Cecilie nominert til årets ildsjel

Cecilie nominert til årets ildsjel

Cecilie Garden Hammari fra Ryttersportsklubben NOR er en av fire kandidater fra Troms som er nominert til årets ildsjel 2016.

Les reportasje med Cecilie i papirutgaven av dagens Nordlys (05.11.2015). Reportasjen er også tilgjengelig på nett for abonnenter: http://www.nordlys.no/troms-idrettskrets/norges-idrettsforbund/arets-ildsjel/mamma-og-pappa-har-vel-vart-hovedsponsor-i-mange-ar/s/5-34-280235

RSKNs begrunnelse for nominasjonen:

"Cecilie er en ung ildsjel på 23 år. Hun er en ressursperson som har stå-på-viljen mange kan drømme om. Hun er styremedlem i Ryttersportsklubben NOR og leder for sportskomiteen vår, noe hun har vært i en årrekke. Hun er flink til å engasjere folk rundt seg og er en selvskreven stevneleder under klubbens stevner. Hun har en rekke kurs innenfor ridning og er utdannet banebygger og steward. Cecilie har tatt lederkurs for ungdom og er en flink veileder og motivator for både gamle og unge i klubben. Hun er en utadvendt, omsorgsfull og energisk person som lett kommer i snakk med andre mennesker. Hennes gode personlige egenskaper kombinert med hennes kunnskap om hester, mennesker, trening og sporten gjør henne til en helt spesiell ildsjel som vi kan bruke til så mangt. Hun har blant annet skaffet over hundretusen kroner til klubben i sponsormidler fra hun var 15 - 16 år gammel, hun har veiledet mange ryttere til å bli gode ryttere både under trening og i konkurranser, hun har vervet mange medlemmer til klubben og representert klubben på en god måte både i konkurranser og på andre arenaer. Hun har også representert Troms rytterkrets under samlinger for ungdomsledere i Oslo. Under kretstinget har hun holdt innlegg om ungdomskomiteer i rideklubbene for å fremme ungdomsarbeidet i klubbene.

Vi er kjempestolte av å kunne nominere Cecilie Garden Hammari som vår kandidat til årets ildsjel 2015 og støtter henne i arbeidet hun gjør for klubben og hestesporten i fylket."

 Vi ønsker vår dyktige ildsjel lykke til og krysser fingrene for at hun går helt til topps!

Informasjon om årets ildsjel fra Norges idrettsforbunds hjemmeside:

"Ungdoms-OL på Lillehammer gjør 2016 til ungdommens år. For å hedre alle de unge frivillige rundt omkring i landet deles Årets ildsjel i år ut til en frivillig på under 26 år. Den høythengende prisen deles ut under NRKs direktesending fra Idrettsgallaen på Lillehammer lørdag 9. januar.

 
Når Norges idrettsforbund har mottatt kandidatene til Årets ildsjel skal alle de 19 idrettskretsene i Norge være med å plukke ut én ildsjel fra sitt fylke. Årets ildsjel-jury vil deretter plukke ut fem finalister som er med og kjemper om prisen Årets ildsjel på Idrettsgallaen.  
Alle de 19 ildsjelene får en viktig rolle i forbindelse med den landsomfattende fakkelturneen som avholdes fra 9. januar – 12. februar - i forkant av Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Kriterier for å vurderes som Årets ildsjel:

  • Han/ hun er under 26 år gammel.
  • Vedkommende har gjort en solid innsats for idretten.
  • Hun/han kan være enten trener, tillitsvalgt eller ha andre verv i idretten.
  • Ikke være heltidsansatt  

Viktige datoer:  

  • 1. - 28. oktober: Nominasjonsperioden
  • 1. november: Idrettskretsene får tilsendt tre nominerte ildsjeler fra sitt fylke
  • 1. - 9. november: Alle idrettskretser skal velge én kandidat. Totalt 19 fra hele landet.
  • 12. november: Juryen for Årets ildsjel velger fem finalister blant de 19 fylkeskandidatene.
  • Fra 16. november: De 5 finalistene blir overrasket av en idrettskjendis

Juryens stemme teller 60 prosent, mens folkeavstemningen, som avholdes på nrk.no i desember og januar, teller 40 prosent.  

Årets ildsjeljury består av:   Kjetil André Aamodt (juryleder), Glenn Solberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Helene Olafsen, Stig Inge Bjørnebye, Marco Elsafadi, Sondre Sande Gullord (Idrettsstyremedlem) og Kristin Lemme (Ungdoms-OL)."

05.11.2015 11.29