Utøverprisen «Utøvernes egen pris» 2019

Utøverprisen «Utøvernes egen pris» 2019

Kandidater til Utøverprisen 2019 er: Eivind Henriksen, Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og  Salum Ageze Kashafali.

Årets Utøverpris blir gitt til den kandidaten som stemmes frem av utøverne selv. 

Fem verdige kandidater er nominert og kjemper om prisen som tildeles en aktiv utøver som på en utmerket måte utøver sin idrett i tråd med NFIFs verdigrunnlag. Verdier som fellesskap, mestring, begeistring og grensesprengende vilje. Dette skal prege utøverens holdninger og væremåte i den daglige treningen, i klubbmiljø og i konkurransesituasjoner.

Avstemming skjer via en QuestBack link som sendes på e-post til alle lisenshavere over 18 år. Avstemmingen pågår frem til den 31. januar.

Det er nominasjonsutvalget som har valgt ut de fem verdige kandidatene ut fra innkomne forslag.

Nominasjonsutvalgets uttalelseDet har vært et givende arbeid å lese gjennom alle nominasjonene. Mange gode nominasjoner er mottatt for 2019. Det utkrystalliserte seg en kvintett av utøvere som fikk flest stemmer. Alle verdige kandidater.

Alle kandidatene oppnådde topp nasjonale og internasjonale resultater i løpet av 2019.

Nominasjonsutvalget ønsker å kommentere at det er synd at ikke denne kvintetten er representert med en eller flere kvinnelige utøvere.

Eivind Henriksen (1990), IK Tjalve

I verdenseliten i slegge. Norsk rekordholder i slegge. Kaptein på vårt landslag.

"Eivind er eit stort forbilde og mentor som Norges fremste sleggekaster. Etter han mistet treneren sin har han fortsatt utviklingen sin og satt ny norsk rekord i 2019. Eivind er også veldig flink til å gi råd og tips til unge utøvere."

"Ein flott og god representant for friidretten - eit strålande forbilde."

"Fantastiske resultater over tid, til tross for tap av sin trener. Ikke langt unna medalje i VM, ellers hardtarbeidende og en å se opp til."

Henrik Ingebrigtsen (1991), Sandnes IL

I verdenseliten på mellom og langdistanse. Eldst av brødrene i «Team Ingebrigtsen».

"Selv med mange skadeproblemer er han alltid positiv. Viser at ingenting er umulig, og han tar seg alltid tid til fansen."

"Henrik begeistrer og sprenger grenser. Han er, sammen med sine brødre, men aller mest som seg selv, en inspirasjon og et godt forbilde. Han har dessuten alltid et smil på lur og fremstår med lave skuldre og en jordnærhet som motiverer andre til å løpe."

"Har banet vei for hele friidrettsnorge gjennom en lang karriere"

Jakob Ingebrigtsen (2000), Sandnes IL

I verdenseliten på mellom og langdistanse. Yngst av brødrene i «Team Ingebrigtsen». Mange topprestasjoner.

"Ung, lovende, selvoppofrende, fremstår som et godt forbilde for fri-idrettsungdom2

"Han er et svært godt forbilde for dagens ungdom. Gode verdier og en perfekt kanditat til prisen!"

"Ein målretta ung mann som bidreg til at normenn igjen vert opptenkne av friidrett. Han inspirerer andre unge til å ville satse på friidrett sidan dei ser at det er mogeleg å hevde seg med rett fokus og innsats. Sunne haldningar og verdiar"

Karsten Warholm (1996), Dimna IL

Norges eminente verdensener på 400 m hekk. Verdensmester i VM i Doha i 2019. Også i verdenseliten på 400 m.

"En unik utøver i norsk friidrett som med sine prestasjoner og væremåte har gitt et enormt løft for allmenn friidretts interesse i Norge"

"En god rollemodell som virkelig har økt interessen rundt friidretten. Jordnær og hyggelig, tar seg tid til å se og møte andre. Gode verdier er fellesnevneren."

"Han er ydmyk og viljesterk på samme tid, og oppnår like mye, eller mer enn de som bare har sistnevnte egenskap. Han er viktig forbilde. Han er fremoverlent og byr på seg selv, uten å være brautende."

Salum Kashafali (1993), IL Norna-Salhus

Verdensmester på 100 meter under Para-VM i Dubai i 2019. Norsk mester på 100 m i 2019.

"Utøvar som sprenger grenser og som ikkje let handicap sette begrensninger for å nå langt. Forbilde for alle."

"Salum er en mann som vet at man må jobbe for å nå sine mål, og han har bevist at det er mulig å klare alt man vil så lenge man er målbevisst. I tillegg til å være utøver, bidrar han også ved å være trener for en gruppe ungdommer. Han fremstår som et bra forbilde"

"Han har vist at det umulige er mulig. Bidrar med en ny dimensjon inn i norsk friidrett og er et stort forbilde for all friidrettsungdom (og voksne)."

Prisutdelingen sist i februar - under KW International i Ulsteinvik.

Nominasjonsutvalget: Toril Petra Hatling Schønning, Anne Brit Sandberg, Ronny Nilsen og Mathias Vangsnes.

12.01.2020 23:00