Ringsaker Orienteringsklubb

RINGSAKER ORIENTERINGSKLUBB ble stiftet i 2008, og dekker hele Ringsaker.  Klubben har 130 medlemmer og har aktiviteter innen flere grener i orientering: Vanlig orientering, tur-orientering og stolpejakt.

HAR DU LYST TIL BEGYNNE MED ORIENTERING? Hvis du har det, ønsker vi deg velkommen til å bli med oss. Vi vil gi deg opplæring i å bruke kart og kompass, enten du vil på tur-orientering, stolpejakt eller ta del i vår trening og treningsløp.

OPPLÆRING / TRENING er hver uke fra mai til september på kart som klubben har i nærheten av Brumunddal, Furnes, Nes eller Moelv.

Viktige punkter når du skal finne poster er:

  • Forstå hvor på kartet du er og hvor du skal
  • Orientere kartet mot nord                                                         
  • Velge og planlegge veien
  • Kontrollere at du er på rett vei
  • Finne postene

KARTET er en detaljert gjengivelse av virkeligheten. Det er spesielle symboler og farger på kartet, noe som vanligvis står på kartet eller du finner det på nettet.

RINGSAKER OK har kart på forskjellige områder i hele Ringsaker, både i skogen og i byer (sprintkart), og skolegårdskart til bruk i skolen.

ORIENTERINGSKART har forskjellige målestokker, fra 1:1000, ofte skolegårdskart, og opp til 1:10 000. Dette sier oss hvor langt en cm på kartet er i meter i terrenget.

UTSTYRSBEHOV

Du trenger ikke mye utstyr, men det er fint med gode sko. Kompass er kjekt å ha for å holde greie på hvor nord er, og holde nord på kartet mot nord i terrenget.

 

RINGSAKER OK’S TILBUD ER:

TRENINGSLØP hver torsdag på et av våre kart. Start fra klokka 18.00.    

Løypene er fra ca.1,5km til 5km, med de korteste for nybegynner og så med stigende vanskelighetsgrad. Her kan du gjerne gå sammen med noen, og hvis du ønsker å ha følge av en instruktør rundt løypa noen ganger, er det mulighet for det.

Kunngjøres på ”Det skjer-sidene” i lokalavisene og på klubbens hjemmeside, ringsaker-orienteringsklubb.no.

 

TURORIENTERING: Hver sommer har klubben turorientering på flere forskjellige kart.

Postene står ute hele sommeren, fra mai til 1.oktober, og kan besøkes når det passer deg. Fint å ta med familien på tur, kose seg med niste og nyte naturen!

Kart og registreringsskjemaer kan kjøpes på nettet, http://turorientering.no, eller i sportsbutikker i distriktet.

Kart for en sommer, 4 stk, koster 200kr, og 25kr for registreringskort, eller du bruker nettet til registrering. TURO-APP kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

 

STOLPEJAKT: Det er satt ned 50 stolper rundt i Ringsaker. Disse står ute fra mai til oktober.

Dette er enkelt og gratis for alle. Du kan gå eller sykle for å finne” stolper” avmerket på kartet i en brosjyre. Stolpene er nummerert med bokstavkoder og QR-kode.

Her kan du laste ned app’en Stolpejakten” og registrere stolpene digitalt eller skrive ned kodene på brosjyren (kartet) og levere/sende det til

Ringsaker kommune. Vanskelighetsgrad på postene er gradert etter farger. Det trekkes ut premier. Informasjon står på brosjyren. 

BROSJYREN kan du få i sportsbutikkene i distriktet, butikker og i Ringsaker kommune.

Nødvendig info står i brosjyren med kart.

VIL DU BLI MEDLEM? Vi ønsker deg velkommen


Historikk for Hein O-lag

Historikk for Ringsaker O-lag

Organisasjonsnummer: 985737568

lagt til handlevogn