HAMAR RACEWEEKEND:

Kun tre båter fikk tellende resultat på Hamar Raceweekend 18. og 19. august 2018

For å se resultatlista, gå til regattasiden:

Neste klubbregatta onsdag 22. august:

Skippermøte kl 17:30

Klikke for større

Starttider Intercity

Forslag fra Chris om starttid for Intercity: Samtlige blir kl 12:00. (Dette er for øyeblikket gjeldende forslag, men for sikkerhets skyld bør dere sjekke tidene rett før regattaen da dette er to seilforeninger som skal samarbeide).

Endringer i seilingsbestemmelser fra i fjor til i år:

Se regattasiden med forklaring på endringene

Ligger på siden Nyheter

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 80 år i 2018

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Nytt låsesytem til hytter i Bergevika:

 

Til medlemmer i Hamar Seilforening.

Styret i Hamar Seilforening har bestemt at det skal byttes låssystem på hytta i Bergevika. Årsaken er at det ikke finnes noen oversikt over hvem som har nøkkel til hytta pr. i dag.

Følgende kriterier må være oppfylt for å kunne kvittere ut ny nøkkel:

  • • Gyldig medlemskap i Hamar Seilforening
  • • Medlemskapet må være registrert i «Min idrett»
  • • Medlemmet må være over 23 år
  • • Medlemmet må eie båtplass på Hamar Seilforening sine brygger, og ha seilbåt.
  • • Styremedlemmer som ikke oppfyller kriteriene om å eie båtplass eller ha seilbåt, kan ved behov disponere en nøkkel mens man har tillitsverv i foreningen.
  • • Depositum for ny nøkkel er kr 300,-. Ved innlevering av gammel nøkkel blir depositumet kr 200,- For øvrig må man oppfylle alle kriterier for å få ny nøkkel.
  • • De samme kriterier vil gjelde for å benytte lugaren vi har pusset opp.

 

Det vil være mulig å kvittere ut ny nøkkel på kroa på Tjuvholmen følgende datoer:

Tirsdag 21.8 fra kl 19 – 20

Tirsdag 28.8 fra kl 19 – 20

De som har behov for hjelp til å registrere seg i «min idrett» kan få det samtidig.

For å benytte lugaren som er pusset opp, må man bestille oppholdet på forhånd ved å ta kontakt med havnesjef Per Olav Lindstad på tlf: 90 16 98 21. Når bestillingen er godkjent vil man få koden til nøkkelboksen som er plassert inne i den store hytta.

Spørsmål kan rettes til Per Olav Lindstad på tlf: 90 16 98 21

Nå har Ola Johan gitt høringsuttalelse angående Tjuvhomen, vi håper!

Kommunen har sagt opp leieavtale for båtforeningen. Se høringsuttalelsen på neste side (Nyheter)

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter