Start Utheising av seilbåter 8. juni:

Heisingen for seilbåter starter 8. juni kl15:00. Dette er avhengig av at vannstanden er over 4,2meter blir det opplyst. (Det ser ut til at dette går greit, Mjøsa er 5.juni på 4.03m og steg 12cm siste døgn). Du må kontakte Fjelking for avtalt tid. Informasjon ligger på hjemmesiden til Marinesenteret https://www.marinaen.com/heising-lagring

Årsmøtet 2020 blir anderledes i år:

På grunn av Covid 19 situasjonen er det besluttet å gjøre hele årsmøtet via mail. Det betyr at vi ikke møtes fysisk, men har avstemming via mail. For å gå gjennom prosedyrer som kan gjøre dette mulig er det sendt ut informasjon og sakspapirer i årets Mjøssprøyt 2020/1 der (GUIDE FOR DELTAKELSE på side 5) forklarer hvordan dette skal gennomføres. Miniatyrbilde av side 5 under er mulig å forstørre og må klikkes for å få i lesbar størrelse på skjermen.

Guide for deltakelse, KLIKK MINIATYR mail-link i dok virker ikke

Kystskipper DL5 kurs er også avlyst!

Kurset som skulle holdes om kystskippereksamen i år er avlyst.

(Beskjed fra Hans Jørgen Øveraasen)

NOR Rating om Corona og målebrev:

Se neste side (Nyheter) for info.

Det ligger nytt dokument om årets klasseregler (2020) på hjemmesiden til NOR Rating. Link ligger på Nyttige lenker

_________

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Melding fra Sjefsmåler Hatlevik på Gjøvik:

Vennligst noter min nye email adresse: hatlevik@protonmail.com

Mvh-
Lars H Hatlevik
Gjøvik Seilforening
Mobil: 911 78 059

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 82 år i 2020

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nylig renovert! Deler av vika er naturreservat og hytta ligger inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner. (Se Nyttige lenker for link til Mjøsa Båtforbund) (Dessverre tar disse sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet, håpet er at ny utgave fra samme leverandør gir slik info).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Tore Engebakken er foreningens nye formann:

Det har nå blitt klart at Tore Engbakken har tatt på seg jobben som formann i seilforeningen. Dermed får vi ønske ham lykke til og samtidig som vi må takke avtroppende formann Hans Jørgen Øveraasen med flott gjennomført arbeid. Vi håper denne sesongen blir strålende selv om det er stor usikkerhet om hvordan Korona påvirker planene og om vi kan få gjort høsten til en seilfest. Skolene åpner for fullt fra i morgen så håpet er i alle fall at vi også kan lempe på dette med sikkerheten som hovedfokus. Det blir nok en del møtevirksomhet for å finne hvordan vi kan tilpasse oss utviklingen fremover. Båtene skal ganske snart på vannet og da er vel seil-sesongen i gang uansett regatta. Vi får tilpasse oss så godt vi kan og Mjøsa er jo for alle. God sommer!

Dette er nåværende plan fra regattakomiteen:

_____________

Ikke før i august 2020?

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter