Lille Tøyen - Teisen: 8-5

Lille Tøyen drar i land en sterk lagseier

Teisen var ubeseiret på sine tre første kamper og oppladningen inn til kamp hadde ikke vært helt optimalt. Undertegnede måtte i siste liten hente inn to reservespillere som med stor sannsynlighet kommer til å være med oss videre utover i seriespillet og treninger.

1. omgang

Nok engang blir vi enige om å gå høyt i vant formasjon, og vi setter Teisen under umiddelbart press. Det er bare en dårlig avslutning fra Jarle som hindrer LTFK i gå opp i ledelsen allerede etter 1 minutt. Teisen laget virker å være et bra lag, der de som oss, ønsker å spille seg ut. I tillegg har de ett par stykker på midtbanen/spiss som evner å holde/fordele ball. Presset vårt sprekker mer enn hva normalt er, da er det fint å se at vi rutinert legger oss litt dypere og stenger rom sentralt i banen. Til tider ligger vi i en 2-1-2-1 formasjon, men dette krever at vi har de riktige personene i de riktige rollene.

Presset fortsetter og det går ikke lenge får vi får hull på byllen. På fort Caltex er det kort vei mellom forsvar og angrep noe som innebærer at forsvarer kan være med å avslutte angrep, noe Erling benytter seg av. Erling ligger fint i støtte og "klinker" ball utakbart helt nede i stolperoten og vi går fortjent opp i 1-0 ledelse. Dette er noe vi bør benytte oss av mye mer når kampene tillater det.

Vi spiller en svært god første omgang og øker ledelsen til 5-1 der Teisen bare sporadisk er på farlige visitter på vår banehalvdel. Målet til Teisen kommer som et resultat av at vi bytter når vi ikke har kontroll på ballen, samt at vedkommende som kommer inn ikke helt vet hvor han skal spille. Dette medfører at hele den ene siden er ledig og de ruller enkelt opp og kommer i overtall mot forsvaret vårt.

Høydepunkt:

• Jon Are med LTFK caps
  • Ingen innbytterpuls på Jon Are (keeper)
  • Erling scorer endelig sitt første mål

Pause

I pausen blir vi enige om å fortsette det gode kollektivet, la ballen gjøre jobben samt legge opp til trekantspill for å komme oss gjennom. Trenerteamet blir enige om å starte omgangen slik vi startet kampen, men da har allerede en rekke spillere allerede gått ut på matta. Og hvorvidt vi var trygge på ledelsen eller om vi stod med lue i hånda vites ikke, men det smeller ordentlig fra Teisen de første 5 minuttene.

2. omgang

Det er nok en blanding av flere faktorer, men Teisen går ut i hundre samtidig som vi lar dem styre kampen. Vi spiller på oss flere brudd, og når vi i tillegg ikke kommer ordentlig opp i presset dunker Teisen inn tre kjappe og det er full spenning i kampen igjen. Tom Arild byttes ut på egen oppfordring med undertegnede, litt skriking og korrigering skjer slik at vi får justert press og begynne å spille ball igjen. Vi scorer noen kjappe mål og overtar kontroll på kampen igjen. Derfra og ut har vi stort sett kontroll og seieren kunne og burde vært større.

Høydepunkt:

• Fremdeles ingen innbytterpuls på Jon Are (keeper)
  • Straffescoring av Tom Arild
  • At laget evner å slå tilbake etter en elendig start på omgangen

Oppsummering

Alt i alt, en veldig bra lagseier noe pinnefordelingen bærer preg av (Abu). Med det sagt, så er det helt unødvendig å slippe Teisen inn i kampen, og det som skjer de første minuttene av omgangen bør vi unngå. Trenerteamet setter opp laget og bekler roller utfra den formasjonen vi ønsker det skal spilles. Derfor er det viktig at vi både bytter der vi skal og ikke minst er tro mot den posisjonen en spiller i. Ellers gjør forsvaret en veldig god kamp, og selv om det slippes inn 5 baklengs kan disse i all hovedsak tilskrives dårlig hjelp fra midtbane der vi ikke tar returløpet eller pådrar oss unødvendige brudd på vei forover.

Neste kamp er mot Press 18 mai, de står med 1 seier og 3 tap og garantert sugne på å vise seg fra en annen side. Her er det bare å brette opp ermet, spare krefter, samt unngå sprudlende drikke 17 mai.

14.05.2017 20:53