Årsmøte 2024

Det innkalles til årsmøte i Hamar Seilforening onsdag 20. mars 2024 kl. 19.00 på Tjuvholmen Kro. 

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet, må sendes styret senest den 3. mars 2024, til post@hamarseilforening.org.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på e-post og på kan åpnes her

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av foreningen i minst én måned, fylle minst 15 år i 2024, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til foreningen. 

Etter den formelle delen av årsmøtet vil det bli en årsmøtemiddag, for de som ønsker det, påmelding ved innbetaling av kr. 200,- til konto 1822.21.06342.

Spørsmål som gjelder årsmøtet, kan fremmes på post@hamarseilforening.org

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen Styret

NOR Rating styret ("dugnadsgruppa") ønkser å øke interessen for seiling og kunnskapsnivået til seilerene. De har satt i gang en foredragsserie på fire videopresentasjoner. Første presentasjon, "Enkle grep for større fart og mer moro med familiens turseiler", ble avholdt onsdag 24. januar. Tilstede på Gregers var 18 personer som fikk en drøy time med mye nyttig innput fra Chisten With og Claes Eliasson. De som ikke var tilstede har muligheten via NOR Ratings FB gruppe. Gå inn på gruppa så finner dere videoen. De tre neste bolkene vil også bli publisert her. Vi prøver å få til en tilsvarende samling på Gregers også for disse bolkene. Følg med!

Klubbmesterskap 2023

På grunn av de mange avlysningene denne sesongen, er det bare de tre beste resultatene som teller i mesterskapet. Ved poenglikhet ser man på det 4. beste resultatet båten fikk.

Jørn Nilsen Jørn Nilsen Jørn Nilsen Jørn Nilsen Jørn Nilsen Vinner av Intercity 2023 - Jørn Nlsen
Intercity resultat 2023 - Hamar 10 poeng Gjøvik 11 poeng.
Samling i Bergevika

Ny regattadag

ONSDAGS REGATTAEN FLYTTES TIL TORSDAGER. 

Skibladner har endret på sin rutetabell denne sesongen , slik at vår start på onsdager kolliderer med deres avgang kl. 18.45.  Problemet er at vår start bøye ligger ute når de ankommer + at de har problemer med den når de bakker ved avgang. Samtidig vil vi ofte ventes og runde bøyen på dette tidspunkt. Vi ber om forståelse for dette. Ny endret terminliste med nye datoer vil bli lagt ut på vår hjemmeside. 

                                                         Mvh. Regattakommiteen.     

Regattakomiteen informerer

Målebevis 2023

I samarbeid med Gjøvik Seilforening er det besluttet, at alle båter som deltar i klubbmesterskap-seilaser må ha gyldig målebevis fra Norrating. Tidligere målte båter må betale avgift, og båter som ikke er målt/har fått nye seil må måles.
Helt nye deltakere kan seile første sesong uten målebevis. De vil da få et estimert handicap. Båter som skal måles må gi beskjed til Gudmundur (TLF. 91122682) senest 27. april. Vi planlegger å få måling av seil første uke i mai. Målebevisavgift betales på norgesseilforbund.org

Regattakomiteen.

Fint driv mot Helgøya

Årsmøte 2023

Årsmøtet 2023 er gjennomført og medlemsavgifter og plassavgifter er godkjent.  Se Medlsmsinfo (eller Mjøssprøyt nr 1 2023) for detaljer. Medlemmene i Hamar Seilforening har 112 medlemmer og er alle registrert i Min Idrett ved en ekstra innsats fra styret.

PARASEILING 2023

I fjor var det første året Hamar Seilforening hadde paraseiling på programmet.
Vi har vært så heldige at vi har fått låne 2 spesialbygde RS Venture fra Norges Seilforbund.
Båtene ble rigget i begynnelsen av juli med god hjelp av Henriette fra Asker Seilforening som selv er paraseiler.
Vi hadde planlagt oppstart i begynnelsen av juni, men lav vannstand sørget for at våre egne kjølbåter ikke kom på vannet før imidten av juni, men vi rakk 2 mandagsseilaser før juli og feriemåneden kom.
Kreativiteten var stor for å finne en best mulig måte å komme seg om bord i kjølbåtene.
Heis hadde vi ikke så det nærmeste vi kom var en bruskasse og en bred planke. Alle våre 5-7 faste seilere «gikk» planken uten alt for store problemer.
Etter at feriemåneden var over startet vi opp igjen i august og seilte hver mandag til utgangen av september.
Selv om RS Venture er bygget som en stabil og sikker jolle med tung kjøl satte vi sikkerhet først.
Vi hadde alltid følgebåt med Johannes som skipper. John, Roar, Jørn eller undertegnende var alltid tilstede både på land og i båtene for å legge forholdene til rette og ytterligere trygge sikkerheten. Vi opplevde alt fra sol og vindstille til regn og blåst og ikke minst en fantastisk lørdag i august hvor det var 17 paraseilere pluss ledsagere som hadde tatt turen til Hamar for å seile og padle.
En trivelig lunch på kroa samlet alle en times tid til hyggelig samvær.
Når dette skrives ser vi frem til neste sesong og går det som vi håper vil vi også få på plass en heis. De
første 50.000 kr har vi fått innvilget så jakten har begynt for å finne den heisanordningen som passer best.
På vegne av paragruppen 2022 med Johannes, John, Roar, Jørn ønsker vi velkommen tilbake.

