Vellykket Reisadressur!

Vellykket Reisadressur!

Ryttersportsklubben NOR arrangerte Reisadressuren i Nordreisa sist helg. Til start var det nærmere 30 ekvipasjer som representerte klubber fra Troms og Finnmark.

Fem-års jubileum

Dette var femte gangen Reisadressuren ble arrangert, og tradisjonen tro kunne man starte i flere cuper hvor man kan vinne pokaler og seiersdekken.

 

Stevnet startet på lørdag formiddag med første avdeling i Ymber-dressurcup for ponniekvipasjer i noe surt, vått og kaldt sommervær. Et fåtall publikummere hadde møtt opp og samlet seg i publikumsteltet for å se på ekvipasjene. Heldigvis viste værgudene seg fra sin beste side under søndagens konkurranse og flere publikummere fant veien til ridestevnet.

 

Leder Ymber-cupen
Emma Sørensen Edvardsen og Loena fra Nordreisa rideklubb red seg til ledelse i Ymber-dressurcup sammenlagt etter første og andre avdeling. Ungjenta kjøpte ponnien for tre uker siden og har allerede tatt plasseringer i både sprang- og dressurridning. Dette er en lovende ekvipasje som vi nok kommer til å se mye til i fremtiden.

 

Positive tilbakemeldinger

Arrangøren kunne også tilby Polaris-dressurcup for hesteekvipasjer på LC og LB-nivå, sponset av Motorsenteret AS.  Denne cupen ledes av Ingrid Johanne Thomassen og Alfas Corina. Altaekvipasjen hadde tatt turen til Nordreisa sammen med flere klubbvenninner fra Alta rideklubb. Thomassen var rytterrepresentant under stevnet og gav arrangøren positiv tilbakemelding på Reisadressuren.

 

Hard konkurranse

I klassene med høyest vanskelighetsgrad har Accountor sponset Accountor-dressurcup. I år hadde denne cupen flest deltakere. I cupen konkurrerer både heste- og ponniekvipasjer på lik linje, dermed var det mange unge ponnijenter som stilte til start og tok opp konkurransen mot mer rutinerte og eldre hesteryttere. Ponniekvipasjen Tonje-Martine Nerdal og Septun fra Alta rideklubb utmerket seg da de tok første- og andreplass i LA-klassene i cupen. Men hesteekvipasjen Alida Berg Storsteinnes og Pierot fra Ryttersportsklubben NOR viste gode takter og red til en seier og to andreplasser. Ekvipasjen leder dermed Accountor-cupen med gode prosenter foran tredjeavdeling og finalen som går av stabelen under Landsbydressuren i august.

 Karina Skoglund og Kolnes Lena gjennomførte fine program under Reisadressuren, og kvalifiserte seg til KM for klubblag og individuelt.

Klubben ønsker å takke alle som har støttet opp om arrangementet og gratulere alle vinnerene, og vi håper å se alle sammen til finalen av cupene under Landsbydressuren i august!

Tekst: Caroline Hammari
Foto: Cecilie G. Hammari

10.07.2019 13:34