Personlige rekorder under NM i Haugesund

Personlige rekorder under NM i Haugesund

Friidrettens Venner fortsetter tradisjonene med å dele ut premier under Norgesmesterskapet i Haugesund 2015.

Friidrettens Venner har i flere år søkt å motivere til innsatsfylt deltagelse under Norgesmesterskapet i friidrett, ved å gi alle deltagerne som setter personlige rekorder under mesterskapet en premie. På denne måten bidrar vi til at stolte norske friidrettsøyeblikk - på toppen av sin «personlige pall» - får den oppmerksomhet det fortjener. Styret i Friidrettens Venner opplever at prisutdelingene er til stor glede for prisvinnerne og gleder seg til å fortsette tradisjonen.

NM åpnet med en innmarsj med barn og ungdom fra Haugesund IL. Like etter var Isabelle Pedersen i gang med å oppleve karrierens høydepunkt med sin 100 meter hekk på 12,88. Personlig rekord så klart og det bare en uke etter at hun anså 13-tallet som terskelen hennes. På søndag så vi en overlykkelig Isabelle motta kongepokalen, av statsråd Thorild Widvey, for dette fantastiske løpet. 

Det var en lykkelig og blid Isabelle som mottok NM-medalje og pers-premien fra Friidrettens Venner.

Den andre kongepokalen gikk til Karsten Warholm for hans to gull og to sølv fredag og lørdag, og ikke minst de to gullmedaljene på 400 meter med og uten hekker. De andre to øvelsene var lengde og 110 meter hekk, hvor han slo sin personlige rekord med 18 hundredeler. Så også han reiste hjem med vår krystallvase i bagasjen.

Etter innsatsen på fredagens 400 meter, med tiden 47,39, er det en sliten Karsten som blir intervjuet sittende på stadiondekket.

På kvinnenes 10 000 m ble det perset av vinneren Silje Fjørtoft, SK Vidar, og klubbvenninnen Veronika Brennhovd Blom på annenplass, samt av Live Solheimdal, Steinkjer Friidrettsklubb, på tredje- og Kjersti Fresvik, Gular IL, på femteplass.

Veldig hyggelig for prisvinnerne at Susanne Wigene fortsatt hadde anledning til å dele ut premiene, før den nærstående fødselen.

Prisvinnerne flankert av Susanne Wigene og vår Maj Britt Aastad Nyheim. Som aktiv løp begge prisutdelere, selv de lengre distansene.

På 400 m fikk vi en hoppende glad vinner i Tara Norum, Steinkjer Friidrettsklubb, som satte personlig rekord. Opp på pallen kom også søster Emily Rose Norum og Yngvild Elvemo, Strindheim IL.

Søstrene Norum og de tre medaljevinnerne på pallen.

Lørdag hadde stevneleder Tony Liestøl gleden av å invitere folk inn på stadiondekket, til NM-løpet. Her benyttet mange løpere anledningen til å vinke til publikum og etter målgang ventet flott medalje, med NM-logo på. 

Med noe variert vær i løpet av NM-helgen så synes vårt styremedlem Maj Britt Aastad Nyheim, som stod for premieutdelingen, at det var veldig bra at så mange som 75 utøvere klarte forbedre sin pers - i en eller flere øvelser. Det ble altså en helg hvor vi opplevde mange stolte øyeblikk fra bredde til topp. Styret i Friidrettens Venner opplever at prisutdelingene er til stor glede for prisvinnerne og gleder seg til å fortsette tradisjonen.

Profilering av Friidrettens Venner.

2014 Jessheim 
75 perser

2012 Kristiansand 
64 perser

2010 Sandnes 
55 perser

2008 Trondheim 
70 perser

2013 Tønsberg 
76 perser

2011 Byrkjelo 
65 perser

2009 Lillehammer
72 perser

2007 Askim 
60 perser

Dette var andre gang Haugesund sto som arrangørby for hovedmesterskapet i friidrett. Forrige gang var i 1981.

26.08.2015 16:00