Friidrettsgallaen høsten 2017 i Bergen

Friidrettsgallaen høsten 2017 i Bergen

Prisene Årets navn i norsk friidrett, Prestasjonsprisen, Utviklingsprisen, Paraprisen, Trenerprisen og Utøverprisen ble utdelt i helgen under friidrettsgallaen i Bergen, i forbindelse med Trenerseminaret til Norges friidrettsforbund.

Også i år hadde vi en ny pris å presentere for friidrettsgallaen, Paraprisen, som vår styreleder Jan Arne Kragset hadde gleden av å dele ut på lørdagskvelden sammen med våre andre priser.

Den aller første Paraprisen gikk til Trude Raad. I mange år har styret i Friidrettens Venner hatt vansker med å sette prestasjoner i parafriidrett opp mot prestasjoner blant funksjonsfriske. Derfor har vi nå opprettet egen pris for å hedre disse utøverne som viser utrolig pågangsmot og nedlegger store treningsmengder. - Trude Raad var dessverre syk og måtte melde forfall, så hennes trener Jørund Årdal fortalte om spenningen under døve-OL der det var tre jenter som kastet over 60 m i slegge. Trude måtte hente ut sitt aller beste, og slo til med verdensrekord som sikret gullet.

Utviklingsprisen gikk i år til Marcus Thomsen. - Marcus Thomsen satte stor pris på hederen, som han sa var en god motivasjon for videre satsing. Treningsstipendet kommer godt med, for treneren hans bor i Sverige. Han får nå råd til flere  turer til treneren, og har mål om å støte godt over 20m med seniorkula neste sesong!

Prestasjonsprisen gikk til Filip Ingebrigtsen. - Filip sendte takkevideo fra treningsleiren i USA med demonstrasjon av en ny hoppende treningsmetode for koordinert muskelarbeid som alle Ingebrigtsen-brødrene nå satser på. Dette vil utvilsomt gi bedre tider når de neste år skal løpe fra resten av verden.

Trenerprisen gikk til Leif Olav Alnes. - Leif Olav var stolt over å bli hedret som årets trener, og fortalte litt om treningsmetodene de nå bruker. For å gi Karsten og Amalie matching på hurtigøktene, bruker de handicap-metoden. Karsten har høyere hekker og må starte en del meter bak, og så er det førstemann til mål! Dette trigger begge til topp innsats.

Årets navn i norsk friidrett gikk til Karsten Warholm. Prisen er en miniatyrutgave av Grete Waitz statuen utenfor Bislett, og tildeles kun første gang. Og siden dette er andre gang Karsten tildeles prisen, fikk han et annet synlig bevis. - Karsten satte stor pris på Tag Heuer-uret, som han tror kan hjelpe ham til å komme tidsnok på trening. For i følge Leif Olav kommer han alltid for seint .....

Utøverprisen var kveldens høydepunkt, en pris hvor utøvere hedres av sine egne kollegaer ved at de har stemt frem vinneren. Etter en innledende runde ble fem kandidater nominert til finalerunden som også Karsten Warholm vant for andre året på rad. De andre kandidatene i finalerunden var Sigrid Borge, Andreas Roth, Tom Erling Kårbø og Jonathan Quaracoo.

For 2017 ble det faktisk to prisutdelinger for Friidrettens Venner, da vi startet året med utdeling av prisene for 2016 under Kompetansehelg i januar 2017 og fortsatte med med utdeling av prisene for 2017 under helgens friidrettsgallaen i Bergen. Neste år vil Norges friidrettsforbund arrangere Kompetansehelgen og Trenerseminaret som ett arrangement, og det vil være i Oslo første helgen i november 2018. Så heretter blir høsten vårt faste tidspunkt for utdeling av vår hovedpriser. 

Vi gratulerer alle prisvinnerne.

Se Filip sin videohilsen til gallaen her.

07.11.2017 08:03