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Kontakt Jon Mikael Bjørklund. Regattasjef og Nor-rating måler på mob: 93041911.

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 85 år i 2023

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr selges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk seiljoller og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer med seilbåt og havneplass. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nyrenovert! Sengetøy må medbringes, dyner og puter ligger på hytta. Deler av vika er naturreservat og hytta er inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner. (Se link til Mjøsa Båtforbund).

NB! Havna er video-overvåket, Tjuvholmen info (klikk for større)

Terminliste for regattaseiling/aktiviteter 2023

Terminliste for regattaseiling/aktiviteter 2023

Dato:

Aktivitet:

Tidtaker:

Mandag 5. juni

Uformell trening/seiling.     Start kl 18

 

Torsdag 8. juni

Tellende regatta (Vårcup)

Petter

Torsdag 15. juni

Tellende regatta (Vårcup)

Jon Helge

Torsdag 22.juni

Tellende regatta (Vårcup)

Jørn

Lørdag 24. juni

Helgøya rundt

 

Torsdag 29. juni

Tellende regatta (Vårcup)

Chris

Juli måned:

Treningsregatta hver onsdag kl. 18

 

Torsdag 3. aug.

Tellende regatta

Rune

Mandag 7. aug.

Uformell trening/seiling.     Start kl 18

 

Torsdag 10 aug.

Tellende regatta

Johan B.

Søndag 14. aug.

Hamar Matchrace Cup

 

Torsdag 17. aug.

Tellende regatta

Per Olav

Torsdag 24. aug.

Tellende regatta + sosialt samvær

Kjell

Torsdag 31. aug.

Tellende regatta

Håkon

Torsdag 7. sept.

Tellende regatta

Roar

Mandag 11 sept.

Uformell trening/seiling.      Start kl 18

 

Torsdag 14. sept.

Tellende regatta

Georg

Lørdag 16. sept.

Intercity. Skippermøte kl 10. Start kl 11

 

Torsdag 21. sept.

Tellende regatta. Start kl. 17.30

Espen og Knut

Torsdag 28. sept.

Tellende regatta. Start kl. 17.30

Jan og Bjørn

Regattaer som er tellende til klubbmesterskaper er uthevet (13 stk). Båtens 8 beste resultater teller til klubbmesterskapet. Et gjennomsnitt av de 8 beste resultater kan brukes som et tellende resultat for tidtaker.

Regattaene i juni (4) teller også til en egen vårcup. De beste 3 seilaser teller. Tidtakere kan bruke et gjennomsnitt av de gjennomførte seilasene sine som et tellende resultat.

I løpet av sesongen vil 2-3 regattaer bli på pølsebane.

3 mandager er satt av til trening, der vi kan f.eks. bytte mannskaper og trene på ulike ting (starter, spinnakerseiling?).

Lørdag den 24. juni inviterer vi Gjøvik og Lillehammer seilforeninger til regatta rundt om Helgøy med start på vestsiden av brua og målgang på østsiden. Det blir felles spising og sosialt samvær i Bergvika eller Båthavnen ved brua. Invitasjon kommer.

Tidtakere: Passer ikke oppsatt dag, kan dere bytte med en annen på lista. Gi beskjed til Gudmundur.

Selvstyrer: Det er lov for de som seiler alene å bruke selvstyrer. Denne kan bare brukes når det kan skje uten fare for andre båter. Regattareglene gjelder som vanlig.

Søndag 14. august satser vi på en machrace cup for de som er interessert. Rune og Kjell har innvilget i å stille Expressene sine til disposisjon. Vi tenker å sette sammen lag på 3-4 personer som konkurrerer mot hverandre. Meld din interesse til Gudmundur. Vi håper at mange er interessert. Mvh. regattakomiteen

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter