RSKN arrangerer Grønt-kort kurs

RSKN arrangerer Grønt-kort kurs

Ryttersportsklubben NOR arrangerer Grønt-kort kurs med oppstart onsdag 28. august. Frist for påmelding er onsdag 21. august. Bindende påmelding!

 

Grønt kort (GK) er inngangsbilletten til lisenssystemet i rytterforbundet. Norges Rytterforbund ønsker at alle konkurranseryttere skal ha nødvendige basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement, og det er derfor et krav om grønt kort for å kunne løse lisens i NRYF.

Pris for kurset er 1200,- inkl. kursmateriell, leie av hest og grønt-kort boka. Regning sendes ut på mail når påmeldingsfristen er gått ut.
De som bruker egen hest under rideknapp V betaler 1000,- kr.
Medlemmer av RSKN betaler 750 kroner.

NB: bindende påmelding! Påmeldingsfrist onsdag 21. august. Påmeldingen må inneholde navn, adresse, telefon, fødselsdato og e-postadresse. Barn 13 år og yngre må ha med seg foresatte på KR1 delen. For å kunne være med må du være medlem av en klubb tilsluttet NRYF.  Påmelding sendes til ryttersportsklubben.nor@hotmail.com.


Grønt Kort består av tre deler og vi har satt opp følgende program for kurset:

  • Onsdag 28. august kl. 17 - 21 : 4 timers KR 1-kurs (reglementskurs) om generelle bestemmelser, reglene for konkurranser og overordnede regler i ryttersporten. 
  • Torsdag 29. august kl. 17 - 21: 4 timers Sikkerhetskurs, der man gjennomgår generell hestekunnskap som hestens grunnleggende behov, hestens reaksjonsmønster, hest i trafikken og generell sikkerhet  rundt en hest. 
  • Onsdag 4. september kl. 16 - 20 : Rideknappen grad V - Dette er i utgangspunktet en test som innebærer å klargjøre hest til konkurranse, visitering, mønstring og ridning på bane og i terreng. Vi kommer til å ha et lite kurs i forkant av testen, hvor man lærer litt om hestens anatomi, visitering, konkurransestell og mønstring. Kusker og voltigører som ikke rir, kan se bort fra rideprøvene, men må ta resten av prøven. Deltagere som har tatt rideknapp V tidligere trenger ikke være med på denne delen av kurset, og betaler da kun 900,- kr i deltageravgift.

Den teoretiske delen av kurset vil foregå på Nordreisa kommunehus og den praktiske delen av rideknapp V vil foregår i Kildal på Stall Ishav.

Kursholder er Caroline Hammari, Steward 1 og Trener 1.

For påmelding og/eller mer info, ta kontakt med:
 Caroline Hammari
tlf. 917101719 eller på e-post:ryttersportsklubben.nor@hotmail.com

 

17.08.2013 14:12