Vestfossen Kapell

Kapellet ble bygget sist på 1860-tallet som bedehus. I 1902 ble kapellet innvidd som kirke for Vestfossen og omegn. Kapellet fungerte som kirke helt fram til 2011, da et nytt kirkebygg sto ferdig. Nå fungerer kapellet som kultursenter innen håndverk og friluftsliv, nærmere som verksted og kurslokaler for Kajakkspesialisten, der det bygges seildukskajakker og produseres grønlandsårer. Anders Thygesen har restaurert hele Kapellet frem til dets opprindelige utseende og gjort en helt igjennom egenstående innsats i forhold til å bevare en historisk bygg og i tillegg skape et velfungerende og moderne verksted. Dette er veldig unikt og er trolig ikke noe som er sett ofte.

I 2018 fikk han Buskerud Fylkes bevaringspris for istandsettelsen av Vestfossen Kapell. Juryen uttalte:

"Anders Thygesen har gjort et svært godt og forbilledlig istandsettingsarbeid med Vestfossen Kapell og tildeles derfor Buskerud Fylkes bevaringspris for 2018"

Hvordan komme hit i bil

Kjør E-18 til Drammen. Herfra E-134 retning Kongsberg. Etter Hokksund tar du av mot Vestfossen. Kjør gjennom Vestfossen, over elven og opp bakken (Fylkesvei 35). Stopp ved Kapellet, Fossgata 12. Parkering på framsiden av bygget.

Hvordan komme hit med tog

Lokaltog Eidsvoll-Kongsberg går hvert time og stopper alltid på Vestfossen stasjon. Fra stasjonen er det ca 10 minutter å gå. Gå til høyre fra stasjonsbygningen. Du krysser elven og går rett fram opp bakken (Fylkesvei 35). På toppen av bakken ligger Vestfossen kapell, Fossgata 12.

lagt til handlevogn