Årets navn, Utviklingsprisen og Årets dommer 2014 (Del 2av2)

Utdelingene av FIV-prisene 2014 fant sted under forbundets Kompetansehelgen i Trondheim, under gallamiddagen på lørdag.


Prisen består av et diplom og et treningsstipend på kr. 10.000. Det var Anne Farset som mottok prisen for Nadia, som egentlig hadde veldig lyst til å ta turen til Trondheim. Men måtte melde forfall da det ikke lot seg kombinere med sesongoppstarten i Sverige.

Sven Martin Skagestad (f.1995), Loddefjord IL og Norna-Salhus har hatt en meget sterk sesong. Den begynte med norsk juniorrekord i kule i innendørs-UM (19.05 med 6,0-kule) som også ga bestemannspremien for gutter. Tross denne sterke rekorden var det diskos som sto øverst på  menyen hans. Og i et innendørsstevne i Växjö kastet han 1,75-diskosen 62.44, dvs hele 3,68 lengre enn gjeldende norsk utendørsrekord som tilhørte selveste Fredrik Amundgård. Og attpåtil uten gunstige vindforhold.

Utendørssesongen ga ytterligere fremgang i diskos. Lengste kastet endte på 65.66, herlige 6,90 lenger enn Amundgårds gamle rekord. Med dette resultatet gikk han til en klar ledelse på årets verdensstatistikk for junior i diskos og han ble dermed en av få favoritter i junior-VM der han oppnådde en respektabel 3. plass.

Ved sesongslutt har han besatt en klar 2. plass, en drøy meter bak årets beste utøver, juniorverdensmesteren. Med seniorredskap har han to ganger forbedret rekorden til Amundgård, totalt med nesten 1 meter. Titter man på alletiders-statistikk for junior holder han nå en 8. plass. Bare Andreas Thorkildsen har en bedre plassering av våre gutter med 3. plass.

Skagestads sekundærøvelse er kule. Det lengste støtet kom innendørs, men han fulgte opp med flotte 17.42 i NM. En drøy halvmeter bak norsk juniorrekord. Han har også to sølvmedaljer i junior-NM i spyd. Den første allerede som 17-åring i 2012 med 68.29, et kast som kom som lyn fra klar himmel.

Prisen består av et diplom og et treningsstipend på kr. 10.000.

Dommerprisen for 2014 er tildelt Astri Herzeth

Astri Herzeth (70 år) fra BUL IL har vært friidrettsdommer og starter i en årrekke. Hun har vært med i Forbundets Dommerutvalg fra 1995 og frem til 2012, med spesiell kompetanse for start. Hun har vært sentral og ledet utvikling og gjennomføring av starterkurs og har selv vært starter i utallige store og mindre stevner. Hun har vært overdommer start og starterobservatør under mange mesterskap.På Bislett Games har hun deltatt i starterteamet siden 1994 og blant annet startet Bolt. I en spørrerunde for noen år siden blant deltakere i Diamond League ble Bisletts startere kåret til de beste.

Det var Anne Farset som mottok prisen på vegne av Astri Herzeth, som var så uheldig å falle på isen og derfor måtte tilbringe helgen hjemme og ta det med ro.

27.01.2015 15:00