Jr. NM 2019 prisvinnere

Jr. NM 2019 prisvinnere

Marcus Thomsen og Henriette Jæger best i NMjr i Sigdal.

NM jr ble i helgen arrangert i Buskerudbygda Sigdal under glimrende værforhold med sol og gode sommertemperaturer, spesielt de to siste dagene. I bygda som knapt har friidrettsutøvere og som til vanlig ikke arrangerer friidrettsstevner utover lokale «seriestevner» mot nabobygdene, mobiliserte de fleste av bygdas innbyggere og gjennomførte nok engang et flott mesterskap.

Av Petter Torgersen

Resultatene i mesterskapet var på det jevne gode, men det var noen som skilte seg ut mer enn andre. At det skjedde i sprintøvelsene og i tekniske øvelser var som vi er vant med i mesterskap.

Marcus Thomsen
blant guttene var en som klart skilte seg ut etter sin opptreden i kuleringen. Vossingen som representerer Tjalve, var som vanlig i en egen klasse i kulekonkurransen. Etter en jevn god serie der fem av seks støt passerte 20 meterstreken, fikk han opp vinnerstøtet i femte omgang – 20,59m, som var personlig beste med 13 cm fra siste stevne fra en uke tilbake og 1 cm bedre enn innendørspersen. Marcus har perset i alle de fire siste stevnene han har deltatt i. Med sitt vinnerresultat var det lite tvil i juryen om hvem som skulle tildeles FIVs bestemannspremie. Hans resultat sto i en klasse for seg og er faktisk det fjerde beste som er oppnådd av en norsk kulestøter gjennom tidene.

 • Kjempefint å få denne flotte pokalen og det er faktisk andre gangen jeg vinner denne. Fint for formen er usedvanlig bra for tiden. Med dagens resultat har jeg perset i mitt fjerde stevne på rad.
 • Men du mangler fortsatt 11cm på VM-kravet?
 • Det kommer, bare vent. Jeg har mer inne. Nå står tre stevner i Litauen på programmet i uken som kommer og da skal VM-kravet være i boks.
 • Og dersom det ikke går?
 • Vel, formen nå er så bra at jeg har stor tro på at det går. I verste fall får jeg håpe på en invitasjon, men det er ikke mye jeg tenker på, kravet er helt klart innen rekkevidde.

Henriette Jæger
var nok ikke en like klar kandidat til bestemannspremien i jenteklassen, men desto mer gledelig for henne. Her var konkurransen tøffere for ungjenta fra Aremark som har herjet norsk og internasjonal friidrett i sin aldersklasse denne sesongen. I helgen utklasset hun eldre og tidligere mer meriterte utøvere i kampen om bestemannspremien. Henriette (16 år) er et allsidig friidrettstalent utenom det vanlige. Bestemannspremien fikk hun for sin 100m på 11,76. Hun vant også 200m på 24,22 og ble nr to i lengde med 6,10m, slått med 1 cm av vinneren Mia Lundteig Lien.
Det var en meget fornøyd Henriette vi snakket med kort tid etter at hun hadde blitt kåret til mesterskapets beste kvinnelige utøver og mottatt FIVs sølvpokal for utnevnelsen.

 • Dette har vært et godt mesterskap for min del. Litt surt å tape lengdekonkurransen med en cm, men jeg perset med fem cm og er i hele tatt meget godt fornøyd med denne øvelsen og persen. Jeg kan ikke kontrollere mine konkurrenter – slår dem meg, vel så er de bedre enn meg i dag.
 • Og de andre øvelsene; 100 og 200m?
 • Vel det ble ikke perser, men jeg kan ikke si meg annet enn fornøyd med finalene og at det holdt til gull i begge øvelser.
 • Og hva mener du etter en lang sesong som er på hell – og hvor går veien videre?
 • Det har vært en fin sesong med store fremganger i alle øvelser som jeg satser på. Jeg er kjempefornøyd med alt egentlig. Også neste sesong vil jeg satse på mangekamp, før jeg eventuelt spesialiserer meg senere. Jeg tror allsidighet er bra for min utvikling. I mangekamp er spyd den øvelsen jeg sikkert legger ned mest tid på, likevel er det den øvelsen jeg sliter mest med. Det er egentlig litt rart for mamma (Unn Merete som også er hennes trener) var tidligere spydkaster. Det er kanskje noen gener jeg ikke har arvet, eller kanskje jeg får det til å løsne snart?
 • Og tiden fremover fra nå og neste år?
 • Jeg har begynt på videregående, Wang toppidrett i Fredrikstad. Der får jeg tidligere hekkeløper Christina Vukicevik som trener og lærer. Jeg ser frem til å få nye impulser og trening med en erfaren hekkeløper. Hun har sikkert mye å tilføre meg og min utvikling, men det vil nok fortsatt være mamma og pappa som vil styre det meste av treningsopplegget. Neste år ser jeg frem mot EM U18, hvis jeg kvalifiserer meg da.

26.08.2019 00:22