Andrea debuterte med 2. plass på Hesteleiken

Andrea debuterte med 2. plass på Hesteleiken

13 år gamle Andrea Borch Nilsen og dølahesten Lyngsknekten representerte Ryttersportsklubben NOR under Hesteleiken i Nordreisa i helga. De gjorde en kjempefin debut som endte med plassering. 

Ekvipasjen debuterte i dressurkjøring i klassen "utdanning - LC" under fredagens konkurranse. De fikk 63 % og 2. plass i klassen. 

Lørdagen var det duket for både dressurridning og presisjonskjøring. I dressuren ble dølahesten noe sterk for den unge jenta og ville ta styringen selv. Men ekvipasjen red inn til et godkjent program.  Under presisjonskjøringen oppførte hesten seg godt og de kjørte pent og ryddig gjennom banen. Et par baller gikk ned av kjeglene, og det ble dermed ingen plassering. 

Søndag var det mamma Christine Borch som skulle geleide Lyngsknekten gjennom sprangbanen. Det gjorde hun med god stil og ekvipasjen gikk av med seieren i klassen som var tellende i Hesteleiken sammenlagt. 

Lyngsknekten og hans team lå an til å få 2. plass sammenlagt, men endte på en 4. plass da kategoriene hest og ponni ble slått sammen.   

Christine og Andrea stilte også til start  med Polhøgdas Martini under søndagens konkurranse. Ponnien er under utdanning og var med for treningens del, men viste mange fine sprang i klassen. Dette er nok en ponni som vi vil se mye til på stevner i framtiden. 

Klubben gratulerer Christine og Andrea med gode resultater og ønsker dem lykke til videre i sesongen!

Tekst: Caroline Hammari

Bilde: Gøril Angell, Christine Borch og Cecilie Garden Hammari

03.06.2019 21:26