Onsdag 26 juni er siste tellende før sommerferien i juli

Skippermøte kl 17:30 på brygga som vanlig.

 

Onsdag 19. juni ble ikke tellende på grunn for lite vind.  Selv med utvidet makstid klarte kun en båt målgang i siste sekund, dermed ble regelen om minst to båter over mållinja innen makstid avgjørende for at dette ikke ble en tellende regatta.

(Alle resultater er kun midlertidig tellende på grunn av utsatte rating-tall i år. Derfor avventer vi med sikre klubbmester-resultater til alle har årets ratingtall etablert, evt til Chris avgjør når man må ha 2019-ratingtallene for å oppnå tellende plassering til klubbmesterskapet. Etter fastsatt dato faller båter uten rating fra i klubbmesterskapet. Se Regatta for årets første uoffisielle resultater så langt.)

 

(klikk for større)

Hovinsholm grunne er merket;

Se Nyheter for info (klikk for større)

Årets vaktlister:

Komplett liste ligger på siden Medlemsinfo

Møte Gjøvik Hamar årsplan:

Se Nyheter for alle planer som ble avtalt for årets muligheter for felles seilaser

Se 2019 treminliste og seilingsbestemmelser på regattasiden

Regattamøtet den 10. april:

Gjøviks nye regler i regattasammenheng har gjort målebrevet NorRating gratis for alle gjøviks seilere som ønsker dette! (Fikk denne påpekningen fra målersjef Lars Helge Hatlevik og beklager at dette ble fremstilt feil. Dette er en veldig god ordning som bør være et forbilde for oss!)

Hamar Seilforening får ikke samme mulighet i år, årsmøtet i Hamar er gjennomført uten slike endringer. Dette ble diskutert under regattamøtet den 10. april men beslutningen var å vente med eventuelle NorRating endringer til neste år.

(Vi må altså betale ratingen selv i år som vanlig for tellende regatta-resultat)

Nye regler blir en del av NorRating diskusjonen for 2020 årsmøtet. Samtidig er det allerede planer om å harmonisere litt av regelverket i disse to foreningene. Det gjelder å få med så mange båter som mulig fremover. Denne sesongen kan alle som vil stille i regatta (uten å ha offisiell rating på egen båt) få delta i alle regattaer. Forskjellen blir at man ikke vinner premierte seilaser selv om man har raskeste resultat. Det er kun NorRating-båter med godkjente Rating-tall som blir premiert og uregistrerte båter får kun måltall ut fra hva man forventer av tilsvarende båter. 

Man kan altså vinne en regatta uten å vinne premie og håpet er at dette gir en lettere inngangsbilett og flere deltakerbåter.

Stillingsbeskrivelse for Hamar Seilforening:

Gå til Nyheter

Referat styremøter:

Se høyre kolonne på siden Nyheter

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Melding fra Sjefsmåler Hatlevik på Gjøvik:

Vennligst noter min nye email adresse: hatlevik@protonmail.com

Mvh-
Lars H Hatlevik
Gjøvik Seilforening
Mobil: 911 78 059

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 81 år i 2019

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nylig renovert! Deler av vika er naturreservat og hytta ligger inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar disse sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet, håpet er at ny utgave fra samme leverandør gir slik info).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Turseilas mot Tangen, eventuelt Minnesund 27. og 28. juli?

Det ble avtalt tid for turseiling mot Tangen i sommer. Det skal skje siste helgen i juli. Alt avhenger selvfølgelig av oppmøte da mange har andre planer i ferien. Derfor er det viktig å gi tilbakemelding til Chris i god tid slik at dette kan bli noe av.

 

(Inn Refsalvika, Geitholmen babord)...det har kommet forslag til Hamar seiforening: Sommerseilas sørover. (Klikkes)
Seilas mot Minnesund (Bilde inne i Refsalvika mot Skreia og Minnesund lengst i sør) (Klikkes for større)
Eventuelt går turen via Tangen? Vest midt på bildet, (panorama foto) (Klikkes)
STRANDLYKKJA, Ny havn ved E6 Minnesund, Skreia og mot Helgøya. SORT KAIKANT GÅR N/S (panorama foto klikkes)
Nær Minnesund (Ørbekk) (Kikkes for større)
OLA JOHAN SJØBAKKEN

Vi fikk ny seilforenings-sjef på årsmøtet. Alle andre i seilforeningens styre fortsatte som før.

Da er det tid for å takke Ola Johan for en fremragende jobb som leder. Han ble erstattet av Hans Jørgen Øveraasen. Det er bare å klappe og være takknemlig for at vi har så mange fine og villige medlemmer som gjør en kjempeinnsats for at alle skal kunne nyte Mjøsa på en aktiv måte. Tusen takk begge to!

Hamar seilforenings nye leder Hans Jørgen Øveraasen med båten Bris på Mjøsa

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter