Hamar Raceweekend går fra Tjuvholmen begge dager:

Oppmøte på bryggas skippermøte kl 10:30 begge dager.

(klikk for større)

Høstsesongen med ny regattaregel ga suksess onsdag den 14. august:

Seilasen 14. august ble tellende. Det var relativt stille før start og skippermøtet valgte å kjøre en pølse-regatta mot bøye en ved Nordsveodden. Forutsetningene var at hvis det kom vind nok til at to båter rakk mål innen 70min skulle regattaen fortsette på samme bane en andre gang. Det viste seg at fristen på første runde løp ut uten noen båter i mål. Makstiden på to timer så lenge ut til å ryke, men et bygevær som trakk over mjøsa ga feltet etterlengtet vind slik at hele feltet på 9 båter klarte den nye maksimaltiden på to timer. Denne fristen er en nykommer i år og må sies å være et godt alternativ for dager vi ser alt for ofte her på regattabanen og som fører til ikke tellende resultat.

 

Siste frist for tellende:

Det er flere som fortsatt mangler rating for 2019. Disse blir ikke med i klubbmesterskapet med tellende resultat, men for å gjennomføre seilasene med deltakere uten rating får disse båtene et handicap på ett minutt pr. time som er lagt inn i rating-verdien for båten slik at den har en verdi som referanse for hvor i feltet båten havner.  Resultatet til båten har ellers ingen tellende verdi for sluttresultat i klubbmesterskapet, Hamar Raceweekend eller Intercity konkurransen. 

(Vil du delta uten resultat er dette helt i orden i alle seilaser.) Fristen for gyldig rating er utsatt i ennå to uker, men etter dette blir alle tabeller oppdatert for årets gjennomførte seilaser slik at regattasidene kan vise hvordan båtene ligger an mot årets slutt.

 

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Melding fra Sjefsmåler Hatlevik på Gjøvik:

Vennligst noter min nye email adresse: hatlevik@protonmail.com

Mvh-
Lars H Hatlevik
Gjøvik Seilforening
Mobil: 911 78 059

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 81 år i 2019

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nylig renovert! Deler av vika er naturreservat og hytta ligger inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar disse sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet, håpet er at ny utgave fra samme leverandør gir slik info).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Vær-endring: Hamar Race-weekend går i Hamar 17/18 august

Det er nå bestemt at Hamar Raceweekend blir flyttet til Hamar på grunn av værmelding om nedbør både lørdag og søndag. Regattasjef Chris Phelan ser det som lite trivelig å holde seg i Bergevika lørdag til søndag i regnvær. Derfor blir raceweekend gjennomført på vanlig måte med våre standard-baner i Hamar-bukta.

Intercity påmelding:

Intercity 7-8. september går i år fra Hamar mot Gjøvik. Deltakelse i denne årlige regattaen krever påmelding innen 4. september. Du kan melde båten på via mail post@hamarseilforening.org eller på bryggemøter innen fristen. 

Oppfordring til seilere:

Vi plager besøkende med støy fra fall og liner som slår mot mastene. Det er veldig viktig å kontrollere at alt er i orden etter hver seiltur slik at vi unngår å få slike klager som dessverre er en gjenganger hvert år.  TA DERE ET PAR MINUTTER PÅ Å SJEKKE FØR DERE GÅR!

Hamar seilforenings nye leder Hans Jørgen Øveraasen med båten Bris på Mjøsa

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter