Karoline og Bellver fikk plassering under KM dressur

Karoline og Bellver fikk plassering under KM dressur

26.-27.8.17 gikk årets kretsmesterskap i dressur av stabelen i Målselv. Ryttersportsklubben NOR hadde tre ryttere til start, fordelt på KM-lag, senior og young rider individuelt, samt klasser utenfor mesterskapet.

Karina Bull Skoglund Og Holly 122 startet lørdag MC:1 individuelt. Der kom ekvipasjen på 4. plass med prosenten 53,226. I klasse LA:3, som var tellende både for lag og 1. avdeling i KM for young rider/senior presterte ekvipasjen noe bedre og fikk prosenten 54,568. De red inn til 15. plass i klassen som også var åpen for startende utenfor mesterskapet.

Under 2. avdeling i KM for young rider, søndag, fikk ekvipasjen en noe bedre belønning av dommer og red inn til 56,720 % Dermed ble de stående med 11,288% totalt i mesterskapet og havnet til slutt på 4.plass. Rytteren selv var strålende fornøyd med personlige rekorder i LA, og takker spesielt sitt støtteapparat for å stille opp, da natten før mesterskapet førte med seg komplikasjoner som gjorde at de ikke ankom stevneplassen før kl 05, lørdag morgen.

Karoline Berg Norum, og hennes hest Bellver hadde valgt å ri LB:3 som «oppvarmingsklasse» lørdag. Der fikk de det meste til å stemme og red inn til 62,273 5 og kunne dermed motta premie for en flott 4. plass i klassen! I den tellende mesterskapsklassen LA:3, red de til 58,642% og havnet dermed på 11. plass.

Under søndagens klasser startet Karoline og Bellver LB:3 og red inn til 60%, dermed måtte de ta til takke med 5.plass og den «sure» første uplasserte i klassen.

Karoline var likevel godt fornøyd med helgens prestasjoner, hun sier mye er avhengig av at hun blir sterkere som rytter og at hesten nettopp er satt i gang igjen etter skadeopphold.

Totalt i KM lag, som Karina og Karoline startet sammen, kom de til slutt på 5.plass.

Renate Sivertsen og Iq startet lørdag klasse MB:3, der fikk de resultatet 62,222% og kom på 2.plass. Under søndagens ritt i MB:5 ble de nummer 3 i klassen, med 58,961%. Ekvipasjen, som debuterte på dette nivået helgen før, gjorde fine runder og høstet nyttige erfaringer. Middelsklassene var de høyeste klassene under helgens stevne og Renate syntes det var en fin utfordring på tampen av sesongen.

Stevnet var for øvrig det største som noen gang har vært arrangert her nord, med over 60 ekvipasjer påmeldt. Deltakerne berømmer arrangører for knirkefritt arrangement, flott anlegg og proff gjennomføring!

Ryttersportsklubben NOR gratulerer rytterne med vel gjennomført, fine prosenter og god ridning!

 

Tekst: Christine Borch

Foto: Gøril Angell

28.08.2017 20:44