Anders Thygesen

Eier, daglig leder og kreativ gründer av Kajakkspesialisten

Anders er i dag en av få mennesker i verden som lever av å bygge tradisjonelle grønlandskajakker i tre og duk. Han har jobbet i mange år med å holde padlekurs og undervist mange padlere i teknikk, padling og rulletrening både via Kajakkspesialisten og i regi av det norske padleforbundet. I dag jobber han primært med produksjon av padleårer og grønlandskajakker og holder i tillegg kajakkbyggekurs for folk fra hele verden i Kajakkspesialistens lokaler i det gamle Kapellet i Vestfossen. Kapellet har vært hjemsted for Kajakkspesialisten siden 2012. Han har vært bosatt i Norge siden 1992 og er utdannet innen både håndverk og friluftsliv. Han har bygget opp Kajakspesialisten fra bunnen av og har siden 1996 holdt kurs i kajakkbygging. Pr. i dag har over tusen mennesker bygget sin egen kajakk på kurs, og minst like mange har bygget sin egen grønlandsåre. 

Anders padlet i 2011 hele den norske kysten i en hjemmebygd baidarka, en kajakktype fra Aleutene. En baidarka er etter hans mening en av de beste turkajakkene i verden og i 2014 laget han sammen med Silje Ensby en film om bygging av baidarka. En meget vakker og poetisk film som kan ses her: A thousand hands ago https://vimeo.com/andersthygesen 

Les mer om Anders Thygesen rundt omkring på denne nettside hvor det finnes mange artikler og unike prosjekt han har jobbet med i gjennom de siste 25 år som både kajakkbygger og padler.


Audun Muribø

Audun jobber i Kajakkspesialisten når han har tid. Vi ble kjent med han på en byggekurs hvor han bygget en baidarka. Han er en meget talentfull kajakkbygger og flink håndverker. Han jobber til daglig som elektroingeniør og bor i Tønsberg og driver med både windsurfing og padling på fritiden når han ikke bygger på alverdens båter.

Jannie Heegaard

Jannie er samboer til Anders og har undervist for Kajakkspesialisten siden 2016 og er fra januar 2020 ansatt deltid i Kajakkspesialistens administrasjon og salg, og holder ulike padle- og rullekurs. Hun bygget sin første grønlandskajakk i 2004 og deler interessen til Anders for padling og kajakkbygging men jobber primært med undervisning i padleteknikk og rulle og avholder et årlig rulleinstruktørkurs i Vestfossen. Når hun har tid er hun å finne i egne byggeprosjekter (med pedagogisk byggesupport fra Anders) i Kajakkspesialistens verksted og holder på med både SUP-brett og årer og håper etterhvert å få bygget flere kajakker, gjerne en rullekajakk som er lett som en fjer. Hun er opprindelig utdannet innen idrett, friluftsliv og pedagogikk og har en solid undervisningserfaring. Innen padling er hun utdannet i regi av det danske padleforbundet (instruktør 3), det britiske padleforbundet (BCU4) og dengang Høgskolen i Telemark i kano. Hun har stor erfaring med utdanning av både padlere og instruktører i havkajakk. Gjennom årene har hun har undervist på adskillige store padletreff i Danmark, Norge, USA og Italien.

Hun har tidligere vært tett involvert i implementering av det Europeiske padlesystemet EPP (nå IPP) i Danmark og vært drivkreften bak kurs for kvinner, hvilket har brakt henne til både Arctic Womens Playground i Tromsø, samt til Il Sorisso del Mare i Italia. Sammen med Anders har hun de senere årene undervist i USA. Til daglig er hun student på Master i karriereveiledning, men har tidligere jobbet som rådgiver og lærer.


Karen Gjesing

Karen Gjesing er pensjonist og mor til Anders. Hun er i det seneste blitt engasjert til syarbeid og logistikk oppgaver knyttet til dette. Hvis du bestiller ett åretrekk så kan du være sikker på det er laget med kjærlighet og stor presisjon av symaskinens mester - Karen :)

lagt til handlevogn