«HVORDAN BLI BEST I BARNE OG UNGDOMSIDRETT?»

«HVORDAN BLI BEST I BARNE OG UNGDOMSIDRETT?»

Temakonferanse på Kongsvinger om frafall i barne og ungdomsidretten tirsdag 23. mai Kl. 18.00 – 21.00 beregnet på trenere, ledere, foreldre og alle som har interesse av barne- og ungdomsidrett

Gratis inngang

Påmelding innen 19. mai til Ingunn Fossmellem på epost ingunn.fossmellem@hedmark.org eller på tlf 481 12 500

I forbindelse med ungdoms OL på Lillehammer opprettet sykehuset Innlandet Lillehammer, Olympiatoppen Innlandet, Høgskolen i Lillehammer, fylkesmannen i Oppland og Oppland idrettskrets et idrettsmedisinsk prosjekt.

Hvordan bli best i barne- og ungdomsidretten er et delprosjekt i dette idrettsmedisinske prosjektet. Tittelen er ikke prestasjons- og resultatorientert, men relatert til «flest mulig, lengst mulig». Frafallet i barne og ungdomsidretten er stort og bekymringsfullt.

Hva er årsaken til dette og hva kan vi gjøre for å hindre et så stort frafall?

 

Program:

«Veien til målet» Fredrik Mani Pålerud er fast inventar på KILs førstedivisjons lag. I oppveksten var han en allsidig gutt som prøvde seg på mange ulike idretter. Fredrik forteller om sin reise fra barndommen, gjennom ungdomsårene og til å få oppfylt guttedrømmen om å spille cupfinale på Ullevål. Hva gjorde at han ikke gav opp og hva var fokus i barne- og ungdomsårene?

«Dilemma i ungdomsidretten – ensidighet og frafall eller variasjon og utvikling?» Ingvild Riise Midtun er nyansatt ved Olympiatoppen Innlandet. Hun har Bachelor i idrettsbiologi, og master i idrettsfysiologi fra Norges Idrettshøgskole. Tidligere har hun vært ansatt ved Olympiatoppen i Oslo, hvor hun arbeidet med utholdenhetsidretter. Hun er tidligere svømmer. Ingvild snakker om det viktigste når det gjelder frafall i ungdomsidretten; ensidighet som gir frafall eller variasjon som gir utvikling.

«Infeksjoner, trening og treningsbelastning» Kristian Holm er overlege/barnelege ved Sykehuset på Lillehammer. Han har gjennom sin jobb lang erfaring med barn og unge fra idretten, som har blitt trent for intensivt i ung alder. Han har også erfaring som trener for ungdom innenfor sykkel og langrenn. Gjennom sitt tema om trening, infeksjon og treningsbelastning gir han nyttige tips om hvordan barn og unge bør trenes og følges opp.

05.05.2017 14:25
lagt til handlevogn