Stolpejakten 2020

Stolpejakten 2020

Det blir stolpejakt i år også, til tross for at situasjonen er spesiell i landet vårt. I år blir det stolper å finne i Moelv, Brumunddal og på Sjusjøen. 

Stolpejakta starter 1. mai kl. 08.00 i byene, og på Sjusjøen er det klart fra 10. juni.

19. oktober kl. 23.59 avsluttes årets stolpejakt.

Gratis og populært

Stolpejakten i Ringsaker er et gratis trimtilbud, og er et samarbeid mellom Ringsaker orienteringsklubb og Ringsaker kommune.
– Det er sjette året i år, og deltakelsen har vært sterkt økende. Fra den spede begynnelsen med 160 deltakere i 2015, var vi oppe i 3.500 i fjor.

Korona-tilpasninger

På grunn av smittefare er det gjort noen praktiske endringer i år. Stifteklemmene er fjernet fra stolpene, for å unngå smitte.
– Vi anbefaler å laste ned appen «Stolpejakten.no». Stolpene registres da uten at en trenger å berøre stolpen. Det er også mulig å skrive ned bokstavkodene på hver stolpe og levere kartbrosjyren med bokstavene notert på. Husk egen blyant/ penn på turen.

Det er ditt ansvar å følge myndighetenes smitteråd. Husk å holde avstand til andre også når du har pause. Unngå å gå mange sammen. Unngå å ta på stolpene. Har du forkjølelsessymptomer eller er smittet av covid-19 skal du holde deg hjemme.

Kartbrosjyre kan fås i sportsforretningene, bensinstasjoner og noen butikker. De blir lagt ut brosjyrer utenfor kommunens bibliotek, servicesentrene og på turistkontoret i Brumunddal. I tillegg deles brosjyrene ut til elever på barne- og ungdomsskolene etter hvert som disse åpner igjen.
Ellers kan kartene hentes på Stolpejakten.no og skrives ut. I dagens situasjon anbefaler vi at dere gjør det.

30.04.2020 20:51