Karsten Warholm vant Utøverprisen 2019

Karsten Warholm vant Utøverprisen 2019

Dette er fjerde gang denne prisen utdeles og igjen går den til Karsten Warholm som på en utmerket måte utøver sin idrett i tråd med NFIFs verdigrunnlag. Karsten har vunnet denne prisen to ganger tidligere.

Her er det utøverne selv som har stemt frem vinneren basert på fem nominerte finalekandidater av alle de foreslåtte kandidatene. Både alle forslagene og stemmene vi fikk inn viser at dette er en pris som har engasjert friidrettsmiljøet.

De nominerte var:

  • Eivind Henriksen IK Tjalve
  • Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL
  • Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL
  • Karsten Warholm, Dimna IL
  • Salum Kashafali, IL Norna-Salhus

«En unik utøver i norsk friidrett som med sine prestasjoner og væremåte har gitt et enormt løft for allmenn friidretts interesse i Norge.»

«En god rollemodell som virkelig har økt interessen rundt friidretten. Jordnær og hyggelig, tar seg tid til å se og møte andre. Gode verdier er fellesnevneren.»

«Han er ydmyk og viljesterk på samme tid, og oppnår like mye, eller mer enn de som bare har sistnevnte egenskap. Han er viktig forbilde. Han er fremoverlent og byr på seg selv, uten å være brautende.»

Friidrettens Utøverpris for 2019 var utsatt i år. Utøverne stemte frem sine kandidater først i januar 2020 og prisen ble derfor delt ut fredag den 28. februar 2020, under KW International i Ulsteinvik.

03.03.2020 18:00