Utøverprisen «Utøvernes egen pris» 2018

Utøverprisen «Utøvernes egen pris» 2018

Kandidater til Utøverprisen 2018 er: Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Sigrid Borge, Sigrid Jervell Våg og Henrik Ingebrigtsen.

Årets Utøverpris blir gitt til den kandidaten som stemmes frem av utøverne selv. 

Fem verdige kandidater er nominert og kjemper om prisen som tildeles en aktiv utøver som på en utmerket måte utøver sin idrett i tråd med NFIFs verdigrunnlag - verdier som fellesskap, mestring, begeistring og grensesprengende vilje skal prege utøverens holdninger og væremåte i den daglige trening, i klubbmiljøet og i konkurransesituasjonen.

Avstemming skjer via en QuestBack link som sendes på e-post til alle lisenshavere over 18 år. Avstemmingen pågår frem til den 31. oktober.

Det er Nominasjonsutvalget som har valgt ut de fem verdige kandidatene ut fra innkomne forslag.


Jakob Ingebrigtsen (2000), Sandnes IL
Fantastiske resultater med dobbelt EM- gull på 1500 m og 5000 m samt strålende presentasjoner på ulike internasjonale stevner som taler for seg selv i forhold til hvilket prestasjonsnivå han ligger på. Dette i en alder av 17 år!
Han framstår som positiv og omtenksom - og har en profesjonell tilnærming til sin idrett. Godt forbilde for friidretten i Norge.

Karsten Warholm (1996), Dimna IL
En av våre største stjerner internasjonalt. EM gull 400 H i 2018.
Godt forbilde for unge utøvere, både gjennom sine verdier, innsats og begeistring.
Han sprer mye glede med sin humor, er dyktig med media og en god ambassadør for friidretten. Ambassadør for det flotte arbeidet som nedlegges lokalt rundt i friidretts Norge.

Sigrid Borge (1995), Osterøy IL
Utøver med fantastisk utvikling over mange år. Presterer på godt internasjonalt nivå.
Årets kongepokalvinner på kvinnesiden.
Fyrtårn i lokalmiljøet og en svært god rollemodell. Deltar på fellestreninger og er bidragsyter lokalt. Seriøs, sosial og et bunnsolid forbilde for friidretten!

Sigrid Jervell Våg (1992), BUL IL
Av idrettslige prestasjoner så har Sigrid flere NM medaljer de siste årene - senest NM gull i terrengløp, 1500 m og 5000 m i 2018. En svært allsidig friidrettsutøver.
Sigrid har en meget positiv væremåte og er en bidragsyter på mange arenaer. Lagspiller.
Hun motiverer, inspirerer og bidrar med idrettsglede til lagmedlemmer og resten av friidretts Norge. En gledesspreder som er reflektert og et godt forbilde.

Henrik Ingebrigtsen (1991), Sandnes IL
Internasjonal topputøver gjennom mange år. Toppet årets sesong med sølvmedalje på 5000 m i EM. Har kjempet seg tilbake på internasjonalt toppnivå etter å hatt noen trøblete sesonger. Viser ekstrem vilje og dedikasjon til å utøve sporten han elsker. Henrik fremstår som et flott forbilde og er alltid hyggelig og imøtekommende.

Prisutdelingen vil være lørdag den 3. november 2018 under «friidrettsgallaen» under Kompetansehelgen på hotell Quality Airport Hotel Gardermoen.

Vinneren ble: Jakob Ingebrigtsen.

Nominasjonsutvalget: Toril Petra Hatling Schønning, Anne Brit Sandberg, Ronny Nilsen og Mathias Vangsnes.

Presentasjonsvideo Utøverprisen «Utøvernes egen pris» 2018

05.10.2018 09:30