Avstemmingen er i gang for Utøverprisen 2016

Avstemmingen er i gang for Utøverprisen 2016

Styret i Friidrettens Venner (FIV), ved Nominasjonsutvalget, har valgt ut fem kandidater som kjemper om å få «Friidrettens Venners Utøverpris» for 2016.

Kandidatene er valgt ut blant alle forslagene som friidrettens utøvere over 18 år har sendt inn, gjennom en spørreundersøkelse i perioden fra 1. september til 31. oktober.

Fem verdige kandidater er nominert og kjemper om prisen som tildeles en aktiv utøver som på en utmerket måte utøver sin idrett i tråd med NFIFs verdigrunnlag - verdier som fellesskap, mestring, begeistring og grensesprengende vilje skal prege utøverens holdninger og væremåte i den daglige trening, i klubbmiljøet og i konkurransesituasjonen.

Avstemming skjer i desember via en link som sendes på e-post til alle lisenshavere over 18 år.

«Vi ønsker å bidra til å skape nye stolte norske friidrettsøyeblikk»

De nominerte er:


Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL
Filip er en svært hyggelig type som aktivt motiverer andre friidrettsutøvere og konkurrenter både på trening og i konkurranser. Han gir av seg selv og stiller opp i nasjonale og lokale løp. Han er sympatisk, stillferdig, positiv og har vist til fulle at det lønner seg å være tålmodig ved å ikke gi opp etter mange sesonger med sykdom og skader. Filip deltok både i EM og OL.


Yngvild Elvemo, SK Vidar
Yngvild har hatt stor fremgang på friidrettsbanen, samtidig som hun jobber som ungdomsskolelærer. Både i jobb og på trening er Yngvild inkluderende. Alle skal få være med, samtidig som hun er nøye og målrettet. Dette gjør henne til et naturlig midtpunkt i gruppen. Hun er også et stort forbilde for friidrettsutøvere i Nord-Norge, hvor hun viser at det er mulig å lykkes selv om man kanskje ikke alltid har de beste treningsfasilitetene tilgjengelig. Yngvild deltok i EM i år.


Karsten Warholm, IL Dimna
Karsten er et godt forbilde for unge utøvere, både gjennom sine verdier og sin allsidighet, noe han også viste under NM på Askøy. Han sprer mye glede med sin humor, er dyktig med media og en god ambassadør for friidretten. Han har hatt stor fremgang i ny øvelse, hvor han har oppnådd internasjonalt nivå i løpet av sesongen. Karsten satte norsk rekord både på 400m og 400mh, og deltok i EM og OL i år.


Nadia Akpana Assa, IL i BUL
Nadia er en omtenksom og flott person, som er hyggelig å være sammen med. Hun er alltid støttende overfor andre deltakere, både på trening og i konkurranse. Hun har et stort talent, og satser hardt og målrettet. Hun fortsetter den fine utviklingen sin i lengdehopp og satte ny U23 rekord i år. Hun deltok i EM.


Runar Steinstad, IL Runar
Runar legger ned mye tid og arbeid for å bygge opp et nytt miljø innen friidrett for funksjonshemmede. Han er alltid positiv, gir mye av seg selv og hyggelig å være sammen med. Runar ønsker det beste for alle og stiller alltid opp. Han har vært aktiv på internasjonalt nivå i 20 år og har deltatt i fem Paralympics, inkludert i år.

06.12.2016 12:00