Seier til Christine i Sverige

Seier til Christine i Sverige

15. og 16. juli stilte kusk Christine Borch, groom Svein Martin Rian og dølahesten Lyngsknekten til start under Villvattskampen i Vesterbotten i Sverige. Stevnet er stort nasjonalt kjørestevne med 40 startende ekvipasjer, fem av de norske. Ekvipasjen, som representerer Ryttersportsklubben NOR,  reiste ned med håp om å gjennomføre for å høste erfaringer, spesielt med tanke hvordan den 5 år gamle hesten reagerer på så lang reisevei.

DMP, eller fullstendig kjøring, er en kombinert konkurranse der en må igjennom et dressurprogram, kjøre presisjon i mellom porter (kjegler med tennisballer oppå) og maraton, som er kjøresportens svar på feltritt. Ei løype ute i terrenget med innlagte hinder, hvor det er om å gjøre å være raskest i hindrene. Resten av løypa skal en holde et gitt tempo for ikke å pådra seg straffepoeng. Totalt i konkurransen vinner den med færrest straff.

I dressuren, som var første delmoment, tok ekvipasjen en solid ledelse, hele 10 straffepoeng mindre enn 2.plassen. Seier med god margin altså!

På presisjonsbanen holdt de godt driv og kjørte inn på beste tid, de var imidlertid litt uheldig i en port, og pådro seg tre straffepoeng for en revet ball. Dermed gikk de inn på 3.plass, men fortsatt i ledelsen totalt sett.

Maratondelen gikk av stabelen søndag.  Den bestod av ei løype på litt over 4 km og fire hinder med innslag av både vann, krappe svinger og trange passasjer.  Ekvipasjen kjørte feilfritt i sin første maraton, det ble ingen tidsstraff ute i løypa som skulle holdes med en gjennomsnittsfart på 12 km/t. I hindrene tok de det litt for med ro til å holde teten, men for en uerfaren unghest er det om å gjøre å komme ut av det med positive opplevelser og mersmak.  De kom likevel inn til mål til en 4. plass med 61 i straff, hvor vinneren hadde 56,25 i straff. 

I totalen var det ingen som klarte å gå forbi og dermed kunne Christine, Svein Martin og Lyngsknekten ta med seg seieren hjem til Nordreisa! Resultatet sammenlagt endte på 114 straff, to poeng bedre enn konkurrentene som tok 2.plassen.

Klubben gratulerer så mye!

 Se reportasje i Framtid i Nord (krever abonnement):

http://www.framtidinord.no/pluss/2017/07/20/Borch-vant-sammenlagt-i-Sverige-%E2%80%93-Det-gikk-over-all-forventning-15043044.ece

 

22.07.2017 15:41