Lille Tøyen - Nesøya: 5-7 (3-2)

Menn mot smågutter, kattens lek med musa og smaken av kirsbær som muligens forsvant. Som Tom Arild pleier å si; "det nytter ikke å stå på perrongen med lua i hånda når toget allerede har passert"

Etter forrige kamps opptur, ikke minst taktisk, var det et optimistisk trenerteam som tok i mot Nesøya med håp å innkassere årets første 3poenger hjemme. Konklusjonen er at den inntil videre lar seg vente på.

1 omgang

Forrige runde mot Nesøya, der vi gikk seirende ut med en 0-6 seier, startet akkurat som forrige. Ett lag som virkelig trykker til i duellspillet og ikke lar oss få noenting gratis. Til tider mye syting, men duellspillet får oss til tider ut av forfatning og vi er mer opptatt av hva motstanderen gjør enn å la kula snakke for seg.

Som i de fleste kampene våre trykker vi på fra begynnelsen bare for å få en rett i fleisen og Nesøya går opp i ledelse på sin aller første visitt inne på vår banehalvdel. Ingen presser og den sentrale midtbanespilleren plasserer et skudd enkelt til side for Lars som muligens ikke hadde sin beste dag på jobben denne kvelden.

Neste i sekken kommer etter relativt kort tid og må tilskrives en dårlig pasning på tvers som brytes og Nesøya går enkelt opp i en 2-0 ledelse. Vi gjør noen bytter og derfra og frem til pause er det ett lag på banen. Vi trykker til i dueller, vi lar ballen går på få kjappe touch, vi tar løp for hverandre for å frigi rom og vips vi er plutselig i ledelse når god dommer blåser til pause.

Høydepunkt

• Danijel scorer direkte fra corner
  • Erling klarer fremdeles ikke få kula i mål

2 omgang

Vi starter omgangen med relativt god kontroll på kampen, selv om Nesøyas keeper er flink til å sette kjapt i gang noe som ofte resulterer i store overganger. Derfor viktig at vi får avsluttet angrepene våre slik at vi ikke blir tatt på slike overganger. Helt ærlig så vet jeg ikke helt hva som skjer, men vi går fullstendig opp i liminga, der vi gjør noe fatale feil som resulterer i at Nesøya en periode leder 3-7 før vi nok engang begynner å spille ball. Vi scorer kjapt 2 mål, men innspurten startet for sent og Nesøya vinner fortjent denne høstkvelden på Caltex.

Høydepunkt:

• I perioder viser vi oss verdig å spise kirsebær med de store gutta og spillet er en fryd å se på
  1. Vi har ett par ting å jobbe med, men det aller viktigste slik trenerteamet ser det er at vi hviler på riktig sted. Det er bedre å spare krefter med å ligge riktig enn å ikke orke å jobbe hjem.
  2. Vi må bli flinkere å avslutte angrep slik at vi ikke får brudd imot.
  3. La løpene utløse pasningen og ikke motsatt
  4. Riktig press og at vi gjør dette sammen. Vi kan ikke la dem spasere seg gjennom et pressledd bare for at en glipper eller ligger feil. Et minimumskrav da er at en jobber steinhardt for å vinne ball. Hoftefeste er ikke aktuelt.

Vi vinner som et lag, og vi taper som et lag. Og idag, fortjente Nesøya 3 poeng, rett og slett fordi de ville mer akkurat denne kvelden på Caltex.

05.09.2017 21:20