Norwegian Athletics Meeting - Boysen Memorial 2018

Norwegian Athletics Meeting - Boysen Memorial 2018

I samarbeid med NFIF har Friidrettens Venner fortsatt satsningen på elitestevnekonseptet, som ble første gang arrangert i 2012 og da som Norwegian Grand Prix (NGP) med tre stevner i sesongen. 

Målgruppen er nasjonale friidrettsutøvere på nivået under våre internasjonale eliteutøvere. NGP skal holde et kvalitetsnivå som gjør det mulig for disse utøvere å sette personlige bestenoteringer og samtidig kunne kvalifisere seg til internasjonale oppgaver.

I år har Norges Friidrettsforbund sammen med Friidrettens Venner og IK Tjalve gått sammen om en satsing på ett elitestevne i 2018. Stevnet får navnet Norwegian Athletics’ Meeting - Boysen Memorial og blir et elitestevne for våre beste og nest beste utøvere. Stevnet arrangeres på Bislett Stadion 5. juli.

- Vi har evaluert det vi har gjort de siste sesongene og stevneserien Norwegian Grand Prix og funnet ut at vi i 2018 sammen med Friidrettens Venner vil satse større ressurser på ett stevne, sier generalsekretær i NFIF Kjetil Hildeskor.
- Sammen med Friidrettens Venner og IK Tjalve forsøker vi å løfte kvaliteten på Boysen Memorial til å kunne bli et kvalitetsstevne både for våre etablerte eliteutøvere og for de på nivåer rett under, sier han.

- Jeg tror dette er en god løsning, sier styreleder Jan Arne Kragset i Friidrettens Venner.
- Vi har vært opptatt av å ivareta både de beste og de nest beste, og det konseptet som det her legges opp til bør kunne være en flott stimulans både for våre etablerte topper og de som ligger i vannskorpa til å slå igjennom, sier han.

- Med den hjelpen vi nå får både fra forbund og Friidrettens Venner tror jeg vi skal være i stand til å heve kvaliteten på Boysen Memorial til et nytt nivå, sier daglig leder i IK Tjalve Matias Lavik.
- Programmet for stevnet er klart. Det blir selvfølgelig Audun Boysens spesialøvelse, 800 meter, for begge kjønn. I tillegg skal kvinnene ha 100 meter, 400 meter, 5000 meter, 400 meter hekk, lengde, høyde og spyd. Mennene har 100 meter, 200 meter, 5000 meter, slegge, kule, stav og diskos. Vi har også lagt inn gode pengepremier på stevnet, og vi tror både nordmenn og utledninger vil sette pris på dette, sier han.
- Stevnet bygges rundt vårt etablerte konsept, men vi får nå muligheter til både å hente inn internasjonal matching og fartsholdere, samt lage et godt tilbud også for de rett bak. Jeg tror dette kan bli starten på noe som vil tjene norsk friidrett i årene fremover. Det viktigste fremover blir å få utøvere til å melde seg på tidlig, slik at vi kan legge til rette for riktig matching for de som skal være med.
- I tillegg til det sportslige viderefører vi fjorårets suksess med grillfest etter stevnet, hvor vi setter på IAAF Diamond League-stevnet fra Lausanne på storskjerm.
- Vi har også planer om å invitere en del tidligere storheter i norsk friidrett og Tjalves historie, og lage en festkveld for norsk friidrett, avslutter Lavik.
- I tillegg til denne satsingen vil også Florø Friidrettsfestival videreføres, samtidig som Lambertseter blåser liv i klassiske Clean Air Games. Så det vil forhåpentligvis bli gode elitestevner i 2018 selv om forbundets satsting nå blir rundt Norwegian Athletics’ Meeting - Boysen Memorial. Senere år kan dette være aktuelt å utvide til en stevneserie med to til tre stevner dersom det bli nok ressurser, sier Hildeskor.

Mer informasjon om Norwegian Athletics’ Meeting – Boysen Memorial finner du på www.boysenmemorial.no

16.03.2018 09:00