Norsk Tipping Norwegian Grand Prix 2016

Norsk Tipping Norwegian Grand Prix 2016

Vi gratulerer alle de dyktige utøverne som i 2016 har vært med å skape sterk konkurranse og flotte resultater gjennom i alle de tre Norsk Tipping Norwegian Grand Prix 2016 stevnene.

I årets siste NGP-øvelse toppet Karsten Warholm det hele med sin nye norske rekord på 400m på 46.10. En spesiell gratulasjon til han og alle de andre sammenlagt vinnerne som vant pengepremiene.
 
1.       Karsten Warholm, Dimna IL
2.       Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL
3.       Snorre Holtan Løken, Tjalve
4.       Eivind Henriksen, Tjalve
5.       Marcus Einan, Ull-Kisa
6.       Sindre Buraas. Ready
 
1.       Line Kloster, Vidar
2.       Astrid Mangen Cederkvist, Vidar
3.       Tale Ørving, Romerike Friidrett og Ida Fillingsnes, Herkules
4.       
5.       Anne S. Dolvik, Gneis IL
6.       Emily Rose Norum, Steinkjer FIK
 
Premiepotten er den samme for kvinner og menn: 20.000 kroner til vinneren, 10.000 kroner til nummer to, 6000 kroner til nummer tre og 2000 kroner til nummer fire, fem og seks.

Det var flott å få lov til å være i Kristiansand denne kvelden sa vår nestleder Henrik Carstens oppsummerte stevnet slik: «Her var det mange resultater på et godt og høyt nivå nasjonalt og internasjonalt. Gledelig med deltakelse fra 2-3 eliteutøvere og 8-10 landslagsutøvere, hvor av en er EM-vinner og to er kongepokalvinnere - der den ene med den 4. beste tid i verden i år på 400m hekk og 9 plass i OL. Og i følge Gjert Ingebrigtsen kunne Filips 3000m også ha vært norsk rekord i et bedre felt.»

Carstens presenterte i Kristiansand en helt ny utøverpris der utøverne skal komme med sine forslag på en person som ikke bare er en god utøver, men samtidig er en god lagbygger. Utøverne skal så stemme på kandidatene og vinneren vil få en flott pris til en verdi av 10.000 kroner pluss heder og ære. Dette blir med andre ord «utøvernes egen pris» ... med litt hjelp fra Friidrettens Venner.

Vi takker også arrangørene på Hamar i mai, på Bislett i juni og i Kristiansand den siste dagen i august. Uten deres mesterlige innsats hadde ikke årets elitestevner blitt så bra og hatt en så fin utvikling.

Siden 2012 har Friidrettens Venner engasjert seg i gjennomføringen av Norsk Friidretts tre årlige elitestevner og har hvert år gitt økonomisk støtte til dette arrangementskonseptet, i samarbeid med Norges Friidrettsforbund (NFIF).

På bildet fra venstre: Filip Ingebrigtsen, Astrid Cederkvist, Line Kloster, Karsten Warholm, Eivind Henriksen og Anne Dolvik.

01.09.2016 09:17