(Midlertidig plassering av terminlista for 2018)

Starttidspunkt øvrige regattaer annonseres på seilforeningens hjemmeside god tid i forkant.

Nytt av året er Matchseiling. Da bruker vi de to X-79 båtene som finnes i klubben, og seiler to og to lag mot hverandre på korte baneseilaser.

Regattakomiteen vil også satse på bruk av ekstra bøyer til bruk ved lite vind og for å få til bidevind start ved østlige vinder.

Onsdager i juli legges det opp til faste treffpunkt for treningsregattaer med egen tidtaking.

Husk å sjekke Terminliste Gjøvik seilforening. Blant annet flere helger med spennende regattaer.

 

Killingen venter på nye "elever", meld dere på:

 

Rekruttering i seilsporten har stått i fokus de siste årene og Hamar seilforening har derfor en forsøksordning med opplæring i seiling for voksne, samt utlån av kjølbåt. Styret har fått en del henvendelser på brygga og via E-mail, om foreningen har dette tilbudet. Bjørn Kjeldsen låner derfor bort sin Killing til foreningen, mot at foreningen betaler forsikring og egenandel til eventuelle skader. Tanken er at Killingen kan reserveres og brukes, mot at det gis opplæring i bruk og håndtering på forhånd.

Introduksjonskurset går ut på å øke forståelsen av hvilke krefter, teknikker og regler som gjelder for en trygg tur med seilbåt. Vi vil sikkert ikke klare å skape fullbefarne regatta-seilere med denne tjenesten i første omgang, men håpet er å ufarlig-gjøre hobbyen vår og tenne lysten til å bli trygg. Det er også planer om å melde båten inn i klubbregatta med elever som får en "tjuvstart" for enklere å komme over skrekken med start og vikepliktsregler. Da er dette første steg på en mulig nyfrelst regattaseiler! Nye vinnere på regattabanen og en større samlet gjeng som driver diverse aktiviteter med seil på Mjøsa. (Det skal være 4 killinger som for tiden hører hjemme i Hamar. Det planlegges derfor å få en killing til som kursbåt for å få til sparring mellom to identiske båter. Slik kan alle utforske hva som gir effekt og øke forståelsen for detaljer som gjør vinnere til vinnere.)

Kanskje en dag får vi entype-regatta med denne klassen?

Killing er en norsk tradisjonsbåt i regatta-sammenheng. Vi tror denne båten er en fin opplæringsbåt og håper det er mange som kan få en fin start med dette nye tilbudet i Hamar Seilforening. For å vite mer om båten har du en link til Killingklubben som viser hva det handler om. 

Blir dette populært kan man også ha en båt som hevder seg i toppen i seilforeningens eie? Det er vel en morsom tanke at kursdeltakere kan komme til å vinne på regattabanen? Vi vet i hvertfall ikke om noe som vil trigge nye seilere mer enn å ligge høyt oppe i listene etter en dag på banen. Dette er mulighetenes marked og dere nykommere er viktige medspillere for å få til slike muligheter. Kanskje det kan komme en ordning med vedlikehold (vårpuss etc) mot å slippe vakt hvis dette tar av. Vi har allerede fått lokale banker til å sponse jollegruppa så kanskje også dette?

En gladmelding fra jollegruppa:

Det er kjøpt inn Wakeboard i jollegruppa. Dette er en "annen form for seiling" og er en investering jollegruppa har gjort for å kunne tilby aktivitet i perioder der vind hindrer jollene i å komme utpå.

Jollegruppa fikk mye skryt for å drive denne avdeligen av seilforeningen på en forbilledlig måte til glede for distriktets yngste seilere.

Det er nå også kjøpt inn en Hobie Cat katamaran for enda mer fart og spenning! 

Referat styremøte 25apr:

Klikk for større
Klikk for større

Høringsuttalelse for utbygging på Tjuvholmen

(Klikk for større) Del1 av 2
(Klikk for større) Del2 av 2

Referat fra årsmøtet 2018

Klikk for større