Nissefest for flyktningebarna

Nissefest for flyktningebarna

STORSLETT: Duften av gløgg, pepperkaker, hest og høy møtte flyktningbarna da de var på nissefest arrangert av Ryttersportsklubben NOR.

Fornøyde barn
Det var mange blide barn og foreldre å se i stallen da Ryttersportsklubben NOR inviterte til nissefest.
- Vi ønsket å tilby barna en annerledes kveld i stallen, så da bestemte vi oss for å arrangere en nissefest, forteller Cecilie Garden Hammari entusiastisk.
- Stallen, som vi for anledningen låner av Cecilie Vangen, har vi pyntet med nisser og annen julepynt, og vi håper at barna og foreldrene deres kommer i julestemning.

Populært føll
Blide og nysgjerrige barn var det å se i hver en krok i stallen. Alle fikk klappe kaninene og hestene, men det var nok føllet i stallen som fikk mest oppmerksomhet.
- Føllet gjemte seg bak hoppa i starten, men nå ser det ut til å stortrives, forklarer Cecilie Vangen og viser hvordan man skal børste hesten.

Fikk ri
 Utenfor stallen var to hester salet opp, og alle som ville, fikk lov å ri.
- Vi rekker kun noen få runder med hvert barn, men her er veldig mange som ønsker å ri mer, så vi ser gjerne at de kommer igjen for å bli bedre kjent med hestene, smiler Garden Hammari før hun haster videre for å hente flere barn ut fra stallen.

Spesiell opplevelse
Inne på låven var det mange som gledet seg over å hoppe i høyet. Barna hylte og lo av glede, og selv de voksne våget seg på et par hopp.
- Å hoppe i høyet er kjempemorsomt, men å få hilse på dyrene er nok det morsomste for barna, sier Geir Tomasjord som er miljøarbeider for flyktningetjenesten i Nordreisa.
- Det er første gangen vi er invitert i en stall, og det er en veldig spesiell og positiv opplevelse for oss.

Gjentas
Medlemmene i Ryttersportsklubben NOR gjorde jobben på dugnad og var enige om at nissefesten var vellykket.
- Dette var en morsom opplevelse for oss i klubben også. Det var artig å se hvor interesserte barna var i dyrene og hvor mye glede de fikk av å kose med dyrene og ved å ri på hestene, så dette må vi få til flere ganger, avslutter Stine Davidsen.

19.12.2014 10.59