Nyttig erfaring for Christine og Lyngsknekten

Nyttig erfaring for Christine og Lyngsknekten

Christine Borch og Lyngsknekten fra Ryttersportsklubben NOR deltok under NM for dølahest i Alvdal i helga. Etter 150 mil med reise var de klare til å høste erfaring og yte sitt beste. 

Fredag 28. juli startet konkurransen i grenen kjøring, nærmere bestemt dressurkjøring. Christine og Lyngsknekten startet på det høyeste nivået, middels, med mål om å få en fin gjennomkjøring og kvalifisere seg videre til landsstevner på et enda høyere nivå. Ekvipasjen startet ut som nummer fire, rett etter en svært erfaren konkurrent som representerer Norge i Nordisk i kjøring. Christine og Lyngsknekten fikk en totalprosent på 53, 695 og mente at grunntempoet nok hadde vært litt for lavt. 

Lørdag var det duket for presisjonskjøring. Her gjelder det å holde tempoet oppe uten at man river hinder. Christine og Lyngsknekten var slettes ikke enige om hvordan ting skulle foregå, og hesten dro mot de andre hestene fremfor å høre etter kusken. Ekvipasjen fikk 18 hinderfeil og endte dermed i nederste siktet av lista. 

Senere samme dag startet ekvipasjen dressurridning i programmet LA:3 og fikk en totalprosent på 57,407.  De hadde mange fine momenter og belønning for det, men samtidig trekk for øvelser som ikke fungerte optimalt. Christine syntes hesten fungerte bedre under dressurridningen enn kjøringen. 

Søndag stilte ekvipasjen til start i sin siste konkurranse under mesterskapet i klassen LA:1 dressur. Ekvipasjen fikk 57, 011 prosent og endte som nummer tre i klassen. 

Vi gratulerer Christine med vel gjennomført stevne på dette nivået!

Tekst: Caroline Hammari

Foto: Gøril Angell

01.07.2019 13:36