Fjerdeplass til Irene og Ice på L-stevne

Fjerdeplass til Irene og Ice på L-stevne

Irene Olaussen Hauge og Ice Quick fikk en fjerdeplass under L-stevne i dressur i Hammerfest.

HAMMERFEST: Irene Olaussen Hauge (16) og ponnien Ice Quick fikk en fjerdeplass under landsstevnet i Hammerfest i helga.

Ekvipasjen fra Ryttersportsklubben NOR startet sitt aller første landsstevne, og fikk målt seg med ryttere fra Troms og Finnmark.

- Jeg er fornøyd med prosenten i fredagens LA:3 program, der red vi til 57 % og vi havnet som nummer fire og ble første uplasserte i klassen, forteller Irene Olaussen Hauge.

- Jeg hadde håpet på høyere prosenter i de andre klassene, men Ice var ikke særlig samarbeidsvillig og fokuserte på ting som foregikk utenfor banen. Det er fryktelig irriterende, men det er litt av hans personlighet, så jeg er vant til det. Man vet aldri hvilken dag han har før han kommer inn på konkurransebanen. Enkelte ganger er han lydig og samarbeidsvillig, andre ganger ser han «spøkelser» overalt, ler Irene Olaussen Hauge.

Selv om ikke ponnien var samarbeidsvillig gjennom alle programmene syntes Irene Olaussen Hauge at det var morsomt å få bedømming av gode dommere. Overdommeren på stevnet var Tuula Stie. Hun har dommergrad 4 og er en av Norges mest anerkjente dressurdommere. Hun har i årevis dømt Norgeseliten i dressur og er en svært dreven dommer.

- Det er fint å kunne lese på dommerkommentarene fra programmene i ettertid, da får man en del tips på hva man bør jobbe videre med, avslutter Irene Olaussen Hauge.

Klubbvenninnen til Irene Olaussen Hauge hadde også utfordringer i Hammerfest. Ida Severinsen og hesten Rosamunde slet med å finne formen, og fikk dessverre ingen plassering under stevnet.

- Jeg har ikke fått trent hesten den siste uka før stevnet pga et sår som hesten hadde, så vi fant ikke rytmen og harmonien i programmene, sier Ida Severinsen.

Landsstevnet i Hammerfest ble arrangert av Hammerfest rideklubb. 

Link til resultatene finner du her:

http://www.horsepro.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=7463

20.06.2013 19.07