Team Ishav reiser til Dølahestmesterskapet og Nordisk Baltisk mesterskap!

Team Ishav reiser til Dølahestmesterskapet og Nordisk Baltisk mesterskap!

Christine Borch fra Ryttersportsklubben NOR rettet i dag bilen og hestehengeren sørover. Sammen med Team Ishav og la hun ut på den 200 mil lange reisen mot Norgesmesterskapet for Dølahest i Alvdal og Nordisk  Baltisk mesterskap i kjøring på Bjerke.

Team Ishav består av Christine Borch, hennes samboer Svein-Martin, hennes datter Andrea Borch og dølahesten Lyngsknekten. Teamet har klart å samle inn nærmere 20.000 kroner for å finansiere reiseutgifter og opphold i forbindelse med mesterskapene. 

Christine og Lyngsknekten kvalifiserte seg til Dølahestmesterskapet i fjoråets sesong og har brukt de siste tre månedene til å forberede seg på stevnet. Dølahestmesterskapet er en sammenlagtkonkurranse av mange grener som går over tre dager 28. - 30. juni 2019 i Alvdal i Nord-Østerdal. Her testes allsidigheten i alt fra dressurridning til fartsfylt presisjonskjøring. Formålet med mesterskapet er å fremme allsidig bruk av dølahesten. 

Lyngsknekten har ved flere anledninger vist hvor allsidig han er ved å vinne både kjøre- , dressur, sprang og skeidkonkurranser. Han har i den siste tiden vist god utholdenhet fysisk når Christine har valgt å legge inn lange treningsintervaller. Han har tidligere vist mental styrke med sitt gode lynne, noe som kan komme godt med i en slik konkurranse. 

Christine sier at hun reiser sørover for å kose seg og høste erfaring, men på spørsmålet om hvilke mål hun har for Dølahestmesterskapet svarer hun:

- Jeg har jo lyst til å prestere så godt vi kan. Vi er jo underdogs, men får vi presentert oss med "godfølelsen! i behold er jeg fornøyd. 

Ekvipasjen skal blant annet konkurrere mot ekvipasjer som representerer Norge i Nordisk Baltisk mesterskap i kjøring og ekvipasjer som har hevdet seg godt innenfor dressurridning. 

-  Man har jo alltids lyst på premier når man konkurrerer, men det får eventuelt bli en bonus. Man må finne en balanse mellom å være sulten nok, men samtidig ikke legge lista høyere enn jeg vet at jeg og hesten kan klare, avslutter Christine. 

 

Etter Dølahestmesterskapet reiser Team Ishav til Bjerke hvor de skal delta under Nordisk Baltisk mesterskap i kjøring. Ekvipasjen er ennå ikke kvalifisert for å starte selve mesterskapet og skal delta i de åpne klassene under det store stevnet. Christine ønsker å delta i selve mesterskapet på sikt, men starter foreløpig på et nivå lavere enn hva som kreves i nordisk mesterskap. Nivået ekvipasjen konkurrerer på i dag er middels. For å kvalifisere seg til Nordisk mesterskap, må ekvipasjen først kvalifisere seg til å konkurrere på nivået vanskelig. Dette nivået kjøres på landsstevner. Siden det er få kjørestevner i landet, og spesielt i Nord-Norge, er det vanskelig for ekvipasjen å få kvalifisert seg da det krever at man reiser sørover i landet. Noe som er både tidkrevende og kostbart. Det er i tillegg en stor belastning på hesten å stå så langt i hestehengeren. 

Hvordan hesten håndterer den lange reisen er vi spente på, og vi håper at han er fit for fight når stevnedagen kommer. 

 Klubben er stolte av å ha så flotte representanter fra klubben til start under disse to stevnene og ønsker Christine, Svein-Martin, Andrea og Lyngsknekten masse lykke til!


Tekst og foto: Caroline Hammari

22.06.2019 11:42