Heisedager på Tjuvholmen:

Dere må skrive dere på lista ved heiserampa og velge dato og ledig tid for heising

Heisedager (Klikk for større)

Kurs i navigasjon:

MJØSA BÅTFORBUND INVITERER TIL NY TEMAKVELD
Tema: Kurs i navigasjon og sjømannskap
--------------------------------------------

"PRAKTISK NAVIGASJON OG SJØMANNSKAP PÅ MJØSA"
Foredragsholder: Navigatør Aksel Aspeli (fagansvarlig Mjøsa Båtforbund)

Dette er samme kurs som ble avholdt på Gjøvik våren 2018. Etter ønske gjennomfører vi denne gang samme kurs i Hamar-området.

Dato: Mandag 05.11.19
Kl.: 18:00-ca. 20:30
Sted: Hamar Båtsenter, Øvermarka 6, 2320 Furnes

Kurset tar utgangspunkt i farvannet på Mjøsa/Vorma, og har som mål å gi deg som båtfører økt kompetanse på:

  • Forståelse av sjøkart og relevant navigasjonsmerking
  • Utvalgte sjøveisregler
  • Elektroniske navigasjonshjelpemidler
  • Fartøyshåndtering

Kurset er GRATIS - Kaffeservering!

Merk: Dette kurset kvalifiserer ikke til båtførerbevis, men er ment som et godt faglig supplement!

Påmelding til post@mjosabatforbund.no. Maks 25 deltagere.

Vel møtt til en spennende temakveld!

 

Chris har beregnet alle klubbmester-resultater:

Gratulerer til Baaten som vant! Resten av resultatene ligger nå på regattasiden

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Melding fra Sjefsmåler Hatlevik på Gjøvik:

Vennligst noter min nye email adresse: hatlevik@protonmail.com

Mvh-
Lars H Hatlevik
Gjøvik Seilforening
Mobil: 911 78 059

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 81 år i 2019

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nylig renovert! Deler av vika er naturreservat og hytta ligger inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar disse sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet, håpet er at ny utgave fra samme leverandør gir slik info).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Det er nå igjen tilbud om D5L intensivkurs i Hamar:

Til dere som ikke fikk blitt med sist;

Ønsker dere å være med i intensivkurs på Fritidsskipper D5L på Hamar i vinter?
Norsk Maritime Kveldsskole kan antageligvis arrangere kurs hvis vi blir +/- 10 stykker.

Kursene vil da bli holdet over 3 langhelger, med kurstider torsdag/fredag ettermiddag/kveld og lørdag og søndag hele dagen.

Målet er å få gjennomført det før neste båtsesong, så ved interesse send en mail til torstein_solheim@hotmail.com. Jeg vil formidle interessen og ta koordineringen videre mot Norsk Maritime Kveldsskole.

Brosjyre og eksempel på intensivkurs fra NMKS (For interesserte er det mulig å få pdf om kursinnhold på mail fra Bjjørn Saul)

Vi er 2-3 stykker som er intrerssert allerede.
Jeg har snakket med Hamar Seilforening og Hamar Båtforening, de har sagt seg villig til å distribuere denne informasjonen.

Mvh

Torstein Solheim

Resultater intercityseilasen lørdag 7. september:

Lørdag 7. september: Nå er resultatene av årets Intercity klare. Pokalen gikk i år til Gjøvik med to båter først på listene. Don´t Panic som soleklar vinner. De hadde vel spist opp grillmaten sin før nestemann kom i mål. Kaos kom som nummer to med Per Olav fra hamar på tredje plass som første hamarbåt bergenet både før og etter båtens rating. Vi i hamar får bare gratulere med oppvisningen i vanskelige vindforhold i år!

 

(Klikk for større) Intercity 2016

Heisedager:

Heisedager for seilbåter er lagt ut på brygga. følg med på Marinesenterets hjemmesider for aktuelle datoer. Siste heisedag for seilbåter blir annonsert på Marinesenteret_AS

Nye regler for høstens båtopptak:

Hamar seilforenings nye leder Hans Jørgen Øveraasen med båten Bris på Mjøsa

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter