Tirsdagsseiling for jolleseilerne også i 2020.

(Bilde fra Mjøssprøyt)

 

Gruppa er allerede fylt med maks 20 som fikk plass i år. Det tas ekstra hensyn til sikkerhet med desinfeksjon av utstyret denne sesongen. Da blir det bare å vente på neste sesong hvis ikke regler endrer seg. Uansett hvis det er noen interesserte bør dere henvende dere til: jolleleder Espen Thorsrud på : espthors@yahoo.no 

Espen Thorsrud Jolleleder HSF

----------------------------------------------------------------------

HVORDAN SKAL VI REKRUTTERE JOLLESEILERE TIL KJØLBÅT?

Styret har fått en del henvendelser på brygga og via E-mail, om foreningen har tilbud om opplæring i seiling på kjølbåter. Dette er et tilbud til voksne og da er det sikkert noen eldre ungdommer som heller vil prøve dette?  Se Nyheter der det legges til rette for et st slikt tilbud.

Nye jolleseilere i våre to båttyper, Optimist og RS feva

Noe å tenke på?

Rød pil peker mot Bergevika, nordodden forstørret th.

Her ser dere dydekart utenfor klubbhytta i Bergevika. Når dere er på samling i Bergevika bor dere egentlig på en fjellhylle og fjellet heter Helgøya! Det er nesten som å bo på en balkong. Hvis dere tenker dere at det ikke hadde vært vann her ville dere hatt utsikt omtent 300 meter rett ned i dalen langt under dere før det går opp igjen mot Hamar og Stange. Det er så bratt at dere trolig måtte ha brukt tau og klatreutstyr for å komme opp og ned! Bare inne i vika er det grunt nok til å kaste anker! Går dere ut på odden er dere ute ved stupet og da står dere på et forsteinet korallrev når vannstanden er lav. Dette er nesten som en sjørøverøy! (Maksdyp på Mjøsa er omtrent 465m og dypest er det litt sør for Helgøya, et stykke utenfor Rotlia). Vil du vite mer, se Nyttige lenker om Bergevika.

Her holdes Jolle-kursene, klikk stort kart
Roklubben på Tjuvholmen. (Kurs opp en trapp og inn en dør)

Nye jolle-venner?

Optimist-jolle

Jolle-seiling er veldig morsomt og lærerikt. Du blir oppmerksom på naturen på en helt annen måte enn ellers. Alle vær og vindforandringer får betydning og etterhvert som du behersker båten kan du utfordre deg selv i barskere forhold.

Hos oss begynner du med Optimist hvis du er ung og uten erfaring.

Norsk optimistjolleklubb

I Optimisten lærer du grunnleggende ferdigheter slik at du får teknikken "inn i kroppen". Det arrangeres konkurranser i denne klassen helt opp til en alder av 15 år. Det fine med Optimist er at den er stabil og kan seiles av to, selv om det egentlig er en enmannsbåt.

Ønsker du større utfordringer og har litt erfaring vil du stifte bekjentskap med en regattmaskin som heter RS Feva. Dette er en stor regatta-klasse og en jolle som gir to seilere masse utfordringer og glede!

Dette er jolla "å vokse videre i" og som kanskje en dag kan gjøre deg/dere til enere i voksen regattasammenheng? Her er det ikke bare deg det gjelder. I RS Feva er dere to som har forskjellig ansvar og flere seil å passe på. Dere må lære å stole på hverandre.

Ingen klarer å seile uten å gjøre feil og denne sporten gir deg og dere en konstant rekke ting dere må ta stilling til. Hvor er det lurt å ligge før starten går?, hvilken kurs (retning) man skal seile?, blir det snart annen vind?, hvilke seil osv.  Hvordan du og eventuelt makkeren din løser problemene avgjør rekkefølgen i mål. Alle bommer av og til og du lærer samtidig samarbeid og toleranse. Når du blir god gjør du sansynligvis færre feil men av og til har du bare flaks eller uflaks. At det alltid er mer å lære er egentlig det som gjør seiling ekstra morsomt. Ting skjer og dere skal være veldig oppmerksomme for å komme først i mål.

Synes du seiling er morsomt og holder på mye og lenge blir du garantert en god erfaren seiler og kanskje kommer du i havna med egen båt en dag?

Her er båten som tester deg etter hvert:

http://www.rsfeva.org/

Vi som elsker denne sporten håper du tar kontakt! Hver nye seong betyr nye jollekurs. Vi ønsker deg lykke på kursene våre! (Vi bruker følgebåt under hele kursingen for din sikkerhets skyld)

Kontakt jolleleder Espen Thorsrud på : espthors@yahoo.no

Den første A-jolla med nr 1 i seilet. (Optimist som vi bruker bak.)