Vinterskeid 2019

Vinterskeid 2019

10. mars gikk årets vinterlige form for Skeid av stabelen ved Kronebutikken i Sørkjosen. Ryttersportsklubben NOR var til stede med mange ekvipasjer.

 Skeid er en konkurranseform laget spesielt for de tre norske hestarasene lyngshest, dølahest og fjording. Øvelsene går ut på å teste hestens mot og samarbeidsvilje like mye som å handtere små og store oppgaver. Lett klasse dømmes ut fra oppnådde poeng, kjøring og vanskelig klasse går i tillegg på tid.

I juniorklassen deltok Andrea Borch og dølahesten Lyngsknekten i både lett og vanskelig klasse. De fikk tredje plass i begge klassene og flere fine premier med seg hjem! De kom seg trygt igjennom elementene og representerte klubben godt med sin fine opptreden.

Lyngsknekten vant også sledekonkurransen med Christine Borch som kusk.  Christine deltok i lett og vanskelig rideklasse med dølahesten Polhøgdas Martini og lyngshingsten Ishavs Ninjar. Begge hestene var med for å få erfaring og miljøtrening. Martini gjennomførte til 6. plass i lett klasse og 4. plass i vanskelig klasse. Ninjar gikk til 5. plass i lett klasse og 6.plass i vanskelig klasse.

Gøril Angell deltok for første gang sammen med sin døl, Brenne Sokken. De kom seg fint igjennom øvelsene i vanskelig klasse og havnet på en 5. plass.

Ryttersportsklubben gratulerer med premier og gode gjennomføringer!

06.04.2019 08:19