Cecilie og Raul vant to klasser i Hammerfest

Cecilie og Raul vant to klasser i Hammerfest

Cecilie Dyrnes Vangen (22) og
Nøddebogårds Don Raul fra Ryttersportsklubben NOR gjorde en formidabel innsats under landsstevnet i dressurridning i Hammerfest 6. - 8. juni 2014. Ekvipasjen kom hjem
til Nordreisa med to seiere og en andreplass i bagasjen.

Vant Det er sjelden det arrangeres landsstevner med høye klasser i Nord-Norge. Landsstevnet i Hammerfest var et av to landsstevner som blir arrangert nord for Trondheim denne sesongen. Vangen og hennes hest Nøddebogårds Don Raul utmerket seg under stevnet.  - I lørdagens MB-klasse gjorde hesten et par galoppbytter som ikke skal være med i programmet og noen andre små feil som selvsagt trekker ned på karakterene i øvelsene. Vi fikk dermed andreplass i MB, bare 0,2 prosent bak vinneren, forklarer Vangen. Vangen forteller at Don Raul ikke liker å gå MB-klasser, da han synes programmene blir litt kjedelige. Dermed legger han inn noen ekstra øvelser som ikke skal være med i dressurprogrammet. - Han var flink i MB-klassene både på fredag og søndag hvor vi vant begge klassene, så jeg skal vel ikke klage, ler Vangen.

Kvalifiserte seg Ekvipasjen var alene om å stille til start i et par av stevnets høyeste klasser. Men de valgte likevel å starte klassene for å kvalifisere seg. -Målet for denne helga var å ri Prix St. Georges og middels A-klassen til minst 60 prosent slik at vi er kvalifiserte til å ri klassen Intermedier på høstens landsstevne. Det greide vi med god margin, og jeg føler at vi har enda mer å gå på, sier Vangen. Hun innrømmer at det var godt og endelig få starte sitt første stevne i Norge etter oppholdet i Danmark. - Jeg har følt et press på meg siden jeg har gjort det så godt på stevner i Danmark, så det var godt å få gode prosenter i helga og innfri forventningene som mange hadde til meg før stevnet, smiler hun.

Ønsker å bli Nå ønsker Nordreisajenta å bosette seg i hjembygda hvor hun vil bidra med sine erfaringer som både rytter og instruktør. Vangen vendte tilbake til Nordreisa i vinter etter å ha jobbet som rytter i Danmark. - Daglig trente jeg mellom åtte til tolv hester, og enkelte ganger opptil seksten hester per dag. I helgene startet jeg mange av dem på ridestevner i tillegg til min egen hest, forteller Vangen entusiastisk.
Debuterer til høsten Neste landsstevne i dressur er i september. Da stiller Vangen til start i klassen Intermedier. - Målet for sesongen er å få debutere i Intermedier. Det ser jeg veldig frem til, avslutter Vangen.
I tillegg til sin førstehest Don Raul hadde Vangen med seg 5-års hoppa RGS Höhenpunkt Firfod som startet stevne for aller første gang og gikk til rett under plassering i både LB- og LA-klassene. 

Se resultatene fra stevnet ved å følge linken nedenfor: http://www.horsepro.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=9109

16.06.2014 23:04