Magasinet Friidrett - utgave 2/2020

Magasinet Friidrett - utgave 2/2020

Slik trenes det i koronatiden

Vi planlegger etter sesong. En sesong som skulle vært i gang for en liten stund siden. Og før det; treningssamlinger i varmere strøk med en solid dose konkurranseinstinkt. Ja, siste finpuss med sol på kroppen, med laginnsats og full iver foran friidrettssesongen 2020.

Slik ble det ikke. Norge og resten av verden har måttet bytte alle planlagte reiser, møter, samlinger, konkurranser og den vanlige hverdagen mot et virus som truer hver og en av oss med to meters avstand. Det har endt med store omstillinger. Omstillinger som vi virkelig ikke så for oss for noen måneder siden.

MEN, å omstille seg trenger nødvendigvis ikke være negativt. Det utfordrer oss til å finne nye løsninger. Løsninger som på sikt kan føre til positive resultater. Det er kanskje ikke så lett å se det akkurat nå. For - det er ingenting enn friidrettsutøver heller vil mer en å tre inn på friidrettsbanen og vise hva man er god for. Hva som er blitt trent på i hele høst og vinter, der ønsket er å sette personlige rekorder, vinne dueller eller hente hjem en premie som var umulig i fjor. Forhåpentligvis kommer muligheten til nettopp det om ikke altfor lenge.

I denne utgaven har vi snakket med flere som har funnet løsninger på sin egen treningssituasjon. Og det er ingen tvil om at det legges ned mye hardt arbeid på norsk jord. Og kanskje vil stå på viljen til de norske utøverne ende med rekordfall når sesongen skytes i gang. Vi har i hvert fall snoket litt i statistikken, og funnet de eldste norgesrekordene som begynner å bli mosegrodde. Kanskje vi klarer å trigge noen der ute litt ekstra, så vi får oppleve et par overraskelser på tampen av sesongen? Det hadde vært utrolig moro.

Magasinet Friidrett ønsker dere lykke til videre med treningen, og krysser fingrene for at vi sees på banen om ikke altfor lenge.

Bildet på forsiden er av Ola Stunes Isene under trening på hjemgården. Fotograf er Tore Shetelig.

07.05.2020 23:26