Mina meriter när det gäller att spinna:
Jag vet inte hur eller när jag lärde mig, så det innebär att jag måste varit rätt liten. Jag gick en vävkurs 1974, då skulle jag officiellt lära mig att spinna. Eftersom jag redan kunde hann jag spinna massor med provhärvor på alla möjliga sätt. Jag utbildade mig till Hemslöjdskonsulent och gick ut HV 1980. I början av 80-talet var jag domare i en linspinningstävling i Hälsingland - oj, oj vilka duktiga damer det fanns där. De damerna gav mig en helt ny syn på att spinna. Under åren har jag spunnit lite av och till på lite olika redskap.

Jag älskar lin som material men tycker bäst om att spinna ull. Man kan göra så mycket roliga garner med varierande tjocklek, struktur och färg. Jag vill helst utgå från råull eftersom kopplingen mellan naturmaterialet och den färdiga produkten är viktig för mig. Man tar ett får och en pinne - och vips har man fixat till ett par vantar. - Det gillar jag. Det skall inte vara för tillkrånglat.

Eftersom jag även är ingenjör så tycker jag att det är rätt kul att meka lite med spinnrockarna - för att se om de kan funka bättre. För att se om man kan få en gammal rishög att funka igen. Mitt ständiga problem är - hur kan jag få dem att gå snabbare?

Tillagd i varukorgen