Nå skal årets første utgave være medlemmene i hende i form av vedlegg til mail (pdf). Hvis ikke så ta kontakt!

NOR Rating 2018

Nå er det klart for registrering av målebrev for 2018.

Før betaling vil vi  oppfordre alle til å gå igjennom dataene for båten slik at målebrevet blir riktig med en gang.

Logg inn på www.norrating.org og søk opp din båt. Har du glemt ditt brukernavn eller passord, kan du sende en mail til post@norlys.org og få tilsendt dette på nytt. 

Det er viktig at du ikke oppretter en ny brukerkonto dersom du allerede har en brukerkonto i fra tidligere.

Når båtens data er riktig, kan du betale medlemskapet/målebrevet ditt. Før 1 mai koster det 550.-, senere koster det 650.-

Etter at du har betalt for årets målebrev, vil et nytt målebrev med endringer i seilkonfigurasjon, skrog eller rigg mål som medfører ny rating beregning koster 400,- pr. beregning.
Når du er innlogget på www.norrating.org er det fint om du sjekker at din adresseinformasjon og epost adresse er korrekt.

FRITIDSSKIPPERBEVIS: type D5L


Kurset Fritidsskipper (D5L) på Hamar

Høsten 2017 ble det gjennomført et fritidsskipperkurs på Hamar i regi av Hamar Seilforening. Foruten det sosiale elementet i å delta på kurs med båtvenner ved Mjøsa var hensikten å kunne bidra til å øke kunnskap, sikkerhet og trivsel, og senke terskelen for båtliv også langs kysten og i varmere strøk. Kurset resulterte i ni nye entusiastiske fritidsskippere i regionen.

Se dokumentet under for informasjon om kurset som er gjennomført: (klikk på dokumentet for stor visning)

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 80 år i 2018

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Innkalling til årsmøte onsdag den 14. mars:

Til medlemmene i Hamar Seilforening

Innkalling til årsmøte med påfølgende skreiaften

Styret innkaller herved til årsmøte i Hamar Seilforening.
Årsmøtet avholdes den 14. mars 2018 kl. 18.00 i Hamarstua restaurant.

Årsmøtet følges opp med skreiaften kl. 19.00,
der skrei serveres på tradisjonelt vis med lever, rogn, dampede gulrøtter og purre,
smeltet smør og poteter (2. ganger servering), samt dessert og kaffe,
som et ledd i 80- årsmarkeringen av Hamar Seilforening.
Påmelding til skreiaften gjøres ved å betale egenandel
til kasserer Bjørn Kjeldsen, konto nr. 1822 21 06342 innen 28.februar 2018.

(Du kan også ta med følge/partner på festen og egenandelen er på kr 100,- pr. person.)

Saker som et medlem ønsker å ta opp på årsmøtet,
må sendes styret senest 28.februar 2018 (to uker før årsmøtet)
til Olav Myntmesters gate 52 og/eller e-postadresse olajs@online.no.
Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig
for medlemmene senest én uke før årsmøtet via e-post.
For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år,
vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten.
Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett.

Velkommen til årsmøte og skreiaften!
Med vennlig hilsen

Styret i Hamar Seilforening
Ola Johan Sjøbakken
Leder
……./)…..

___________________________________________________________

Ødegård-foto: Intercity 2.sep
FRØYSAA MALERIET AV GAMLE-SEILER-BRYGGA MALT RETT ETTER 2. VERDENSKRIG (klikkes for litt større visning)

Høstsesongen 2017

Nå venter vi på om denne utsikten skal forandres politisk med jernbanegrøft og kulvert. (Når det avgjøres: mer og mer usikkert)

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter