Regatta 27. juni

Bjørn rapporterer: Det var +/- 4m/s fra sør. Jevne og gode forhold. Båtene fulgtes ganske bra til første merke. Baaten og Bris gikk utover. Resten gikk langs land og inn i vika. Per Olav og Petter rundet først, fulgt av Baaten. Denne rekkefølgen holdt seg til mål.

Som i fjor blir det regatta på torsdag og ikke på onsdag grunnet avgangstider Skibladner. Skippermøte blir kl.17.00 gjennom hele sesongen, med fem minutter signal kl. 17.30. Foreløpig har jeg satt opp de ti som er listet opp i fjorårets klubbmesterskap som tidtakere. Ønsker du å delta i årets sesong og ikke står på TERMINLISTA så meld fra til regattasjefen.

Regattasjefen tar imot tilbakemeldinger hvis tidlig oppstart skaper problemer for folk i arbeid. Det ønskes også innspill hvis ønske om tilleggsregattaer en helg eller to. Regatta til Bergevika? Sosiale happenings? Andre gode ideer? 

Johan - regattasjef

97109959

NOR Rating styret ("dugnadsgruppa") ønkser å øke interessen for seiling og kunnskapsnivået til seilerene. De har satt i gang en foredragsserie på fire videopresentasjoner. Første presentasjon, "Enkle grep for større fart og mer moro med familiens turseiler", ble avholdt onsdag 24. januar. Tilstede på Gregers var 18 personer som fikk en drøy time med mye nyttig innput fra Chisten With og Claes Eliasson. De som ikke var tilstede har muligheten via NOR Ratings FB gruppe. Gå inn på gruppa så finner dere videoen. De tre neste bolkene vil også bli publisert her. Vi prøver å få til en tilsvarende samling på Gregers også for disse bolkene. Følg med!

Klubbmesterskap 2023

På grunn av de mange avlysningene denne sesongen, er det bare de tre beste resultatene som teller i mesterskapet. Ved poenglikhet ser man på det 4. beste resultatet båten fikk.

Jørn Nilsen Jørn Nilsen Jørn Nilsen Jørn Nilsen Jørn Nilsen Vinner av Intercity 2023 - Jørn Nlsen
Intercity resultat 2023 - Hamar 10 poeng Gjøvik 11 poeng.
Samling i Bergevika

Ny regattadag

ONSDAGS REGATTAEN FLYTTES TIL TORSDAGER. 

Skibladner har endret på sin rutetabell denne sesongen , slik at vår start på onsdager kolliderer med deres avgang kl. 18.45.  Problemet er at vår start bøye ligger ute når de ankommer + at de har problemer med den når de bakker ved avgang. Samtidig vil vi ofte ventes og runde bøyen på dette tidspunkt. Vi ber om forståelse for dette. Ny endret terminliste med nye datoer vil bli lagt ut på vår hjemmeside. 

                                                         Mvh. Regattakommiteen.     

Regattakomiteen informerer

Målebevis 2023

I samarbeid med Gjøvik Seilforening er det besluttet, at alle båter som deltar i klubbmesterskap-seilaser må ha gyldig målebevis fra Norrating. Tidligere målte båter må betale avgift, og båter som ikke er målt/har fått nye seil må måles.
Helt nye deltakere kan seile første sesong uten målebevis. De vil da få et estimert handicap. Båter som skal måles må gi beskjed til Gudmundur (TLF. 91122682) senest 27. april. Vi planlegger å få måling av seil første uke i mai. Målebevisavgift betales på norgesseilforbund.org

Regattakomiteen.

Fint driv mot Helgøya

Årsmøte 2023

Årsmøtet 2023 er gjennomført og medlemsavgifter og plassavgifter er godkjent.  Se Medlsmsinfo (eller Mjøssprøyt nr 1 2023) for detaljer. Medlemmene i Hamar Seilforening har 112 medlemmer og er alle registrert i Min Idrett ved en ekstra innsats fra styret.

PARASEILING 2023

I fjor var det første året Hamar Seilforening hadde paraseiling på programmet.
Vi har vært så heldige at vi har fått låne 2 spesialbygde RS Venture fra Norges Seilforbund.
Båtene ble rigget i begynnelsen av juli med god hjelp av Henriette fra Asker Seilforening som selv er paraseiler.
Vi hadde planlagt oppstart i begynnelsen av juni, men lav vannstand sørget for at våre egne kjølbåter ikke kom på vannet før imidten av juni, men vi rakk 2 mandagsseilaser før juli og feriemåneden kom.
Kreativiteten var stor for å finne en best mulig måte å komme seg om bord i kjølbåtene.
Heis hadde vi ikke så det nærmeste vi kom var en bruskasse og en bred planke. Alle våre 5-7 faste seilere «gikk» planken uten alt for store problemer.
Etter at feriemåneden var over startet vi opp igjen i august og seilte hver mandag til utgangen av september.
Selv om RS Venture er bygget som en stabil og sikker jolle med tung kjøl satte vi sikkerhet først.
Vi hadde alltid følgebåt med Johannes som skipper. John, Roar, Jørn eller undertegnende var alltid tilstede både på land og i båtene for å legge forholdene til rette og ytterligere trygge sikkerheten. Vi opplevde alt fra sol og vindstille til regn og blåst og ikke minst en fantastisk lørdag i august hvor det var 17 paraseilere pluss ledsagere som hadde tatt turen til Hamar for å seile og padle.
En trivelig lunch på kroa samlet alle en times tid til hyggelig samvær.
Når dette skrives ser vi frem til neste sesong og går det som vi håper vil vi også få på plass en heis. De
første 50.000 kr har vi fått innvilget så jakten har begynt for å finne den heisanordningen som passer best.
På vegne av paragruppen 2022 med Johannes, John, Roar, Jørn ønsker vi velkommen tilbake.

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Kontakt Jon Mikael Bjørklund. Regattasjef og Nor-rating måler på mob: 93041911.

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 85 år i 2023

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr selges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk seiljoller og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer med seilbåt og havneplass. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nyrenovert! Sengetøy må medbringes, dyner og puter ligger på hytta. Deler av vika er naturreservat og hytta er inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner. (Se link til Mjøsa Båtforbund).

NB! Havna er video-overvåket, Tjuvholmen info (klikk for større)

Terminliste for regattaseiling/aktiviteter 2024

Terminliste for regattaseiling/aktiviteter 2024. Skippermøte 17.00. Fem minutter signal kl.17.30

Dato:

Aktivitet:

Tidtaker:

Torsdag 30. mai

Uformell trening/seiling.     Start kl 17.30

 

Torsdag 6. juni

Tellende regatta (Vårcup)

Roar S

Torsdag 13. juni

Tellende regatta (Vårcup)

Espen og Knut

Torsdag 20.juni

Tellende regatta (Vårcup)

Gudmundur A

Torsdag 27. juni

Tellende regatta (Vårcup)

Rune E

Juli måned:

Treningsregatta hver torsdag kl. 17.30

 

 

 

 

Torsdag 1. aug.

Tellende regatta

Jørn N

Mandag 5. aug.

Uformell trening/seiling.     Start kl 17.30

 

Torsdag 8. aug.

Tellende regatta

Per Olav L

Torsdag 15. aug.

Tellende regatta

Per M

Torsdag 22. aug.

Tellende regatta

Petter L

Torsdag 29. aug.

Tellende regatta

Bjørn og Jan

Torsdag 5. sept.

Tellende regatta

Chris P

Mandag 9 sept.

Uformell trening/seiling.      Start kl 17.30

 

Torsdag 12. sept.

Tellende regatta

 Odd Egil

Lørdag 7. sept.

Intercity.

 

Torsdag 19. sept.

Tellende regatta

 Johan B

Torsdag 26. sept.

Tellende regatta

 

 

Regattaer som er tellende til klubbmesterskaper er uthevet (13 stk). Båtens 8 beste resultater teller til klubbmesterskapet. Et gjennomsnitt av de 8 beste resultater kan brukes som et tellende resultat for tidtaker.

Regattaene i juni (4) teller også til en egen vårcup. De beste 3 seilaser teller. Tidtakere kan bruke et gjennomsnitt av de gjennomførte seilasene sine som et tellende resultat.

I løpet av sesongen vil 2-3 regattaer bli på pølsebane.

3 mandager er satt av til trening, der vi kan f.eks. bytte mannskaper og trene på ulike ting (starter, spinnakerseiling?).

Tidtakere: Passer ikke oppsatt dag, kan dere bytte med en annen på lista. Gi beskjed til regattasjefen.

Selvstyrer: Det er lov for de som seiler alene å bruke selvstyrer. Denne kan bare brukes når det kan skje uten fare for andre båter. Regattareglene gjelder som vanlig.

Mvh. regattakomiteen

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter