Sjøsettingen starter 24 mai kl 1500

Flommen er på retur og planen er å starte opp igjen den 24. Det er ikke tillatt å parkere på parkeringsplassen under sjøsetting iflg. Marinesenteret. Du finner sidene til Marinesenteret på Nyttige lenker.

Endringer i seilingsbestemmelser fra i fjor til i år:

Se regattasiden med forklaring på endringene

BETALE ÅRSAVGIFTER INNEN 25mai 2018:

DET ER SATT FRIST TIL 25.mai for å betale avgifter til Hamar Seilforening!

Se siden Medlemsinfo for informasjon.

Referat fra årsmøtet, styremøte 2018, Terminliste og Høringsuttalelse Tjuvholmen:

Ligger på siden Nyheter

NOR Rating 2018

Nå er det klart for registrering av målebrev for 2018.

Før betaling vil vi  oppfordre alle til å gå igjennom dataene for båten slik at målebrevet blir riktig med en gang.

Logg inn på www.norrating.org og søk opp din båt. Har du glemt ditt brukernavn eller passord, kan du sende en mail til post@norlys.org og få tilsendt dette på nytt. 

Det er viktig at du ikke oppretter en ny brukerkonto dersom du allerede har en brukerkonto i fra tidligere.

Når båtens data er riktig, kan du betale medlemskapet/målebrevet ditt. Før 1 mai koster det 550.-, senere koster det 650.-

Etter at du har betalt for årets målebrev, vil et nytt målebrev med endringer i seilkonfigurasjon, skrog eller rigg mål som medfører ny rating beregning koster 400,- pr. beregning.
Når du er innlogget på www.norrating.org er det fint om du sjekker at din adresseinformasjon og epost adresse er korrekt.

FRITIDSSKIPPERBEVIS: type D5L


Kurset Fritidsskipper (D5L) på Hamar

Høsten 2017 ble det gjennomført et fritidsskipperkurs på Hamar i regi av Hamar Seilforening. Foruten det sosiale elementet i å delta på kurs med båtvenner ved Mjøsa var hensikten å kunne bidra til å øke kunnskap, sikkerhet og trivsel, og senke terskelen for båtliv også langs kysten og i varmere strøk. Kurset resulterte i ni nye entusiastiske fritidsskippere i regionen.

Se dokumentet under for informasjon om kurset som er gjennomført: (klikk på dokumentet for stor visning)

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 80 år i 2018

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)
FRØYSAA MALERIET AV GAMLE-SEILER-BRYGGA MALT RETT ETTER 2. VERDENSKRIG (klikkes for litt større visning)

Nå har Ola Johan gitt høringsuttalelse angående Tjuvhomen, vi håper!

Kommunen har sagt opp leieavtale for båtforeningen. Se høringsuttalelsen på neste side (Nyheter)

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter