Vi gratulerer vårt medlem Gerhard Heiberg

Vi gratulerer vårt medlem Gerhard Heiberg

På NRK-sendingen fra Idrettsgallaen så vi en rørt Heiberg, avtroppende IOC-medlem, motta hedersprisen - kanskje den gjeveste prisen under gallaen på Hamar. Alle i salen reiste seg og applauderte den mangeårige idrettspolitikeren, mens statsminister Erna Solberg og langrennslegenden Bjørn Dæhlie leste opp juryens begrunnelse.

Dagens styreleder Jan Arne Kragset sendte raskt en gratulasjonshilsen, på vegne av i Stiftelsen Norsk Friidrett (SNF) og Friidrettens Venner (FIV), til tidligere leder av SNF, Gerhard Heiberg.

Gerhard har også tidligere blitt hedret av idretts-Norge. Allerede i 1968 ble han tildelt Norges Friidrettsforbundets høyeste utmerkelse - Fortjenestemedaljen - for sin store innsats som formann i Stiftelsen Norsk Friidrett fra 1982-88.

I hans tid som som formann ble blant annet Grete Waitz-løpet etablert og Grete Waitz-statuen reist - begge deler i 1984.

Tidligere FIV-styreleder Odd Bergh blev kjendt med Heiberg i 1985. Hans evne til å begeistre og stimulere alle i Stiftelsen imponerte meg, sier Odd, og fortsetter å fremsnakke Gerhard - om at han alltid var godt forberedt på saker som var viktig for Stiftelsen, imponerte som leder i store forsamlinger og kom bestandig med noen hyggelige ord når vi møttes.

Gerhard har hele tiden fortsatt å være en god venn og medlem av Friidrettens Venner.

NRK skriver om prisen:
Hedersprisen tildeles en person som på en unik måte har viet sitt liv til idretten. Hedersprisvinneren skal stå for en innsats og innlevelse over tid som er spesielt beundringsverdig. Prisen kan tildeles en organisasjon som har betydd noe helt spesielt for idretten.

10.01.2017 13:42