Rulle instruktørkurs i Vestfossen 2024

Som det er nå er det ulike forhold som gjør at vi ikke vet før i løpet av juni om det blir et kurs i år. Hvis det gjør vil det bli i en litt mer komprimert utgave derkursdagene kommer til å ligge i med en samling i august og en i september. Men er du interessert så send en epost til Jannie Heegaard på j.e.heegaard@gmail.com. Da får du informasjon så fort dette er klart.

Kurset krever minimum 6 deltakere.

Under ses oversikt over kursplanen fra 2023


Innhold: Vi jobber mye med kjerneelementene i forlens rulle, baksveiperulle (bakoverlente ruller) og C-C rulle. HMS og sikkerhet, utstyr, organisering og oppbygging av rullekurs, bruk av relevant undervisningsmateriale, gode rullemetodikker/øvelser og progresjon i disse, pedagogiske overveielser og psykologiske aspekter ved rulletrening. Egentrening på både uilke ruller og øvelse i å undervise andre, herunder hvordan lære bort rulle i praksis, samt feilretting. Vi bruker hverandre til å lære av og lære bort til. Vi inviterer et passende antall ekstra kursdeltakere den siste dagen, for å teste ut alle de nye ferdigheter vi har lært oss. 

Datoer

D. 9 og 10. juni kl. 17 - 21 og 9 - 16.30: teori og praksis.

D. 3. august kl. 17 - 21: praksis på vannet.

D. 18 og 19.  august 17 - 21 og 9 - 16.30: planlegging, praksis og prøve kaniner/ rullekurs.

Hvor 

Vestfossen, Vestfossen Kapell.

Hva er inkludert?

All undervisning alle dager og en This is the roll DVD eller download av samme, div. undervisningsmaterialer. Bruk av diverse rulle utstyr, årer, kastetre, tuilikker, Avataq (sel). 

Hva må jeg ha med?

Eget padleutstyr, mat og drikke. Herunder svømmebriller, neseklype, neopren hette og hansker. Du kan ta med den åre du bruker, men vi anbefaler å bruke enten euroåre eller grønlandsåre og lære å bruke begge deler.

Forutsetninger for å være med?

Du skal kunne en sikker rulle med en padleåre. Det vil si du kan rulle relativt sikkert til en side og ha en bra fornemmelse for enkeltdeler en rulle består av. Er du fortsatt helt forvirret over hvor du er i vannet, er dette nok ikke kurset for deg ennå. Kurset vil inneholde noe egentrening, da vi jobber med hverandre underveis, men vi jobber overveiende med å kunne undervise andre i en rulle, formidling og feilretting. Vi jobber primært med sveiperulle, C – C rullen og stormrullen (foroverlent rulle).

Spør hvis du er i tvil. 

Overnatting?

Det er mulig å overnatte i telt ved Kapellet i forbindelse med kurset, lokale campingplasser og en lokal B&B.

Ansvarlig instruktør

Kajakkspesialisten

 

lagt til handlevogn