Årsmøte 25. mars 2020

Styret innkaller herved til årsmøte i Hamar Seilforening, på Tjuvholmen Kro kl 19:00.

Saker som medlemmer ønsker å ta opp må sendes styret senest 11. mars: post@hamarseilforening.org (to uker før årsmøtet) Fullstendig saksliste vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest en uke før årsmøtet via e-post.

for å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst en måned og ha betqlt kontingenten. Medlammer under 15 år har møte- og forslagsrett.

Av praktiske årsaker er det fint om du gir beskjed via e-post om du har planer om å delta på årsmøtet.

Velkommen! 

Med vennlig hilsen

Styret i Hamar Seilforening. 

Når fullstendig saksliste er klar vil den legges ut (under som enkeltsider av klikkbare mini-dokument.) 

Kystskipper DL5 kurs:

Informasjon om dette kurset ligger lenger ned på siden.

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Melding fra Sjefsmåler Hatlevik på Gjøvik:

Vennligst noter min nye email adresse: hatlevik@protonmail.com

Mvh-
Lars H Hatlevik
Gjøvik Seilforening
Mobil: 911 78 059

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 82 år i 2020

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nylig renovert! Deler av vika er naturreservat og hytta ligger inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar disse sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet, håpet er at ny utgave fra samme leverandør gir slik info).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Informasjon om D5L intensivkurs i Hamar:

Hei  

Vedlagt ligger informasjon om vårt D5L kurs i Hamar med oppstart torsdag 26/3-20 kl.1500. Kurset går over 3 langhelger. Se vedlagte plan. ( De to siste dagene på kurset 10+11/5 må holdes i Oslo grunnet praksis ). Resten av kurset holder vi på Victoria Hotel i Hamar. 

 Sjøfartsdirektoratet har strammet hardt inn på oppmøte på kursene fra 1/1-16, og man må være tilstede 90 % på hver modul for å få lov til å avlegge eksamen i det enkelte faget. 

 Det har nå kommet ny fagplan for D5L og kurset består av 8 moduler, hvor det er 6 moduler med skriftlige eksamen med karakter, samt 2 moduler hvor man får deltatt og ikke karakter.

 Vi kan tilby kurset i Hamar for kr. 16730 + eksamensgebyrer kr. 2970 ( 6 stk eksamen a kr. 495 ) for minimum 10 deltagere- inntil 14 deltagere. Blir det minimum 15 stk eller flere kan vi tilby kurset for kr. 15830+ eksamensgebyrer kr. 2970 ( 6 stk eksamen a kr. 495,-. )

 NB!. Skal du føre passasjerer så må du ha minimum 50 timer grunnleggende sikkerhetskurs og passasjer og krisehåndtering. De sikkerhetskursen må du ta på en godkjent sikkerhetsskole. For å føre passasjerer må båten være under 15 m og du kan da føre inntil 12 betalende passasjerer. Dette gjelder også for de som skal ha fiskeskipper C.

 OBS!. Ønsker du stikkpasser, marinepasser og parallellforskyver kommer dette i tillegg på kr. 530,-. Ønsker du bøker tilsendt i forkant av kurset fakturere vi 50 % av avgiften, og resten ved oppstart. Sending av bøker koster kr. 250,-. 

 OBS! Victoria kan tilby lunsj for 175,- pr deltager og kaffe pr. person pr. dag kr. 35,-. Dette må den enkelte deltager selv dekke. Ellers tar den enkelte deltager med seg det han/hun selv ønsker å spise og drikke i løpet av dagen.

 

Ønsker du å melde deg på trenger vi navn, adresse og tlf.  Vi trenger da også å vite om du ønsker utstyrspakken kr. 530,-.

 

Persondata:

Vi trenger ved påmelding fullt navn, adresse, telefonnummer, og epostadresse. Påmelding kan foretas ved å returnere denne epost – dette vil da også være

å regne som et samtykke til at vi kan lagre dine persondata og benytte de ved oppfølging i forbindelse med kurset og til utstedelse av vitnemål, og eventuelt tilbud om andre kurs.
Når vi skal utstede vitnemål etter endt kurs vil vi be om å få oppgitt ditt fulle personnummer (11 siffer) som vi også vil måtte lagre og formidle til Sjøfartsdirektoratet i forbindelse med vitnemålutstedelsen.   

 

KURSOVERSIKT DL5:

(Klikk forstørre)

Håper på interesse.

www.nmks.no 

 Med vennlig hilsen

Alfa Kompetanse AS

Norsk Maritim Kveldsskole

Annick Rønning

Kurskoordinator

T: 930 50 645

/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_/)_

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter