GRATULERER MED 75- ÅRSDAGEN!

GRATULERER MED 75- ÅRSDAGEN!

"Ungdommen i Oppstad er ved plakatoppslag innbudt til stiftelse av idrettslag i sognet" står det å lese som første setning i protokollen fra stiftelsesmøtet. Av de 41 frammøtte, ble protokollen signert av 38 ved møtets slutt, og Oppstad Idrettslag ble en realitet. Og nå har vi altså holdt på i 75 år!

Av de som møtte opp en høstdag i 47, er det kun to som fortsatt er med oss, Erling Tømterud og Magda Edlund (Ihler), disse ble overrakt en blomst fra oss i anledning jubileet, og vi fikk en god prat om idrettslagets betydning for Oppstad og mange artige historier om stort og smått opp gjennom tidene. Det var helt tydelig at stiftelsen av idrettslaget var viktig for grenda Oppstad, og dugnadsånden var noe som ble trukket frem. Vi som sitter i styret i dag håper innbyggerne på Oppstad fortsatt ser på idrettslaget som viktig og at den yngre generasjon vil komme og føle en tilhørighet til idrettslaget og Oppstadbakken slik at idrettslaget kan bestå i forhåpentligvis 75 år til! At dugnadsånden tildels lever på Oppstad ser vi blant annet ved loppemarkedet vårt og ved rydding av stier til "Høgåsen Rundt", men det er ikke til å stikke under en stol at vi trenger enda flere som engasjerer seg skal vi klare å holde hjulene i gang. 

Det skjer mye i idrettslaget. Vi har i år arrangert Oppstadbakken opp, Høgåsen Rundt, Oppstadruller`n, Landslagets friidrettsskole, ski-og akedag, klubbstevne, 75-års jubileum og loppemarken. Vi har hatt utøvere med på bl.a Holmenkollstafetten, Jr NM(ski), UM-friidrett, Ungdomsbirken, Norgescup-jr(ski), Tyrvinglekene, VM-veteraner(friidrett), Oslo Maraton, KM terrengløp, Hovedlandsrennet, Kong Haralds Ungdomsstafett, KM sprint(ski), Krystallrennet, Oslo skifestival, Dølisjen rundt, 5000m baneløp, Krystallmarsjen og Baksjøløpet. Friidrettsgruppa har treninger hver mandag og torsdag. Nå i vinterhalvåret foregår mandagstreningene i idrettshallen og torsdagene inne på klubbhuset. Dessverre har vi ingen skigruppe for øyeblikket, men vi har et håp om å stable ei gruppe på beina etterhvert. Vi samarbeider med de andre lagene i kommunen om team Odal, Odal skileik og skikarusellen. Odal skileik har treninger på onsdager, fordelt rundt på de ulike idrettsplassene. Skikarusellen starter etter jul. Tidligere i høst gikk vi til innkjøp av ei treer fotballbane, og ønsket er å få til litt fotballaktivitet igjen. Ellers driver laget med rydding og merking/skilting av stier, kjøring av skiløyper i lysløypa, på jordene og vest i skogen så fort snøen daler ned, og vi samarbeider med Oppstad grendeutvalg om sosiale og nyttige tiltak til det beste for Oppstad.

23.10.2022 19:16
lagt til handlevogn