UM i Bergen

UM i Bergen

Karsten og Ole Jacob deltok i helga på Gjensidige UM - friidrett i Bergen på Fana Stadion. På 800m på lørdag var målet og perse. det gikk dessverre ikke, men det var nære. På søndagens 3000m søndag gikk det bedre og det ble solide perser på begge to

Resultater

Bilder

800m G16 gikk lørdag ettermiddag. Med perser rett over 2 minutter var håpet å kunne se 1-tallet før komma. Det gikk ikke denne gang. Ole Jakob fikk best tid av brødrene, men hadde dessverre vært unøyaktig i første sving og løpt innenfor sin bane, Det hadde dommerne observert og hadde ingen annen mulighet enn diskvalifisere ham. Ingen god opplevelse så klart, men slike ting må man bare skrive på kontoen for erfaring og nullstille for neste løp. At det ikke var en pers som han ble disket fra var nok en liten trøst, men steminingen stod nok ikke helt i taket etter 800-meteren. Karsten ble med 2.02.15 nr 6 av 13 på distansen.

Søndag morgen var det 3000m, og ny mulighet til å perse. Guttas perser var hhv 9.30.76 på Ole Jakob og 9.31.75 på Karsten før start. Heatet de løp i la ut i et forrykende tempo. Med 68 på første runde gikk det skikkelig unna og Karsten hadde tatt sjansen på å følge teten, mens Ole Jakob lå et par sekunder bak, Ut på andrerunden så roet tempoet seg (heldigvis) noe og feltet samlet seg etter en 73-runde. De lå dermed 11 sekunder foran et jevnt skjema til 9.30. De påfølgende rundene gikk jevnt på mellom 74 og 75 sekunder, så pers burde være godt innenfor rekkevidde. Etter halvveis løp måtte Karsten slippe teten. Muligens kjente han åpningsrunden litt for godt, og støtteapparatet var da spent på om han ville klare å samle seg og ikke tape for mye av det opparbeidede forspranget til pers. Ole Jakob lå fortsatt flott plassert blant de fremste i heatet, og en runde før mål kjempet han om heatseier. Han måtte slippe 3 løpere foran seg i mål, men med slutttida 9.04.56.klarte Ole Jakob å perse med formidable 26 sekunder. Karsten kjempet videre mot klokka, og klarte å unngå å kollapse. Noen sekunder måtte han etterverdt gi ift pers, men med den sterke starten klarte han å perse med 9 sekunder til tida 9.22,95.

Vi gratulerer begge med flott gjennomført UM og nye personlige rekorder på 3000m.

11.09.2023 22:19