Kallpressad rapsolja

 

Sedan sommaren 2010 pressar vi vår egen rapsolja.

Till vår glädje har vi fått ensamrätt till en gammal sorts rapsfrö som har unika egenskaper. Krokstorps Gård Kallpressad Rapsolja är den enda rapsolja som har absolut balans mellan fettsyrorna Omega 3 och Omega 6. Förhållandet 1:1 anses av flera näringsforskare vara optimalt för att gynna kroppens möjlighet att ta tillvara på det nyttiga Omega 3.

Krokstorps kallpressade rapsolja tål, på grund av fettsyra-sammansättningen, upphettning bättre än vanlig kallpressad rapsolja, och lämpar sig därför mycket väl både till varm och kall matlagning.

Vår rapssort är en vårraps som sås tidigt på våren och växer under årets ljusaste dagar, vilket ger den milda doften och den aromrika smaken av primörer med gröna toner såsom ärtor, sparris och spenat.

Att kallpressa rapsfröna är en skonsam process som sker vid låga temperaturer och därmed bevaras näringsämnena bättre. Kallpressad rapsolja innehåller också naturliga antioxidanter och den har lång hållbarhet.

Alla steg i tillverkningen av den gyllengula oljan sker på Krokstorps Gård, från sådd, odling, skörd, lagring, till pressning, buteljering och paketering för leverans.

Detta är oljan för dig med aptit på livet!

 

Fler bilder

Recept

 

 

Här hittar ni vår olja:

Odlat & utvalt är ett sammarbete mellan några producenter i nordvästra Skåne. Vi driver tillsammans en gårdsbutik vid Sofiero Gård som ligger utanför Sofiero Slottspark på östra sidan av Sofierovägen. Läs mer HÄR.