Vant Ymberdressurcup og Accountordressurcup

Vant Ymberdressurcup og Accountordressurcup

Karoline Berg Norum og Safir Fokke og Cecilie Dyrnes Vangen og Nøddebogårds Don Raul, begge fra Ryttersportsklubben NOR, vant hver sin dressurcup i helga.

Lykkelig vinner

Karoline Berg Norum og frieserhesten Safir Fokke red rett til topps under Ymber-dressurcup på lørdag. Ekvipasjen fra Ryttersportsklubben NOR red inn til 65 prosent i finaleprogrammet og slo dermed andreplassen med nesten 10 prosent. I forkant av finalen kunne Berg Norum fortelle at hun hadde hatt sommerfugler i magen hele dagen og merket at det var ei ekstra spent stemning blant rytterne før finalen skulle rides. Etter finalen kunne hun endelig slippe jubelen løs.

- Det var kjempegøy å vinne cupen. Det er artig når cupen går over flere avdelinger, da blir det mer spennende når finalen kommer. Jeg er så stolt over meg og Safir, siden vi ikke har trent så fryktelig lenge sammen. Det er flere år siden jeg har konkurrert, så det var godt å gjøre comeback ved å vinne cupen denne sesongen, ler Berg Norum.   

Uslåelig

Cecilie Dyrnes Vangen innfridde i finalen med hennes danske vallak, Nøddebogårdens Don Raul. Sammen slo de konkurrentene med nesten tjue prosent totalt, og kunne dermed glede seg over å ha vunnet Accountor-dressurcup 2015. Ekvipasjen, som representerer Ryttersportsklubben NOR, har vunnet 27 av 28 klasser i år. Men siden cupen ikke går på antall seiere, men beste prosent i programmene på ulike klassenivåer, er det ekstra utfordrende for ekvipasjene som konkurrerer mot hverandre. Dyrnes Vangen startet kun i klasser med høyeste vanskelighetsgrad og konkurrerte mot 15 deltakere hvor de fleste red på et lavere nivå.

- Jeg er kjempefornøyd med å vinne cupen og glad for å få så gode prosenter i finalen, sier Dyrnes Vangen og smilte etter premieutdelingen.

Fornøyd arrangør

Stevnet hadde i underkant av 40 startende og rundt 50 publikummere. På tross av lav deltakelse på stevnet, var stevneleder Cecilie Garden Hammari fornøyd med arrangementet.

- Tidligere i år har vi hatt dobbelt så mange startende, men vi er likevel fornøyde. Folk har vært blide og vi har hatt god stemning blant ryttere, publikum og oss som arrangører. Vi har også hatt en kjempeflink dommer som alle har vært veldig fornøyde med, konstaterer Garden Hammari.

Takker næringslivet
Klubben er avhengig av økonomisk støtte for å kunne arrangere stevner, da startavgiften går direkte til å dekke premier til deltakerne.

- Vi ønsker å takke alle bedriftene som har sponset klubben denne sesongen. Uten økonomisk støtte fra dem, hadde det vært umulig å arrangere stevner. Vi har høye utgifter til leie av anlegg, dommere og premier, avslutter Garden Hammari.

Resultater finale i YMBER-dressurcup:

  1. pl. Karoline Berg Norum og Safir Fokke (Ryttersportsklubben NOR) 258,392 p.
  2. Sofie Dyrnes Vangen og Odin Tyler (Ryttersportsklubben NOR ) 249,250 p.
  3. Elisabeth Kjellevold og Victoria (Ryttersportsklubben NOR) 238,000 p.

Det var totalt 17 ekvipasjer som startet YMBER-dressurcup i 2015. 5 klubber var representert.

 

Resultater finale i ACCOUNTOR -dressurcup:

  1. pl. Cecilie Dyrnes Vangen og Nøddebogårds Don Raul (Ryttersportsklubben NOR) 268,383 p.
  2. pl. Johanne Grindstein og Injoy (Tromsø ryttersportsklubb) 240,566 p.
  3. pl. Mona Fossvoll og Castelle (Nordreisa rideklubb) 235,185 p.
  4. pl. Anneli Hermansen og Fakhoor Ibn Farid (Nordreisa rideklubb) 218,519 p.

Det var totalt 16 ekvipasjer som startet ACCOUNTOR-dressurcup i 2015. 6 klubber var representert.

22.09.2015 08:52