Fornebuløpet 2022

Fornebuløpet 2022

Noen tar denne løpeturen på Fornebulandet som en sosial løpetur, mens andre har trent seg opp for å utfordre seg selv. Men alle deltagerne, uansett kategori, som tok seg rundt 3, 5 eller 10 km fikk oppleve heiende publikum og musikkorps som jazzet opp stemningen.

Utfordre seg selv må vi virkelig si at 15 år gamle Henrik Jørgensen fra Fossum IF har gjort. I fjor vant han beste prestasjonen, en verdifull TAG Heuer-klokke. I år valgte han trippelen da det så moro ut. Før løpet sa han at det blir viktig å få i seg godt med næring mellom løpene. Det klarte Henrik og ble nummer tre på Trippelen (3, 5 og 10 km).

On-sko-gavekort-vinner Bent Kristiansen, Jar Idrettslag, stilte til start med et par nye On sko som han hentet ut hos Anton Sport på lørdag, sammen med startnummeret sitt. Bent var «On-fire» og overrasket seg selv med å slå målsettingen sin med gode to minutter. Vi gratulerer! 

Super overrasket ble en annen On-sko-gavekort-vinner, Max Ratus Semb fra Tønsberg Friidrettsklubb. Det fineste smilet av alle bød han på når han hentet startnummeret sitt og oppdaget gavekortet fra Fornebuløpet. Smilte gjorde han også etter løpet, da han tok 2. plass på 5 km i klassen menn 16-17 år.

Tre gode venninner Martine Retting, Ida Holter og Birgitte Nergård møttes før start og ønsket hverandre lykke til. Litt spente før start var de - Martine og Ida før 5 km og Birgitte før 10 km.

Damenes norske rekord på 3 kilometer gateløp på 9:50, som innehas av Hanne Mjøen Maridal (Strindheim IL) står fortsatt etter årets Fornebuløpet, men FIK Orions Even Brøndbo Dahl slo den en-uke-gamle for menn og satte ny norsk rekord på denne distansen med tiden 8:30. Plakaten ble det synlige beviset fra NFIF. Bare 2 sekunder etter Even kom Senay Fissehatsion på andre plass. Kun 15 minutter etter målgang på 3 km sto Senay igjen på startstreken, nå på 5 km og vant denne på sterke 14.45 - ny løyperekord med hele 18 sekunder. Den 12 år gamle rekorden til Erik Gramstad på 15.03 ble satt i det første Fornebuløpet (2010). Med de to gode prestasjonene (på 5 km og 3 km) ble Senay tildelt beste prestasjonen i år - en verdifull TAG Heuer-klokke.

Annie Bersagel ble tildelt bestemannspremie for kvinner i årets løp da hun vant 10 km på tiden 33.57. Det er den tredje beste tiden i Fornebuløpets historie. Den nest beste har Therese Johaug med 33.36 og løyperekorden på 33.16 har Annie selv fra 2014.

Årets OBOS Fornebuløpet var det 12 i rekken, og hadde vel 2.500 påmeldte. Det var ikke alle som møtte til start, kanskje var det værmeldingen som «skremte» noen. Heldigvis kom ikke regnværet akkurat som meldt, så alle de som tok seg rundt 3, 5 eller 10 km fikk oppleve oppholdsvær og god stemning ute i løypa, med publikum og musikkorps. Etter målgang tok en strålende glad Håvard Øvreness (4229) turen bort om arrangørene. Han ville bare takket oss for et super fint arrangement og veldig fin løypetrasé. Vi håper de aller fleste hadde en like fin opplevelse som Håvard og de tre venninnene Martine og Ida og Birgitte.

Arrangørene FRIIDRETTENS VENNER, Snarøya IL og Tyrving IL ønsker alle velkommen tilbake til løpet i 2023 og at vi da sammen kanskje kan klare å nærme oss deltakerrekorden fra 2019 med vel 4000 løpere i mål.

25.05.2022 22:08