Personlige rekorder under NM på Askøy

Personlige rekorder under NM på Askøy

Friidrettens Venner fortsatte også i år tradisjonene med å dele ut premier under Norgesmesterskapet - arrangert på Ravnanger Idrettspark (Askøy) fra 29. til 31. juli.

Friidrettens Venner har i flere år søkt å motivere til innsatsfylt deltagelse under Norgesmesterskapet i friidrett, ved å gi alle deltagerne som setter personlige rekorder under mesterskapet en premie. På denne måten bidrar vi til at stolte norske friidrettsøyeblikk - på toppen av sin «personlige pall» - får den oppmerksomhet det fortjener. Styret i Friidrettens Venner opplever at prisutdelingene er til stor glede for prisvinnerne og det gleder oss å fortsette tradisjonen.
 
Det ble en godt gjennomført NM-helg på Askøy, midt mellom EM og OL. Nesten alle de norske OL-utøverne i friidrett deltok på NM, men det var forfall fra Karoline Bjerkeli Grøvdal (liten forkjølelse), Sondre Norstad Moen (høydeopphold) og Hedda Hynne (småskada).
 
For første gang deltok tre brødre Ingebrigtsen i et hovedmesterskap sammen. Henrik og Jakob løp 1.500 meter. Denne gangen ble det sølv på Henrik da han ble slått av «superspurteren» Snorre Holtan Løken. Jakob klarte å kapre 3.-plassen, bare 39/100 bak Henrik, og for første gang på pallen i et seniormesterskap på bane. Ikke verst for en 15-åring! På søndag løp både Filip og Jakob 800 meter og endte opp på henholdsvis 1. og 5. plass. Mellom seg hadde de «gjengen» fra Ull/Kisa, med Andreas Roth, Markus Einan og Sigurd Blom Breivik.
 
Kongepokalene ble tildelt Line Kloster (SK Vidar) og Karsten Warholm (Dimna IL) som den beste kvinnelige og mannlige utøveren under NM. Begge primært for sine 400 m-prestasjoner. Det er andre året på rad at friidrettskometen fra Ulsteinvik vinner den gjeve kongepokalen. Karstens 400 m blir husket spesielt for den «manuelt stipulerte» kjempetiden på 45.8 (avrunding av NRKs uoffisielle tid på 45.79). Uansett om teknikken sviktet slik at dette ikke kan godkjennes som offisiell norgesrekord, så anerkjente Friidrettens Venner dette som personlig rekord for Karsten. Dermed fikk han også i år vår pers-premie under hovedmesterskapet. Karsten vant også 400 m hekk.
 
Line Kloster fikk kongepokalen for kvinner etter seier på 400 meter og sølv på 100 meter hekk. Hun var tydelig stolt og rørt under seremonien. Etter noen år med mer moderate resultater er nå Line tilbake i god form. Selv om tiden på 400 m var noen tideler unna persen fra noen år tilbake, så perset hun på hekken, slik at også hun fikk sin vel fortjente pers-premie.
Symbolsk nok avsluttet begge kongepokalvinnerne med stafettgull etter feiende flotte etapper!

Frew Zenebe Brkineh (Sandnes IL) maktet akkurat ikke å kjempe om pallen på 10.000 meteren. Etter løpet var han veldig skuffet, men gav oss tilbakemelding om at det da var ekstra hyggelig å få pers-premien fra Friidrettens Venner.

Det var styreleder Jan Arne Kragset og styremedlem Maj Britt Aastad Nyheim som stod for utdelingen av pers-premiene.
 
Med et varierende vær i løpet av NM-helgen med både motvind i sprint og regn under en del øvelser, så synes vi at det var bra at så mange som 65 utøvere klarte å forbedre sin pers - i en eller flere øvelser. Det ble altså en helg hvor vi opplevde mange stolte øyeblikk fra bredde til topp.
 
Dette var andre gang Ask IL sto som arrangør av hovedmesterskapet i friidrett. Forrige gang var i 1998. I tillegg var de også teknisk arrangør under NM på Fana i 1991, så de har lang erfaring som NM-arrangør.

På bildet fra venstre: Yeimer Lopez Garcia (Norna-Salhus IL), Karsten Warholm (Dimna IL) med pers-premien fra Friidrettens Venner i hånden og Mauritz Kåshagen (Moelven IL).

10.08.2016 12:08