NOR Rating om Corona og målebrev:

(Klikk for større)

Seilforeningen er nå medlem av Mjøsa Båtforbund:

Nå er hamar seilforening (HS) innmeldt i Mjøsa Båtforbund etter nettavstemning. Vi har derfor blitt en større interessegruppe som kan gi oss mer tyngde i politiske avgjørelser. Vi håper dette gjør våre bekymringer og forslag mer relevant i dagens situasjon.

MJØSA BÅTFORBUND har i 2019 satt opp kardinalmerke utenfor Hovinsholm:

  • Nytt kardinalmerke sør utenfor Hovinsholmen ved Helgøya. Merket står dypt (ca. 4 meter på normal vannstand), og er i hovedsak rettet mot seilbåter med dyp kjøl, for å markere hvor nærme Hovinsholmen man kan runde. Merket settes opp etter innspill fra seilforeningene.

Årets 2020 rating vil være samme som for 2019:

(Det er mer om sesongens konkurranser på regattasiden)

De som har tenkt å seile regatta med oppdatert rating kan i år bruke fjorårets rating-tall.

Hilsen Chris

Killingen venter på nye "elever", meld dere på. Vi kaller dette en konstant nyhet:

Rekruttering i seilsporten har stått i fokus de siste årene og Hamar seilforening har derfor en forsøksordning med opplæring i seiling for voksne, samt utlån av kjølbåt. Styret har fått en del henvendelser på brygga og via E-mail, om foreningen har dette tilbudet. Bjørn Kjeldsen låner derfor bort sin Killing til foreningen, mot at foreningen betaler forsikring og egenandel til eventuelle skader. Tanken er at Killingen kan reserveres og brukes, mot at det gis opplæring i bruk og håndtering på forhånd.

Introduksjonskurset går ut på å øke forståelsen av hvilke krefter, teknikker og regler som gjelder for en trygg tur med seilbåt. Vi vil sikkert ikke klare å skape fullbefarne regatta-seilere med denne tjenesten i første omgang, men håpet er å ufarlig-gjøre hobbyen vår og tenne lysten til å bli trygg. Det er også planer om å melde båten inn i klubbregatta med elever som får en "tjuvstart" for enklere å komme over skrekken med start og vikepliktsregler. Da er dette første steg på en mulig nyfrelst regattaseiler! Nye vinnere på regattabanen og en større samlet gjeng som driver diverse aktiviteter med seil på Mjøsa. (Det skal være 4 killinger som for tiden hører hjemme i Hamar. Det planlegges derfor å få en killing til som kursbåt for å få til sparring mellom to identiske båter. Slik kan alle utforske hva som gir effekt og øke forståelsen for detaljer som gjør vinnere til vinnere.)

Kanskje en dag får vi entype-regatta med denne klassen?

Killing er en norsk tradisjonsbåt i regatta-sammenheng. Vi tror denne båten er en fin opplæringsbåt og håper det er mange som kan få en fin start med dette nye tilbudet i Hamar Seilforening. For å vite mer om båten har du en link til Killingklubben som viser hva det handler om. 

Blir dette populært kan man også ha en båt som hevder seg i toppen i seilforeningens eie? Det er vel en morsom tanke at kursdeltakere kan komme til å vinne på regattabanen? Vi vet i hvertfall ikke om noe som vil trigge nye seilere mer enn å ligge høyt oppe i listene etter en dag på banen. Dette er mulighetenes marked og dere nykommere er viktige medspillere for å få til slike muligheter. Kanskje det kan komme en ordning med vedlikehold (vårpuss etc) mot å slippe vakt hvis dette tar av. Vi har allerede fått lokale banker til å sponse jollegruppa så kanskje også dette?

Sommeren 2020:

Alt ble annerledes enn normalt denne gangen på grunn av Korona situasjonen, også regatta-sesongen som først ble bestemt skulle starte i August. Jollegruppa fikk lov å seile med Optimist som vanlig denne våren da det var tillatt å ha seilaser med kun en i hver båt. RS ble derimot utsatt og makstall av deltakere ble begrenset til 30 for jollegruppa. Desinfeksjon av utstyr og joller ble tatt ekstra nøye etter kursvirksomheten. Midt i juni endret kjølbåt-sesongen seg. Første tellende klubbregatta startet allikevel på våren og 17. juni som ble start-dato med maks 3 i hver båt som status for sesongen. Uansett var vi nødt til å være nøye og ta forholdsregler og når sesongen nå er over uten å bli rammet av dette viruset har tiltakene heldigvis virket godt. Dette ble jo et slags anderledes-år og nå håper vi 2021 kommer tilbake til normalen. Vår første anledning til å konkludere er årsmøtet som er berammet til 19. mars. Så får vi håpe vaksinasjoner gir oss sommeren tilbake uten flere forsiktighetsregler.