Bygge kajakk

På et byggekurs lærer du kunsten å bygge din egen havkajakk. Byggekurset foregår i beste inuit-tradisjon ved at håndverket læres videre fra person til person. Byggekurset gir mulighet for å tilpasse kajakken til dine ønsker i forhold til utseende og funksjon. Hver kursdeltaker bygger under veiledning sin egen kajakk. Vi bruker enkelt håndverktøy og det blir gitt opplæring i bruk av verktøy der det trengs. Inkludert i kurset er undervisning og materialer til kajakken. Også inkludert materialer til padleåre og sjøsokk. Kursene tar vanligvis 7-9 velvoksne arbeidsdager og arrangeres som ukeskurs. Det er lange intense dager, men resultatet er verdt det. Kurset er en stor opplevelse. Kajakken blir ferdig i løpet av kurset, men du må regne med å bruke ytterligere 10-15 timer etter kurset til pussing, maling og finish-arbeid.

Priser for bygging av ulike kajakker på kurs:

Grønlandske kajakktyper:                     16.990,-
Alaska kajakktyper: 17.990,-
Barnekajakk, Grønlandsk type:             15.990,-
Dobbelbaidarka: 22.990,-
Trippelbaidarka:             24.990,-
Kano 17.990,-

Prisene er grunnpriser som dekker undervisning og grunnleggende materialer. Egne utgifter til reise, opphold, mat og overnatting kommer i tillegg.

Kan jeg delta på byggekurs uten å være spesielt flink med hendene?

Det er store sjanser for at det kan gå bra selv om du har ti tommeltotter. Selvfølgelig er det en fordel å være fingernem og vant til å bruke verktøy; det gjør at det er færre ting som skal læres under kurset, men det er ingen forutsetning. Jeg har opplevd mange kursdeltakere som omtrent aldri har brukt verktøy, og som har gått på kurs og bygget flotte kajakker. De fleste som går på kurs er langt fra håndverkertyper, men jobber til daglig med mus og tastatur; jeg har faktisk ennå til gode å se en kursdeltaker forlate kurset med en mislykket kajakk.

Overnatting og forpleining på byggekurs

Overnatting kan skje i telt eller hengekøye på en nabogrunn til Kajakkspesialisten eller det kan leies rom hos nabo som leier ut et lite hus og det finnes i tillegg en rekke av gode campingplasser i nærområdet. Det fines dusj og kjøkkenfasiliteter i Kajakkspesialistens kurslokaler. Det kommer mer informasjon om  muligheter for overnatting ved påmelding til byggekurs og kurs generelt.

Påmelding: Send epost til anders.thygesen@kajakkspesialisten.no

lagt til handlevogn