Stabæk - Lille Tøyen: 3-5 (0-3)

Cpt. Morgan utviser coaching i verdensklasse og det går troll i ord

En usikker med dog selvsikker coach oversender e-post på e-post vedrørende oppstilling, laguttak, formasjon, presshøyde, corneroppstilling, definsiv press, offensiv formasjon, spise- ,sex- og alkoholforbud, bytter, dødball, kast, frispark, presshøyde og pressledd og press meg her og press meg der før vi endelig lander på en 3-3 formasjon defensivt der vi kjapt skal snu til "klassikeren" 2-1-2-1 offensivt.

Vi ankommer banen i god tid og Captain Morgan går foran som et godt eksempel med å varme opp slik vi kjenner det fra gamle dager. Vi andre blir stående og "heppe" med ball og når undertegnede kjenner antydninger til strekk når jeg febrilsk strekker meg etter en pasning later jeg som ingenting mens blikket til coach kunne ha drept der og da.

1. omgang

Si hva du vil, men mannen er et taktisk geni. Formasjon, taktikk, presshøyde, ja alt fungerer helt etter planen. Vi ligger riktig i leddene, setter inn presset som avtalt og er tålmodige. Første målet kommer etter et langt innkast fra Jon Are der Jarle stormer mot keeper og skaper rom for Jan Petter som "krummer" ryggen og nærmest stående header fra knehøyde inn en sikker 0-1 ledelse.

I motsetning til tidligere kamper er vi tro mot kampplanen og spiller disiplinert mot et bra Stabæk lag. Vi lar ballen vandre mellom det bakre leddet inntil Marius ser en åpning og sender en lang pasning opp til Jarle. En dytt i ryggen sørger for at vi får frispark i gunstig posisjon som undertegnede "lomper" inn i mål bak en dekket og forfjamset Stabæk keeper.

Det samme oppspillet gjentar seg etter 10 minutter, Marius lang ball opp, Jarle får frispark og Jon Are "lomper" den i mål nok engang. Resten av omgangen er utrolig displinert spilt av Lille Tøyen der vi med litt mer nøyaktighet kunne ha punktert kampen fullstendig. Men vi går til pause med en "trygg" 0-3 ledelse der vi igrunnen aldri har vært truet.

Høydepunkt:

• Jarle fremdeles ikke klarer å time kastene til Jon Are selv om de ble avtalt på forhånd
  • Terje springer ikke i veien, men klarer å forstyrre keeper
  • VG-redningen til Tom Arild
  • Jon Are viser ikke antydning til innbytterpuls

2 omgang

Vi blir enige om å fortsette i samme sporet, være displinerte og ta de overgangene som vi vet kommer. Startskuddet for andre omgangen har knapt lagt seg før Marius holder spissen feilvendt. Jarle kommer ned og plukker enkelt ball og setter fart, i den grad det kan kalles taktomslag fremover. På cirka 15 meter sender han avgårde en lompe som keeper gir retur på og hvem andre enn dagens duracell kanin dukker opp og enkelt setter retureni mål. Jon Are kan dermed protokollføre dagens andre mål og vi har knapt spilt 5 minutter av andre omgang.

Neste Lille Tøyen mål kommer av en fantastisk enkeltmannsprestasjon av Danijel der han forserer den ene etter den andre før han omsider blir taklet innenfor straffefeltet. Straffen blir "sikkert" satt i mål av undertegnede.

Resten av omgangen bærer litt preg av at vi kanskje blir litt overmodige, forlater formasjon, går bort fra avtalt presshøyde samtidig som Stabæk setter presset sitt høyere. Dette stresser oss, og vi gjør enkle feil som resulterer i at vi får bølge på bølge av angrep mot oss. Selv om vi forsvarer oss relativt bra, klarer vi aldri å holde ballen i laget og når "gå i dusjen pasningen" kommer inn sentralt blir vi straffet ett par ganger. Nå skal det sies at det knapt kan kvalifisere til sjanse, men de treffer veldig bra på avslutningene sine samtidig som vi ikke er helt på tå hev.

Selv om de setter press på oss, har vi noen store overganger i løpet av kampen. Spesielt der Jarle kommer seg helt fri på midtbanen og forserer oppover. Istedenfor å sentre ut til en helt ledig duracell Jon Are som garantert hadde "tuppet" den i mål velger å tåskyte med det resultat at ballen nesten fyker over togskinnen oppsummerer vel hvordan vi forvaltet overgangen vi hadde.

Oppsummering

Første omgang vil jeg nesten si var vår beste omgang hittil i serien. Vi hadde full kontroll, trillet ball og slo pasning når de riktige løpene gikk. Dette er absolutt noe vi bør jobbe mer med og noe jeg tror alle syntes var gøy. Det var oppbyggende banespill, der vi lot ballen gå kjapt fra spiller til spiller og slo ikke nødvendigvis på første bevegelse.

Andre omgang slet vi litt mer når Stabæk justerte presset sitt. De satte inn et relativt høyt press og da er det viktig som sideback og ikke spille på oss brudd. Et gammelt jungelord er å slå ballen mot motsatt cornerflagg og gjerne over forsvarsleddet når vi er presset. Hadde vi klart å vinkle ballen mer enn hva vi gjorde hadde vi med stor sannsynlighet tvinget Stabæk til å justere presset sitt. Dette er noe Cpt. Morgan kommer til å ta tak i etter sommeren.