Tellende (Søndagsregatta) 2021: Skippermøte 10:30

Oppmøte på brygga en halv time før start på årets første søndagsregatta som er tellende regatta. Gå til siden Regatta for årets tellende regatta-resultater. 

Nor-rating avgifter for 2021

Avgiften for årets NorRating er kr. 650,- før 1. juni og avgiften øker til kr. 750,- etter denne datoen.

ÅRETS REGATTAPLAN

Nå ligger regattaplanene for 2021 på Regattasiden. Etter at fjor-året var et unntaksår må alle som tenker å delta i regattasammenheng fornye målebrevet sitt. Dette målebrevet vil være gyldig i fra 2021 med varighet 3 år har Hamar seilforening bestemt. (Hvis  du har kjøpt nytt målebrev også i fjor så ta kontakt med Chris Phelan som er regattasjef angående hvordan årets sesong skal løses). Alle seil-endringer som er gjort etter båtens forrige rating krever fornyet målebrev. 

_________

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Melding fra Sjefsmåler Hatlevik på Gjøvik:

Vennligst noter min nye email adresse: hatlevik@protonmail.com

Mvh-
Lars H Hatlevik
Gjøvik Seilforening
Mobil: 911 78 059

Eventuelt kan du ringe:

Jon Mikael Bjørklund. Regattasjef og Nor-rating måler på mob: 93041911.

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 83 år i 2021

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer med seilbåt og havneplass. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nylig renovert! Sengetøy må medbringes til laken, dyner og puter som ligger på hytta. Deler av vika er naturreservat og hytta ligger inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner. (Se link til Mjøsa Båtforbund).

NB! Havna er video-overvåket, Tjuvholmen info (klikk for større)

Årsmøtet er nå gjennomført og årets avgifter ligger på Medlemsinfo

Det er sendt en pdf til alle medlemmer om årets avgifter etc. Det er noen endringer fra i fjor, bla video-overvåkning mens plasseiere ikke lenger har nattevakt. Dette betinger en avgift ekstra for årets sikkerhet med videokamera. Ellers er det gledelige at vi har beholdt fjorårets priser også i år. Det er frist ut måneden juni med å betale alle avgifter til seilforeningen og også innmelding i (Min idrett) for de som ikke ennå er registrert. Se beslutningene etter årsmøtet med årests prisliste på Medlemsinfo Ellers er det kodelås til toalettene på kroa fra i år, denne koden er ikke offentliggjort i hjemmesiden. Derfor må dere notere dere denne fra informasjonen dere har mottatt.

Seilas mot Helgøya og idyllen Bergevika over.

Bergevika med bilde av fossilt korallrev på nordodden som er vår uthavn. Vårdag med lav vannstand eksponerer denne forhistoriske formasjonen som er noe av det vi må verne om når vi har dette flotte stedet med to hytter. Dette korallrevet var tidligere langt sør i saltvann mens det nå ligger her hos oss etter millioner av år der kontinentene har flyttet på seg. Mjøsa har forøvig saltvann dypt under ferskvannet vi seiler på. Levninger etter siste istid der landet hevet seg etter at isvekten forsvant. Landhevingen er nå fortsatt sakte på vei opp mot 200m siden isen forsvant i Mjøs-regionen. 

Bjørn har sendt denne lenken ang. de vanlige regattareglene:

For alle som er usikre på regattareglene ligger det en ny lenke i Nor-Rating som omhandler dette, nå ligger denne lenken også på vår siste side (Nyttige lenker) der det i tillegg er en annen regelside og et aktivt spill under overskriften REGATTAREGLER som frisker opp kunnskapene: Inntil videre vil vår førsteside ha samme Nor-rating lenke som bringer deg direkt til Nor-Rating sine regelsider: (Trykk denne lenken) https://norrating.org/index.php/introduksjon/37-pa-regattabanen

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter