Onsdagsregatta 5. august:

Høstens første tellende regatta starter kl 18;00, skippermøte kl 17:30

Gjøvik Seilforening har fått ny hjemmeside:

Gjøvik Seilforening har byttet hjemmeside i år og har startet bruken av Norsk Idretts web-løsning på linken: https://www.gjovikseilforening.no/home/index.rails?pid=52112 Vi er også blitt inviteret til å prøve Gjøviks båtsatsing på 2.4mR. Dette er en liten enmannsbåt hvor man sitter nærmest under vannlinja. Dette er en mini-kopi av tidligere tiders Amercias cup båter. Altså en veldig avansert liten sak som gir seilere store utfordringer. Du kan lese om den på Gjøvik sine hjemmesider, link over og ved interesse, ta kontakt med Jon M Bjørklund på tlf: 93041911 for en avtale. Veldig sympatisk av Gjøvik å tilby en slik prøveseilas, men regner med at dette krever litt erfaring.

NB! Årets vaktlister ligger på Hamar Båtforenings hjemmesider:

Årets vaktlister ligger nå ute på Hamar Båtforening. Sjekk: http://hamarbatforening.no/vaktliste/ for hvilken vakt og hvilken havn du er satt opp. (Vaktene starter 1. juli.

Treningsregattaer vil gjennomføres hvis det stiller mange nok i ferien, hvis det ikke er tidtaker vil båtene eventuelt ta egen tid i mål. Startskudd kan for eksempel avtales som 6. slaget fra klokketårnet. Alle må følge gjeldende smittevern-regler med maks 3 seilere i hver båt, 1 meters regel på skippermøtet kl 17:30 og start kl 1800 hver onsdag. God sommer!

NOR Rating om Corona og målebrev:

Se neste side (Nyheter) for info.

Det ligger nytt dokument om årets klasseregler (2020) på hjemmesiden til NOR Rating. Link ligger på Nyttige lenker

_________

Hvis noen skal forhøre seg om Rating og mål på båt:

Melding fra Sjefsmåler Hatlevik på Gjøvik:

Vennligst noter min nye email adresse: hatlevik@protonmail.com

Mvh-
Lars H Hatlevik
Gjøvik Seilforening
Mobil: 911 78 059

Eventuelt kan du ringe:

Jon Mikael Bjørklund. Regattasjef og Nor-rating måler på mob: 93041911.

Du kan også gå til Nor Rating linken her på hjemmesiden for å søke informasjon om andre spørsmål angående betaling av rating etc.

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 82 år i 2020

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer med seilbåt og havneplass. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Ett stort soverom er nylig renovert! Sengetøy må medbringes til laken, dyner og puter som ligger på hytta. Deler av vika er naturreservat og hytta ligger inne i reservatet. Vi oppfordrer til varsomhet og følg vernebestemmelsene!

Det jobbes med ny oversikt og flyfoto over havner langs mjøs-strendene (Noen nye har kommet til). I mellomtiden kan du sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner. (Se Nyttige lenker for link til Mjøsa Båtforbund).

NB! Havna er video-overvåket, Tjuvholmen info (klikk for større)

Andre og siste tellende regatta i juni:

Årets andre regatta ble gjennomført 24. juni. Vind fra sørøst i starten som varierte en god del i styrke og retning. Banen:  Liten og stor trekant 4-1-2-4-3-1-4. Sol og varmt med en stor regattaflåte. En solfylt Flott dag ble det og ingen vindstille perioder der 14 båter gjennomførte siste tellende seilas i vår-sesongen. Dette ble en seilas med store utslag på veivalg fra starten av. De som gikk ut mot vest etter start hadde ved bøye 1 fått et godt utgangspunkt og Bulie rundet som første båt. Den plassen dominerte X-files gjennom hele rekkefølgen av trekanter før mål-leggen. Uten bruk av spinaker var den siste leggen avgjørende for at andre båter hentet inn en overlegen ledelse og forspranget forsvant til en tett målgang mellom fem båter. Stor mønstring av båter og at Arild Gleditch også stilte etter lang tids fravær var morsomt. Denne båten fikk beregnet rating av Chris nylig og vi fikk endret resultatlista i etterkant. Nå skal alt være i orden sammen med noen tekniske feil i lista som ikke har betydnig for rekkefølgen. Håper alt nå er korrekt, eventuelt må eiere av båt si fra om dette stemmer (inkl om spinaker eller uten) stemmer. Beregningene er gjort med tallene fet skrift i rating-beregningene. Resultater ligger nå også på Regatta siden.

Andre tellende klubbregatta gjennomført

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter