Världsungdomspelen

Världsungdomspelen

Tre av våre friidrettsutøvere gjorde en flott innsats under et av Europas største friidrettstevner i Gøteborg helga 4.-5. juli

Synne, Kurt og Sander tok i helga, sammen med Tor Axel og Øystein, den lange turen til Gøteborg og Världsungdomspelen for å måle krefter med de beste svenskene og andre utøvere fra rundt omkring i verden. Världsungdomspelen arrangeres på Nya Ullevi, arenaen for friidrettsVM i 1995 og EM 2006. Med 3227 forhåndspåmeldte utøvere med 7684 starter er dette et av Europas aller største friidrettstevner.

Våre utøvere gjorde sine saker bra. Sander startet med høyde i G16 lørdag morgen. Etter noen dårlige hopp på lavere høyder endte han opp med 1.86 som best som holdt til 6. plass av 20 deltakere, Han ble beste nordmann og hadde 4 svensker og en fra Egypt foran seg på lista. Et greit resultat på en dag hvor teknikken ikke fungerte 100%. Vinnerresultatet var 1.98 og bronsemedaljøren hoppet 1.92.

Litt senere på lørdagen var Synne i aksjon i kule for kvinner senior. Synne har perset flere ganger i vår og hun skuffet ikke denne gang heller. Med 9.61 pyntet hun på persen med 15 cm. Det holdt til å gå videre til finalen og med det 3 nye kast. Denne gang var det ikke mer å hente og hun endte på 8. plass med sin nye pers.

Lørdag kveld moret 4 voksne seg påi Liseberg med karuseller og berg og dalbaner, mens vår yngste utøver tilbrakte kvelden med middag  med friidrettsvenner og noen timer på senga som forberedelse til ny øvelse tidlig søndag morgen.

Kl 9 var Sander klar til sin andre start, tresteg G16. Øvelsen gikk raskt unna da han denne gang ikke klarte å hoppe opp mot sitt potensiale. Med 11.63, nesten en meter bak persen, ble det bare tre hopp. Det holdt til en 10. plass. 7 cm lenger hadde holdt til finale og 3 nye hopp, men det gikk ikke denne gang.

Etter mange timer med venting i en glodhet Gøteborg by var det så Kurts tur kl 19 på kvelden til å støte kule i menn senior. Det skyet heldigvis på litt og temperaturen sank litt slik at det ble litt friskere luft, noe som virket å påvirke Kurt positivt. Oppvarmingen så fin ut, med flere kast rundt tolv og en halv meter. Det første støtet ble imildertid relativt mislykket og nådde ikke 12 meter, men Kurt klarte å finne tilbake til taktene fra oppvarmingen. Det endte med 12.50. Etter en slitsom lang varm dag var det en fornøyd Kurt som kunne konstatere at han med dette hadde slått 2 svensker og blitt nr 3 og dermed kunne hente Oppstads første medalje noensinne fra  Värlsungdomspelen.

Världsungdomspelens egne nettsider

06.07.2015 22:22
lagt til handlevogn