Hede-ekvipasje i Unghest VM

Hede-ekvipasje i Unghest VM

I oktober i år kunne vi lese om at den norske rytteren Yasmin Olsson-Sanderson tok en sterk bronseplass med sin hest Inchello DHI i Unghest VM i Frankrike. Men ikke så mange av oss visste at denne jenta har en bestefar fra Helgøya, og at hun selv rir for Hedemarken Rideklubb.

Bestefar Karl Jørgen Olssøn er både er født og oppvokst på gården Hovelsrud på Helgøya, mens bestemor Rigmor Ørbeck er fra Nes. Moren Ritha Olssøn bodde også en periode på Hovelsrud, mens Yasmin selv vokste opp i England.

At barnebarnet Yasmin skulle bli en svært dyktig konkurranserytter overrasket kanskje ikke bestefar Karl Jørgen. Hans tante, Kirsten «Lillemor» Berthelsen, var æresmedlem i Hedemarken Rideklubb og aktiv rytter frem til hun var 89 år. Yasmin, eller Yaz som hun kalles, har gode heste-interesse gener og begynte å ri da hun bare var fem år gammel. Fra hun var 11 år konkurrerte hun i feltritt med det norske flagget på brystet. Og klubben hun valgte å representere var Hedemarken Rideklubb.

I dag er Yaz 22 år og driver en feltfrittstall i Clanville sammen med samboeren sin Hector Payne. Hesten Inchello DHI, som hun konkurrerte med i Unghest VM, har hun selv ridd opp i klassene fra den var fire år gammel. Målet hennes nå er å fortsette og konkurrere med Inchello, og de har OL i sikte.

Hestesport skriver i sin reportasje om Yasmin og innsatsen i Unghest VM: «Med denne medaljen har Yasmin skrevet norsk ryttersporthistorie – det er tidenes første norske medalje i et unghest-VM» , mens sportsjef i NRYF Nina Johnsen sier: «En flott prestasjon av ekvipasjen, vi er er stolte av dem, og håper at de vil fortsette med å sette Norge på feltrittkartet».  For oss i Hedemarken Rideklubb er det moro at en profesjonell rytter representerer klubben vår internasjonalt. Vi gleder oss til å følge henne videre!

Dere kan lese mere om Yaz og hennes innsats i Unghest VM her  

Yaz har også en egen side på facebook med mange flotte bilder fra konkurransene hun har deltatt i. Søk etter Yaz Olsson-Sanderson.

17.11.2019 21:36