VÄLKOMMEN TILL SARKOMFÖRENINGEN!

”Jag fick liposarkom i vänster lår 2013 och har så här långt sluppit annan behandling än operation och regelbundna kontroller. Vill gärna bidra med mina erfarenheter till dig som också insjuknat. Min upplevelse av diagnosen var total övergivenhet och ensamhet och det vill jag motverka med mitt deltagande i föreningen.”

TOR-BJÖRN WILLBERG, ordförande

Sarkomföreningens ordförande Tor-Björn Willberg ringer alla nya medlemmar och hälsar dem välkomna. Alltid givande och kunskapsbringande samtal.

 

Succé igen!

För sjunde året i rad arrangerades Stora Sarkomdagen den 5 april ute på Kastellholmen – en fullmatad dag arrangerad av KS i samarbete med Sarkomföreningen. Solen sken, men det var kyliga vindar som svepte runt Kolskjulet. Inne i värmen var stämningen och intresset på topp. Vi tackar föreläsarna för intressanta ämnen – en väl avvägd blandning, enligt kommentarer i enkäten. Dagen avslutades med att Tindras* pengar delades ut till en fantastisk pojke som vill göra en resa när han blir frisk. Den som alltid goda buffén avslutade dagen och nu steg sorlet ända upp bland de gamla bjälkarna.

*Tindra: Läs artikeln här ovan om flickan som sålde pins och donerade hälften av de insamlade medlen till Sarkomföreningen till glädje för barn med sarkom. She fights like a star!

Beställ vår fina pin!

Beställ vår solgula pin och stöd sarkomdrabbade.

Vår solgula pin pryder varje kavajslag och kostar 30 kr! Den gula färgen symboliserar sarkom.

Klicka här så kommer du till beställningssidan.

 


 

EN STJÄRNA SOM TINDRA

Tindra med sina föräldrar sommaren 2018.

Tindra är 11 år och diagnostiserades 2016 med den ovanliga cancersjukdomen Ewing sarkom. Tindra bestämde sig tidigt under sin behandling – hon ville hjälpa andra barn med sarkom att få göra något roligt.

Tindra bor med sina föräldrar i Halmstad. Vid första anblicken ser Tindra ut som en vanlig pigg och nyfiken tjej men bakom hennes lyster finns en erfarenhet som är svår att föreställa sig. Tindra diagnostiserades 2016 med diagnosen Ewing sarkom, en cancertumör som kan växa i eller utanför skelettet och som drabbar ett fåtal – mindre än fem personer mestadels barn – i Sverige varje år.

Läs vidare här.


 

A ride for our child Tyra

Till minne av Tyra och till förmån för Sarkomföreningen och Cancerhjälpen

Onsdagen den 1 maj 2019, start kl 11:00

När en person drabbas av cancer är det som att livet är satt på paus. När cancern drabbar våra barn och ungdomar är det en av de värsta mardrömmarna man kan tänka sig.

Vår älskade dotter Tyra dog i cancer den 1 dec 2018 och blev bara 16 år. Hon älskade att åka med på hojturer. Låt oss tillsammans i en motorcykelkortege hedra alla barn, ungdomar och vuxna som kämpat och kämpar.

Välkommen att delta på en motorcykelkortege som Motorcykelentusiasterna, MCE Järfälla arrangerar i samarbete med Wenngarns bageri och café. Hela avgiften fördelas mellan Sarkomföreningen och Cancerhjälpen.

Samling kl 10:00

MCE, Snutenvägen 11, Järfälla. Kom ihåg att fulltanka din MC.

Startavgift 200 kr per ekipage. Betalas kontant på plats men helst Swish 123 244 1871. Märk betalningen med ”Tyra”.

Start kl 11:00. Färdväg för kortegen, se karta.

Kortegen slutar vid Wenngarns bageri och café, Sigtuna. De skänker 5 kr per inköp under den 1/5.

Se gärna en video med Tyra producerad av storasyster Malou. https://www.youtube.com/watch?v=8SsIEVxO0e0