Vellykket Landsbydressur 2020

Vellykket Landsbydressur 2020

Ryttersportsklubben NOR arrangerte Landsbydressuren på Stall Hestebakken 15. - 16. august med Ymber-dressurcup og Polaris-dressurcup. Dette var det første D-stevnet som ble arrangert på det nye anlegget. Til tross for meldinger om mye nedbør og kraftige vindkast, stilte 15 ekvipasjer til start i dressurkonkurransen.

Gode plasseringer

Karoline Berg Norum og hesten Bellver, fra Ryttersportsklubben NOR (RSKN), gjorde en flott innsats på dressurstevnet og ble belønnet med seier i klasse LB og en andreplass i klasse LC. Resultatene holdt til en andreplass sammenlagt i Polaris-dressurcup.

- Jeg fikk litt dårlig tid til oppvarmingen på lørdagen, og fikk ikke de beste prosentene. Men jeg er fornøyd med vår prestasjon under konkurransen på søndagen, forklarer Karoline Berg Norum.

 

Tredjeplassen i Polaris-dressurcup ble vunnet av Berg Norums klubbvenninne, Alida Storsteinnes og hesten Pierot. Storsteinnes fikk andreplass i klasse LA i lørdagens konkurranse, kun slått av Henny Emilie Dyrnes Vangen og ponnien Keegan´s Albus Dumbledore fra Nordreisa Rideklubb. Under søndagens konkurranse vant Storsteinnes klasse LA med 63.704 prosentpoeng. Cupen ble vunnet av Kristine-Marie Jensen og Rungadalens Viokko fra Midt-Troms Hestesportsklubb.

Marianne Andrine Løvhaug Nilssen og Derravarra Ken fra Midt-Troms Hestesportsklubb vant Ymber-dressurcup foran Natalie Larsen og Rachel Forest fra Nordreisa rideklubb.   

 

Fornøyd

Til tross for et kraftig regnvær både lørdag og søndag gikk stevnet over all forventning.

- Vi er veldig fornøyde med at ridebanene klarte å ta unna for regnværet, sier Cecilie Garden Hammari. Hun jobbet som steward og hadde som oppgave å passe på at sikkerheten og hestevelferden ble tatt på alvor under stevnet.
- Konkurransebanen ble laget i fjor høst og det er vårt aller første stevne på denne banen. Vi var veldig spente på om den kom til å bli veldig bløt og tung for hestene, men den har drenert over all forventning, forklarer Garden Hammari.


Bygger klubbhus
Landsbydressuren var det aller første distriksstevne som ble arrangert på det nye anlegget i Reisadalen. Klubben har et klubbhus på anlegget som de jobber med å ferdigstille.

- Vi har stått på med klubbhuset for å kunne ta i bruk sanitæranlegget og kjøkkenet til stevnet, sier Lene Andersen som er anleggsansvarlig i Ryttersportsklubben NOR.
- Jeg tror vi har jobbet et sted mellom 350 og 400 dugnadstimer de siste fjorten dagene og er meget fornøyde med å ha kommet så langt, men vi var ganske slitne da stevnet skulle starte. Klubben har fått støtte fra Samfunnsløftet og lokale bedrifter til å sette opp klubbhuset, en støtte vi ikke kunne vært foruten. Vi håper å komme i mål med klubbhuset før vinteren, avslutter Andersen.

 

23.08.2020 12:44