regatta 29. sep 2021 (klikk for større)
Regatta 22.sep2021 (klikk for større)
Regatta 15.sep2021 (klikk for større)
Regatta 8. sep 2021 (Klikk for større)
Regatta 1. sep 2021 (klikk for større)
Regatta 25. august 2021(klikk for større
Regatta 18. aug 2021(klikk for større)
Regatta 15. aug 2021(klikk for større)
Regatta 11. august (klikk for større)
Regatta 4. aug 2021 (Klikk for større)
Regatta 30 juni 2021 (klikk for større)
Regatta 23 jun 2021 (Klikk for større)
Regatta 20. juni (klikk for større)
Regatta 16. juni (klikk for større)
Regatta 9. juni (klikk for større)

Trekantbaner i Hamar

Bøye-nr. 4=START/MÅL Klikk større

Bøye nr1 ligger ved Nordsveodden, Bøye nr2 ligger like utenfor Hamargrunnen (Som også har eget merke med stake og som ikke bør by på dybdeproblemer ved normal vannstand), Bøye nr 3 er utenfor Domkirkeodden. Bøyene benevnes enten med disse navn eller nr. For dere som ikke er kjent har man rett linje mellom bøye 1-2-3 og det bør seiles mot tele-mast i åsen (Bangsberget) når man har rundet bøye 1 sørfra. Andre retningen er litt mer komplisert. Fra bøye 3 må man finne den skogkledde odden og styre litt østenfor for å seile riktig retning. Eventuelt kan man se bakover mot masta og følge med på synlige bøyer etter hvert som man passerer. Mellom start/mål og bøye 2 Hamargrunnen har méd-linje i retningen mellom tele-mast på Helgøya (Eksberget) og fyret i havna.

Intercity 2022

Intercity lørdag 3 september 2022 med start Gjøvik, mellomtid sør for staken utenfor Hovinsholmen (makstid 4 timer) og målgang i Hamar. Regattabriefing i Fredvika kl. 10. med 25 båter til stede. Nytt av året var tre fra Lillehammer seilforening. Frokost, regattaregler og opprop. Før start kl.11 var det en sørøstlig svak bris som meldt av Yr. Etter start tok heldigvis vinden seg noe opp, så med bidevind retning Hovinsholmen ble det lenge en fin og krevende seilas med mange vindkantringer på både 20 og 30 grader som krevde en påpasslig rormann. Som naturlig er, ble det spredning i feltet, og med til dels fin "X" vind på 3-4 sekundmeter dro X-files sakte men sikkert ifra i front. Vinden dreide noe mot sørvest etter hvert, slik at det ble et langt strekk på styrbord halser.  Et par "stopp" underveis med tilnærmet vindstille, men etter drøye 3,5 timer var Hovinsholmen og rundingstake i sikte. Men da var det slutt på moroa. Sola brøt gjennom skylaget, og vinden forsvant. De siste hundre meterne langs Hovinsholmen tok en time, hvorav en del av tiden uten framdrift overhodet. Båtene bak ble liggende enda lenger i stilla, og det ble store avstander i "mål". På grunn av makstid på fire timer ved Hovinsholmen, skulle dette vært registrert som tellende. Dessverre var det en "gatekeeper" tilstede som misforstod oppdraget og ikke fikk notert tidene. Dermed annulert regatta. Kjedelig for mange etter en lang utholdenhetsprøve. 

Undertegnede seiler "X-files" og kom inn til staken ved Hovinsholmen med god margin til neste båt og ville antageligvis kommet blant de første båtene også på korrigert tid. Til tross for dette er det greit som det ble med en annulering, da jeg mener at forholdene etter hvert ikke var tilstede for å arrangere en "kappseilas". Vi lå i lange perioder og drev med minimal eller ingen framdrift. Jeg vil foreslå at vi ser på en ordning hvor for eksempel to deltakere utgjør en jury som i samråd kan beslutte kansellering av regattaen underveis når forholdene med manglende vind over tid uteblir. Hadde jeg hatt en slik oppgave på lørdag, hadde jeg stemt for en kansellering før jeg etter laaaaang tid nådde runding ved staken.

Oppsummert for egen del hadde jeg en flott grytidlig morgen med spinnakerseiling fra Hamar til Gjøvik i 6 knops fart store deler av turen. Under selve regattaen ble det tre timer med flott bidevindsseiling. Værforholdene og en indisponert "gatekeeper" hindret et flott avslutning. Det er bare å beklage.

Johan

INTERCITY 2021

2021-årets Intercity ble en vindfattig historie den første tredjedelen av seilasen. 27båter stilte til start, 18 fra Gjøvik og 9 fra Hamar. Imponerende med så mange Gjøvikbåter! Denne klubben har virkelig fått fart i medlemslistene og må gjøre mye riktig for seilinteressen. Dessverre var østsiden av Mjøsa lite velvillig og skapte store problemer for store deler av feltet. Først rundt Hovinsholmen kom vinden for tetbåtene og resten av seilasen gikk "som normalt". Når kun en av tre båter fullfører seilasen med tellende resultat viser vel dette at problemene sto i kø for mange seilere. Tidene i mål viser også hvor store utfordringer værguden ga mange med en sluttid mellom bestemann på 5t.42min.11sek og sistemann på 7t.39min.18sek! 2,5timer er vel rekord på spredning i feltet og tidsforskjell i en tellende Intercity-seilas? Uansett var førsteplassen en gjenganger med Don´t Panic, disse gutta har hatt tak på førsteplasser i årevis og viser styrken i dette laget. Gratulerer med en imponerende seiersrekke som bare øker og øker!

Her er rekkefølgen fra 2021, vårens regatta-resultater:

Resultater våren 2021

Klubbmesterskapet 2021:

(klikk for større)

Visuell versjon for Start ⏳

(Klokkespillet gjelder kun for Hamar) F.eks onsdagsregatta start kl 1800 med 6 slag på klokke-spillet før 5 min. nedtellingen starter.

Lydsignal og flagg brukes ved 5min – 4min – 1min og start. FLAGGET BESTEMMER START

5-minuttsignalet går straks etter det 6. slaget på klokkespillet (HAMAR). Det vises i tillegg visuelt signal (flagg).

5 min: Signal + rødt flagg 🔴⬆️(opp fram til 4min gjenstår)

4 min: Signal + blått med firkant 🔵⬆️(opp fram til 1min gjenstår)

1 min: Signal + rødt 🔴⬆️(opp fram til start)

Start:  Signal +  🔴⬇️(rødt flagg senkes)  Flagg bestemmer starttidspunkt 

Ved tjuvstart gis det ett lydsignal og 🔵⬆️ blått flagg vises. Synder(e) som tar omstart, må bak startlinje og seile over starlinjen på nytt ellers diskes båten

Er det behov for generell tilbakekalling/omstart (mange som tjuvstarter), kalles alle båtene tilbake med 2 lydsignaler etter hverandre 📢 📢  og det viftes   ◀️-🔵 -▶️  med blått flagg. Når alle båter er tilbake over startlinjen vil det bli gitt nytt 5-minuttsignal 

Det er ikke lov å være over startlinjen (og heller ikke over forlengelsen av denne) i det siste minuttet før start: (1-minutt-regelen). Motor skal være stoppet før 5-minutt-signalet. (Dvs: Når nedtellingen begynner =rødt flagg oppe).

Målgang ⌛️

Mål-linjen skal passeres i motsatt retning av ved start, mellom fyret og startbøye (Ikke flagg eller lydsignal).

Unntak gjelder når regatta blir avkortet og når den blir avblåst. Avblåsing skjer ved 2 lydsignaler etter hverandre 📢 📢  og det viftes   ◀️-🔵 -▶️  med blått flagg. (Hvis det har vært tidtaking på deltid under regattaen  (før avblåsing)  godkjennes tiden som slutt-tid.) Avkortingsregler for 2020 er endret og nye makstider pr. legg er satt i tabell under.

BEGRENSNINGSTIDER SOM BETEMMER REGATTAENS GYLDIGHET

Forklaringer til tabellen

  • AVKORTNING AV BANE:

Klarer ikke første båt å runde startbøyen på runde en innen angitt tid i (kolonne 5): Blir dette målgang.

To båter må fullføre innen denne tiden pluss 30 minutter (kolonne 6): For at regattaen skal telle.

  • FULL BANE:

Klarer ikke første båt å fullføre innen angitt tid i (kolonne 2), må to båter fullføre innen denne tiden pluss 30 minutter (kolonne 3): Ellers teller passeringen av startbøyen etter runde en.

Tabell for regatta-banene og deres maksimaltider Tabell for regatta-banene og deres maksimaltider Tabell for regatta-banene og deres maksimaltider Tabell for regatta-banene og deres maksimaltider Tabell for regatta-banene og deres maksimaltider (klikk for større)